Copy
F-sektionens nyhetsbrev Vecktorn

Specialiseringsmingel

Varje år så håller F-sektionen ett specialiseringsmingel för att hjälpa studenter välja specialisering. Där får studenterna prata med äldre studenter som själva läser specialiseringarna. Detta är till för att ni ska kunna ställa frågor om hur det är att läsa en specialisering och hjälpa er göra rätt val.

Nytt för i år är att Studierådet samarbetar med alumniansvariga på sektionen! Vi har bjudit in alumner -- både nyexaminerade och gamla rävar -- som vill dela med sig av sina erfarenheter. Vilka kurser i specialiseringen tycker de är viktigast? Vilka har de haft mest användning av? Vilka ångrar de att de inte läste? De som är nyexaminerade har bra koll på hur kurserna ser ut nu och kan berätta hur de gjorde för att gå tillväga för att välja kurser. De som varit ute i arbetsmarknaden länge kan berätta mer om vad man kan jobba med efter ha läst sin specialisering och hur arbetsmarknaden ser ut. 

VAD: Specialiseringsmingel
NÄR: 27/4 kl 17.00
VAR: Zoom

Länk till event med Zoom-länk: https://fsektionen.se/evenemang/1021

Studierådet och Alumniansvariga

Reiseleiters gillar Taskmaster!

Vi vill se vilka av er som med kreativitet och samarbetsförmåga kan imponera mest på oss. Vi välkomnar er därför till en storslagen tävling med ett hemligt pris. (WOW!)
Kort sammanfattning av (vår version av) Taskmaster: I lag får man uppdrag som ska genomföras så snabbt som möjligt eller på en viss tid. Dessa visas för de andra tävlande lagen och bedöms sedan rättvist av oss Reiseleiters.

OBS! Vi kommer slumpa ihop de tävlande lagen så får alla chansen att träffa några nya vänner.

När: Onsdag 28/4 18:15 – ca 20
Var: https://lu-se.zoom.us/j/7113013170

Ett gäng taggade Reiseleiters

Valet stänger

Vi i valleB vill bara påminna er att VT-valet för de poster som väljs av styrelsen stänger ikväll söndag den 25/4 kl. 23:59 så passa på att gå in och kandidera eller nominera innan det är för sent, valet hittar ni på fsektionen.se/val

Har ni några frågor nås vi som vanligt på valleb@fsektionen.se 🧡

Valberedningen

Extrainsatt val VT21

Under VT-mötet så var det en hel del poster som blev vakantsatta. Därför öppnar vi nu imorgon måndag den 26/4 kl. 08:00 ett extrainsatt val med de poster som blev vakantsatta. Valet hittar ni som vanligt på fsektionen.se/val fr.o.m. imorgon. 
 
Bland annat så finns det poster för att sitta med i styrelsen och studierådet och dessa är två väldigt viktiga organ på sektionen. Studierådet och den studiebevakning de gör är väsentlig för sektionen då vi tekniskt sett måste ha studiebevakning för att få existera som sektion. Styrelsen är också väldigt viktig för att sektionen ska kunna fortsätta jobba på och göra roliga saker för alla er medlemmar.
 
Har ni några frågor om valet så når ni oss på valleb@fsektionen.se

Valberedningen

Veckans sanning

Halli hallå! Hoppas ni haft en fin första vecka tillbaka i saltgruvan. Jag tänkte ta tillfället i akt att påminna alla er läsare om att ni är varmt välkomna att skicka in egna notiser till vecktorn. Sitter du med i ett utskott på sektionen med världens fetaste evenemang på gång? Är du engagerad i någon studentverksamhet utanför sektionen och vill sprida inspiration om detta till medlemmarna på F? Skicka in en notis till vecktorn vettja! All info finns i rutan nedan. Ha en trevlig söndagkväll!

Emma Engdahl, Sanningsminister

Har du en notis till Vecktorn?

Har du någon information du vill sprida till sektionen genom en notis i Vecktorn? Skicka i sådana fall ett mail till mig på sanning@fsektionen.se innan kl. 17 på fredagar. Skriv Vecktorn i ämnesraden och inkludera rubrik, text och avsändare på både svenska och engelska.

Emma Engdahl, Sanningsminister

Copyright © 2021 F-sektionen.

F-sektionen
Matematikhuset Sölvegatan 18
Lund 22362
Sweden

Add us to your address book
Säg upp din prenumeration     Uppdatera dina prenumeringsinställningar  
Email Marketing Powered by Mailchimp