Copy
F-sektionens nyhetsbrev Vecktorn

Veckans rättighet

Vid schemaändringar är det universitetets skyldighet att snarast möjligt informera berörda studenter genom lättillgängliga och
lämpliga kanaler. Under löpande kurs får schemaändringar endast göras vid oförutsedda händelser.

Du kan hitta alla dina rättigheter som student i rättighetslistan på lu.se

Studierådet

Utvärdering av nollningen

Hejsan!
 
Vi i Föset skulle jättegärna få veta vad alla på sektionen tyckte om årets nollning så att nästa år kan göra det ännu bättre. Enkäten hittar ni här (https://forms.gle/FvVx8nZ3EnXe2zJr8), har ni inte redan fyllt i den så gör det!

Föset

Vill du inte dö? Läs det här!

I september hölls en brandövning i Mattehuset och låt oss säga så att den kunde absolut ha gått bättre. Husstyrelsen nämnde ett antal problem de noterade vid brandövningen.

För det första så användes inte nödutgångarna vid föreläsningssalen, vilket innebar att ca 400 människor försökte utrymma via foajén. Vid en riktig brand skulle detta innebära att vi alla dog av rök. Det är ju inte bra.

Om vi nu mot förmodan skulle lyckas överleva röken och komma ut, så skulle vi istället bli påkörda och dö. Det är så att återsamlingsplatsen vid brand är PÅ kullen där Transcendenten står, inte på asfalten framför. Detta är för att utryckningsfordon snabbt ska kunna komma fram till huset vid brand och inte behöva köra slalom mellan studenter. Av denna anledning så ska ni heller inte ställa era cyklar vid kullen. Även de kommer bli påkörda av brandbilen och de kan göra så era klasskamrater dör. Det vill vi inte. Lite jobbigt att leva med, kanske? Så, använd cykelställen istället. 

Eftersom att jag som skyddsombud särskilt inte vill att ni dör så uppmanar jag er ta en extra titt på vad som gäller vid brand. Passa på att titta på skylten i foajén när du dricker ditt kaffe i pausen eller ta ett snack med mig. Dessutom, om du är rullstolsburen så vill jag att du ska prata med dina föreläsare för det finns särskilda rutiner som gäller vid brand för dig. 

Ta hand om er,

Jessica ”Skyddsombud” Lastow

Branschkväll om Civilingenjör i Riskhantering

Visste du att det finns en hemlig specialisering på LTH? Riskhantering! Något som alla civilingenjörer på LTH kan läsa. Måndag den 25/11 är det branschkväll om just riskhanteringslinjen. Vad innebär utbildningen och vad jobbar man med? Låter det intressant? Kom då till V:B 17:15, det håller på till ca 19.

Hälsningar, er Utbildningsminister Henrik

Veckans sanning

Håll ut! Om en vecka är november slut. Jag har nog aldrig varit så uttråkad av väder, försvinnande ljus och allt vad det innebär att befinna sig i den gåaste månaden på året. Men det finns snart en ljusning i vår vardag, nämligen december månads julmys. Den kommande veckan ska jag hänga upp julstjärnor, sätta upp ljusstakar och klä vår lilla gran för att på söndag helt och hållet hänge mig åt julstämningen! December bjuder också på världens bästa morot för att komma upp ur sängen på morgonen, nämligen julkalendern 7:15 på SVT. Brygg en kopp kaffe, tänd ditt datumljus, och mys lite med frukosten framför TVn så kommer dagen bli lite gosigare. 

Maja Svensson, Sanningsminister

Har du en notis till Vecktorn?

Har du någon information du vill sprida till sektionen genom en notis i Vecktorn? Skicka i sådana fall ett mail till mig på sanning@fsektionen.se innan kl. 17 på söndagar. Skriv Vecktorn i ämnesraden och inkludera rubrik, text och avsändare på både svenska och engelska.

Maja Svensson, Sanningsminister

Copyright © 2019 F-sektionen.

F-sektionen
Matematikhuset Sölvegatan 18
Lund 22362
Sweden

Add us to your address book
Säg upp din prenumeration     Uppdatera dina prenumeringsinställningar  
Email Marketing Powered by Mailchimp