Copy
F-sektionens nyhetsbrev Vecktorn

LARA letar efter medlemmar!

Lund Aerospace and Rocketry Association (LARA) är en studentförening för dig som pluggar på Lunds universitet. Vårt mål är att uppmuntra fler studenter att utveckla sina praktiska ingenjörskunskaper genom att bygga raketer. Har du alltid drömt om att bli raketingenjör? Ta chansen och gå med i vår förening! Vi letar efter fler studenter som kan vara med och utveckla vår nästa stora raket, LARA Croft! 
 

I LARA så har vi delat upp arbetet i fyra olika grupper: Structure, Propulsion, Electronics & Software och Public Relations. I varje arbetsgrupp finns en team manager som leder arbetet i gruppen. Sedan så har varje grupp medlemmarna -- kanske du? Man kan vara med i flera grupper om man vill. Det beror helt på ens personliga intressen och hur mycket tid man vill lägga ner.
 
Du går med i ett team genom att fylla i detta formulär: https://forms.gle/5XL4yv2QSevjoVoi6. Det finns mer information om respektive arbetsgrupp i formuläret. Om du vill gå med i fler teams så fyller du helt enkelt i formuläret fler gånger. 
 
Varje team har regelbundna möten som för närvarande hålls digitalt via Zoom. Om du känner dig osäker på vilket team du vill gå med i så är du välkommen att gå med i vilket team som helst och testa dig fram vad som är den bästa matchen för dig. Kolla in vår Slack (https://join.slack.com/t/lararockets/shared_invite/zt-804el6c3-Pf075mD05qnXoW5OhiMKgQ) för mer information! Du kan även kontakta oss på lara@au.se om du har några frågor. 

Lund Aerospace and Rocketry Association (LARA)

von Tänen-släpp LP4

Heeeejjjsaaaan! Det börjar närma sig slutet av Läsvecka 7 och räddningen i form av sommar är snart här, men FÖRST så ska läsårets sista nummer av sektionstidningen von Tänen släppas! Denna utgåva kommer bara släppas digitalt för tillfället, så kommer eventuellt ett tryckt format lite senare. 

Så från och med fredag 21/5 12.15 kan du läsa von Tänen på hemsidan fsektionen.se under fliken dokumentarkiv. Tagga bästa lunchunderhållningen!

von Tänen-redaktionen

Extrainsatt sektionsmöte

Välkommen till det extrainsatta sektionsmötet 2021 den 20/5 klockan 17:59 på zoom! Länken finns i kalendern på hemsidan och i F-appen. 
 
Vid vårterminsmötet lämnades en del poster vakantsatta och det är vad vi vill åtgärda på detta möte. 
 
Här kan du se vilka poster som ska fyllas: fsektionen.se/val
Här finns möteshandlingarna: fsektionen.se/forum
Och här behöver du äga ett konto om du vill rösta: fsekvoting.herokuapp.com
 
Har du några frågor? Skriv dem till sekreterare@fsektionen.se
 
Häng med och nominera mera! Det blir kul :)

Erik af Klinteberg, Sekreterare 2021

Föreläsning med tidigare Cofös Petter

Hej Sektionen!

Nu på onsdagen den 19/5 klockan 17:30 blir vi besökta av vårt tidigare Cofös Petter som ska hålla i en kort föreläsning om nyttan av engagemang utanför studierna och arbetslivet. Kom och lyssna för att få några visdomsord från en ingenjör som tagit sig ut i arbetslivet och få en idé om hur livet kan se ut när man börjar arbeta.

Zoomlänk: https://lu-se.zoom.us/j/61613512041

Studierådet

Programmöte för Nano v2

Missade du det förra programmötet för nano och önskar att du fick ny chans? Då har dina önskningar gått i uppfyllelse för nu under tisdag lunch så kommer det hållas ett till programmöte för nano! Kom och träffa programledaren, SVL, programplanerare och studierådet. På mötet kan du ställa frågor, uttrycka åsikter eller bara allmänt lära känna ditt program lite bättre. På mötet kommer programmen i sin helhet diskuteras så det bör vara intressant för alla nano studenter, oavsett årskurs. Så kom förbi om du har något du vill tycka till om eller bara lyssna på givande diskussion om nanoprograment. Det blir alltså ingen mötesformalia, målet är gött snack och intressanta diskussioner för alla.

Zoomlänk: https://lu-se.zoom.us/j/64943451771

Studierådet

Veckans rättighet

I rättighetslistan punkt 5.5 kan vi utläsa: “Universitetet ansvarar för att provuppgifter ska lämnas ut som allmäna handlingar ifall uppgifterna är offentliga. Avgift för utlämnandet kan tillkomma. Ett urval av tidigare givna prov och/eller exempelfrågor ska finnas lätt tillgängliga för studenterna utan kostnad, exempelvis för läsning på plats eller digitalt.”

Det innebär att ett urval av gamla extentor ska finnas lättillgängliga på varje kurs, men att det även går att begära ut ytterligare om så finns. Studierådet vill tipsa om att det alltid går att avgiftsfritt begära ut extentor för påseende på plats så länge man inte tar hem kopiorna. Lite svårt nu under pandemin kanske, men kontakta gärna Studierådet om du behöver hjälp med att få tag på fler extentor.

Glada hälsningar
Studierådet

 

Veckans sanning

Igår gick jag en så satans lång promenad. Alltså så SATANS lång. Jag vet att motivationen ibland sinar för många (undertecknad inkluderad) när vi närmar oss tentavecka och sommaren (och vaccinering!). Något som hjälper mig är verkligen att komma ut, det spelar ingen roll hur länge. Vill bara påminna dig om att du inte är ensam om att känna så ibland. Alla andra gör också det! Ta en dag i taget bara :)

Emma Engdahl, Sanningsminister

Har du en notis till Vecktorn?

Har du någon information du vill sprida till sektionen genom en notis i Vecktorn? Skicka i sådana fall ett mail till mig på sanning@fsektionen.se innan kl. 17 på fredagar. Skriv Vecktorn i ämnesraden och inkludera rubrik, text och avsändare på både svenska och engelska.

Emma Engdahl, Sanningsminister

Copyright © 2021 F-sektionen.

F-sektionen
Matematikhuset Sölvegatan 18
Lund 22362
Sweden

Add us to your address book
Säg upp din prenumeration     Uppdatera dina prenumeringsinställningar  
Email Marketing Powered by Mailchimp