Copy
F-sektionens nyhetsbrev Vecktorn

Veckans rättighet

Om universitetet bär skulden till att ett skriftligt prov försvunnit ska, om studenten inte begär att provet förläggs vid senare till- fälle, ett nytt prov erbjudas inom en vecka. Studenten ska inte behöva vänta till nästa ordinarie provtillfälle.Du kan hitta alla dina rättigheter som student i rättighetslistan på lu.se

Studierådet

INASCON 2020

Hej! Vi vill tacka för en så bra uppslutning på infomötet om INASCON förra veckan, superkul!
Glöm inte att ansöka till poster senast den 25 Oktober. Mer info om föreningen, konferensen och posterna finns i anmälningslänken! Har man frågor går det jättebra att mejla eller ta kontakt via Facebook. Intervjuer till posterna kommer att hållas efter tentaveckan. Ha det bra sålänge!
 
Anmälningsformulär med info:
https://drive.google.com/open?id=1qaJALe0-Qu8s4OasHANOouBX_fsqlOEoeJegMISji-g

INASCON 2020

Anmälan till FETSM öppen

Anmälan till läsårets första FETSM den 2/11 är nu öppen på hemsidan. Anmälan stänger den 25/10.
Lycka till med tentorna!!

Theresia, Sexmästare

Terminens funktionärstack

27 November är dags för terminens funktionärstack! Det kommer att bli en nationssittning på Göteborgs nation med fördrink, trerätters middag samt förtur till eftersläppet.
Temat för sittningen är Pirat! Så swab your deck landlubber, ta på dig hatten och ögonlappen så seglar vi mot Göteborgs nation!
 
Sittningen börjar 19:00. 
Vi har förtur till och med 23:00
 
Alla som är funktionärer och med i funktionärsregistret kan anmäla sig till tacket och det är gratis, anmäl dig på hemsidan
https://fsektionen.se/evenemang/764. Vi ses där!
 
Har du frågor så tveka inte att höra av dig!

Mvh era Reisemeisters

Veckans sanning

I veckan såg jag den löjliga, könsstereotypa töntiga... och alldeles... alldeles underbara filmen Legally Blonde. Reese Witherspoon spelar den piffiga, populära, rosaklädda Cali-tjejen Elle Woods som i ett försök att vinna tillbaka sin pojkvän söker till Harvard Law School för att visa att hon visst kan vara smart och proper nog att bli senatorsfru. Hon kommer in och väl på plats blir hon mobbad och diskriminerad för att hon är en "bimbo" som ingen tror kan vara en seriös jurist och hon är nära att ge upp flera gånger. Men motståndet gör henne motiverad att jobba hårdare och hon lär sig att använda hennes olikhet till hennes största styrka. Hon visar alla som inte trodde på henne att hon är bäst, samtidigt som hon aldrig är elak mot sina mobbare!

Detta fick mig att tänka på olika situationer i samhället där en person som går emot en norm möter stora fördomar om att man är oduglig eller inkapabel. Exempel på en sådan situation är kvinnor som kommer ut i arbetslivet inom teknikbranschen som traditionellt är en mansdominerad bransch. 

Om du känner dig motarbetad och exkluderad, titta på Legally Blonde, jobba hårt för att nå dina mål och tro på dig själv och dina styrkor. Var snäll, håll ditt huvud och dina värderingar högt så kommer du bli en supermänniska!

Maja Svensson, Sanningsminister

Har du en notis till Vecktorn?

Har du någon information du vill sprida till sektionen genom en notis i Vecktorn? Skicka i sådana fall ett mail till mig på sanning@fsektionen.se innan kl. 17 på söndagar. Skriv Vecktorn i ämnesraden och inkludera rubrik, text och avsändare på både svenska och engelska.

Maja Svensson, Sanningsminister

Copyright © 2019 F-sektionen.

F-sektionen
Matematikhuset Sölvegatan 18
Lund 22362
Sweden

Add us to your address book
Säg upp din prenumeration     Uppdatera dina prenumeringsinställningar  
Email Marketing Powered by Mailchimp