Copy
NIEUWSBRIEF 5 - JANUARI 2016

De eerste nieuwsbrief van 2016 met allemaal handige en leuke informatie.
Deze nieuwsbrief komt 4x per jaar uit en een bijdrage kun je sturen naar
i.sjonger@sportfryslan.nl.

 

Wil je de nieuwsbrief per mail ontvangen? Aanmelden kan via www.sportinopsterland.nl of een mail sturen naar Ilse.

Project “Sport in Opsterland”
In mei 2014 zijn binnen dit project buurtsportcoaches begonnen met als doel:
Inwoners (meer) in beweging te brengen en een gezondere leefstijl aan te leren
Dit is in samenwerking met onder andere lokale sport- en beweegaanbieders, scholen, welzijn en eerstelijns zorg. Lees meer...

Schaken 2016

Wij als buurtsportcoaches willen graag dat het kampioenschap schaken door kan gaan en willen ons hier ook graag voor inzetten. Voordat we dat gaan doen, zouden we graag vanuit de scholen horen of hier nog behoefte aan is en of elke school hier een persoon naar voren zou kunnen schuiven om in de organisatie plaats te nemen. Reacties kunnen naar Jasper.

Sport in Opsterland wenst iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2016!

De Oliebollenloop was dit jaar weer een groot succes! Maar liefst 241 kinderen deden mee aan de kidsrun en liepen 500, 1000 of 1500 meter in Gorredijk.

Hieronder de winnaars van de 1500 meter.

Bericht voor sportverenigingen

Beste bestuurder,

Eind december heeft uw sportvereniging een uitnodiging om deel te nemen aan de Friese Sportverenigingsmonitor ontvangen. Heeft uw vereniging moeite om vrijwilligers te werven? Zitten er knelpunten binnen de financiën van de club? Of wil de vereniging zich op maatschappelijk gebied ontwikkelen? Middels de Friese Sportverenigingsmonitor willen we inzichtelijk maken hoe Friese verenigingen hun sport organiseren, met wie ze samenwerken en hoe ze omgaan met de kansen en bedreigingen die zich voordoen in de omgeving. Hoe vitaal is uw sportvereniging? Hoe kunt uw vereniging versterken? In de bijlage vindt u de verstuurde uitnodiging.

Heeft u de uitnodiging niet ontvangen? Mail dan naar onderzoek@sportfryslan.nl. Sport Fryslân zorgt ervoor dat u de uitnodiging alsnog ontvangt.

Heeft u zin om te bewegen, maar u weet niet hoe en zou daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Kijk hier voor meer informatie. 
Kalender website
De kalender op onze website is bijgewerkt met activiteiten voor scholen, verenigingen en nog meer! Mocht je ook een leuke activiteit hebben om hierop te zetten dan kun je dat mailen naar Ilse.
We plaatsen geen structurele activiteiten van verenigingen, maar bijvoorbeeld wel evenementen of open trainingen. 
Als aanvulling op de MRT lessen, starten we op 1 februari met Sport Extra
Sport Extra is voor kinderen uit groep 4 t/m 8 waarvoor een voetbal team soms net iets te druk is, klasgenoten in de gymzaal hen te snel af zijn, of soms net even wat meer hulp nodig hebben. Hierdoor kunnen deze kinderen vaak geen aansluiting vinden bij een reguliere sportvereniging. 
Door te sporten in kleine groepjes, met net wat extra persoonlijke aandacht gericht op sociale en motorische ontwikkeling laten we de kinderen kennismaken met veel verschillende sporten en bewegingsactiviteiten. Waarbij vooral het plezier in bewegen voorop staat!
 
Wat:         Sport Extra
Wanneer:  Elke maandag - (m.i.v. 2 febr. / uitgezonderd schoolvakanties)
Waar:       Sporthal de Skans - Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
Tijd:         15:45-16:30 uur

 
De eerste 3x zijn gratis, daarna wordt er een kleine bijdrage gevraagd van €1,- per week.
Meer informatie en aanmelden kan bij Anja
Themabijeenkomsten voor verenigingen

In 2016 zullen wij weer een aantal bijeenkomsten organiseren voor verenigingen in Opsterland. Om aan te sluiten bij de behoefte van verenigingen vragen wij verenigingen om deze enquête in te vullen, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Wij vragen verenigingen HIER deze korte interesselijst in te vullen. Alvast hartelijk dankt!

Een overzicht van reeds geplande bijeenkomsten is op de site te vinden. 
Stagiair(e) gezocht!
Sport in Opsterland is op zoek naar een leuke, enthousiaste, sportieve HBO-stagiair(e) die ons kan helpen en ondersteunen in de PR & Communicatie! Meer informatie over de werkzaamheden kun je vinden op de website
 
Dorpsgericht werken 
2016
Vanaf 2016 gaan de buurtsportcoaches dorpsgericht werken. Dit betekent dat de buurtsportcoaches tijdens 8 opeenvolgende weken in een dorp (of een cluster van dorpen) zijn en sport en bewegen extra aandacht krijgen. Meer informatie en de planning voor 2016 is op de website te vinden.  
Preventie en achterstanden verminderen bij kinderen en jongeren:
Kinderfysiotherapeuten, diëtiste, pedagogen, jeugdarts en de MRT docent gaan vanaf 2016 meer samenwerken op het gebied van de preventie en vermindering van overgewicht en bewegingsachterstanden bij kinderen en jongeren. Zij zullen kinderen/jongeren op hun vakgebied begeleiden en vervolgens eerder en makkelijker doorverwijzen indien nodig. Dit betekent dat er voor de kinderen een totaal programma ontstaat en ze worden geholpen door verschillende partijen. Ook de ouders worden in deze aanpak meegenomen. Voor meer informatie neem contact op met Jennifer.
 
De Buurtsportcoaches
Jasper Blankert - Buurtsportcoach onderwijs
j.blankert@sportfryslan.nl - 06-20706654

 
Anja Schonewille – Buurtsportcoach onderwijs
aschonewille@sportfryslan.nl – 06-30342162
 
Jennifer Batteram - Buurtsportcoach welzijn
 j.batteram@sportfryslan.nl - 06-30062297
 
Ilse Sjonger - Buurtsportcoach verenigingen en projectcoördinator
i.sjonger@sportfryslan.nl - 06-30062410
 Copyright © 2016 Sport in Opsterland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp