Copy
F-sektionens nyhetsbrev Vecktorn

Anslag av extrainsatt sektionsmöte den 20/5

På grund av vakantsättningarna på vårterminsmötet den 19:e - 20:e april, har styrelsen kallat till ett extrainsatt sektionsmöte den 20/5 klockan 17:59 på Zoom. Mer information finnes i anslaget på följande länk: https://fsektionen.se/dokument/873

Ämnar du att nominera eller kandidera till någon utav posterna så kan man göra detta på fsektionen.se/val.

I F-sektionens tjänst
Erik af Klinteberg, Sekreterare 2021

Bokklubb med LiBU

Trött på kurslitteratur?
 
Då har LiBU kanonbra nyheter ❤️❤️🥰🌈📚
Vi har börjat läsa “Folk med ångest” av Fredrik Backman. Den handlar om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning någonstans i Sverige.
 
Den är väldigt spännande- så spännande att vi ska ses i ett zoomrum den 16 maj klockan 18 och ha en bokklubb där vi pratar om vad vi tyckte om boken. Vill du vara med och diskutera? (Jag tycker du ska ta chansen för det är en sällsynt bra bok) Ja då tar du och lånar eller köper boken, läser den och dyker upp på bokklubbsmötet om ett par veckor. Det är inte svårare än så! Boken finns på både svenska och engelska så alla som kan något av de två språken kan delta i bokcirkeln.
Vi ses🥳❤️❤️

FB-Event: https://fb.me/e/1oPSaW8MP

Likabehandlingsutskottet

Jane Street virtual Estimathon! 12 maj 18:00

[Eventet kommer vara på engelska]

Jane Street will be hosting a virtual ESTIMATHON!
Wednesday, 12 May@ 5:00pm BST / 6:00pm CEST

Hosted via Zoom

Register as an individual* here by Friday 7 May

The Estimathon! is a mind bending mixture of math and trivia. In teams, you'll attempt 13 Fermi problems in 30 minutes, ranging from totally trivial to positively Putnamesque. Be prepared to come up with the best set of confidence intervals! Sample problems include:

How many stop signs are in New York City?
How many babies were born in 1900?
How many Social Security Numbers are prime?

Typically when we come to campus, we bring swag. Since we can't meet in-person, we will provide guests access to order one of our 2021 t-shirts!

*Estimathon is a team-based competition. Jane Street will create teams after the registration deadline. If participants want to create teams, they can do so, however, we will require individuals to register and confirm their team name.

Teodor Bucht

Drinkkväll med Reiseleiters

Era kära Reiseleiters bjuder härmed in er till en drinkkväll ni sent ska glömma. Vi utlovar goda drinkar, goda skratt och goda men kanske något suddiga minnen. Så kom och häng med oss om ni vill ha en rolig start på fredagskvällen. Vi kommer snart med ingredienserna ni behöver till våra otroliga drinkar!

När? Fredag 7/05, 17.30 till ca 19.30.
Var? Zoom såklart.

Reiseleiters

Veckans rättighet

Hejsan sektionen!

I rättighetslistan står följande under punkt 1.3: “Universitetet ansvarar för att ge studenten tillgång till studievägledning och yrkesorientering enligt 6 kap. 3 § första stycket högskoleförordningen. Studenten ska ha tillgång till en funktion (person) till vilken man kan vända sig med olika studierelaterade problem.”

För oss på F-sektionen innebär det våra fantastiska studie- och karriärvägledare Maria (F & N) och Karin (Pi). De har lång erfarenhet och är bra bollplank när vi studenter känner oss villrådiga. Det är ett hett tips att skicka ett mail eller boka in ett samtal, om du exempelvis har funderingar kring en specialisering eller val av kurser. 

Vill du prata om mer personliga frågor eller problem så finns det möjlighet till det genom studenthälsans kuratorer. Den isolerade studiemiljö vi lever i tär på oss, så det kan vara bra att åtminstone få prata av sig lite. Kontaktuppgifter hittar du lättast genom en googling. 

Glada vårhälsningar!
Studierådet

Veckans sanning

Kära sektion!

Jag vill denna vecka tipsa er om att hålla lite extra utkik på sektionens facebooksida. Vi har börjat posta inlägg från personer som berättar om sin upplevelse av att ha en av posterna nedan på F-sektionen. Som ni säkert alla vet har det varit problem att fylla ett antal poster som är otroligt viktiga för att sektionen ska fungera. Vi behöver din hjälp. Om du är nyfiken, tveka inte att gå in på fsektionen.se/val för att kandidera! Hoppas ni haft en fin valborgshelg!

Emma Engdahl, Sanningsminister

Har du en notis till Vecktorn?

Har du någon information du vill sprida till sektionen genom en notis i Vecktorn? Skicka i sådana fall ett mail till mig på sanning@fsektionen.se innan kl. 17 på fredagar. Skriv Vecktorn i ämnesraden och inkludera rubrik, text och avsändare på både svenska och engelska.

Emma Engdahl, Sanningsminister

Copyright © 2021 F-sektionen.

F-sektionen
Matematikhuset Sölvegatan 18
Lund 22362
Sweden

Add us to your address book
Säg upp din prenumeration     Uppdatera dina prenumeringsinställningar  
Email Marketing Powered by Mailchimp