Copy
Update over Acadin
Bekijk dit bericht in uw browser
De digitale leeromgeving voor meer- en hoogbegaafde leerlingen

Nieuwsbrief Acadin - april 2020

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van thuisonderwijs en onderwijs op afstand. Voor iedereen is het een periode van onzekerheid, zoeken naar oplossingen en zo goed mogelijk werken binnen de mogelijkheden die er zijn. Wij willen u daar waar mogelijk ondersteunen. We horen van veel scholen dat ook in de huidige situatie Acadin goed kan worden ingezet. Het vraagt wel om wat flexibiliteit, maar ouders, leerlingen en leerkrachten vinden hun weg. Indien u nog vragen heeft en/of hulp nodig heeft, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen u dan koppelen aan de Acadin-expert uit uw regio.
 
Namens het consortium wensen wij u veel sterkte in deze lastige tijd!


Heeft u collega's die ook werken met Acadin? Dan kunt u deze nieuwsbrief doorsturen en/of ze informeren over de mogelijkheid om zich aan te melden. 

Wij houden u op de hoogte van al onze activiteiten en ontwikkelingen door middel van deze nieuwsbrief, onze website, onze Facebook-groep en via LinkedIn.

Werken met Acadin op afstand

In deze tijd van thuisonderwijs en het lesgeven op afstand is het goed om ook Acadin op een andere manier in te zetten. Steeds meer scholen maken gebruik van videobellen om met de leerlingen in contact te blijven,  bijvoorbeeld met behulp van Skype, GoogleMeets, Zoom of Teams. Deze wijze van lesgeven kan ook het werken met Acadin ondersteunen. We hebben voor u een aantal tips op een rijtje gezet. Mocht u aanvullingen hebben? Mail ze dan naar content@acadin.nl
  • Vaak spreken opdrachten voor zich, maar juist de leerlingen die met Acadin werken hebben baat bij instructie. Tijdens het videobellen kunt u samen met de leerling de opdracht doorlopen en instructie geven waar nodig.
  • De opdrachten worden zelfstandig door de leerlingen gemaakt. Om toch een-vinger-aan-de-pols te houden is het aan te raden om één keer per week even contact te hebben met de leerling. Jullie kunnen de vorderingen bespreken en sturen of helpen indien nodig.
  • Wanneer u één keer per week contact heeft met de leerlingen over de opdracht geeft het u gelijk de mogelijkheid om feedback te geven op het proces.
  • Het eindproduct van de opdracht kan via videobellen aan de leerkracht of de groep worden getoond.
  • Een presentatie kan van te voren worden opgenomen door de leerling en vervolgens worden gedeeld met de groep of de leraar.

Acadin-congres 2020 - programma en aanmelden

Op 7 oktober 2020 (13.00 - 16.45 uur te Utrecht) staat het Acadin-congres 2020 ingepland. Gezien de huidige situatie kunnen wij nog niet met zekerheid aangeven of het congres door zal gaan. Wij willen u wel in de gelegenheid stellen om u alvast aan te melden voor het congres en een keuze te maken voor het workshopprogramma. Naast een interessant workshopprogramma hebben we ook een interessante spreker, Saskia Snikkers, met als thema: Het motiveren van hoogbegaafde kinderen. Het congres is onze blijk van dank aan de abonnementhouders, maar is ook toegankelijk voor scholen die interesse hebben in Acadin en in ieder geval de algemene presentatie willen bijwonen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Op onze website vindt u de uitnodiging, het uitgebreide workshopprogramma en het aanmeldingsformulier. Direct aanmelden kan hier.  

Extra Acadin webinar op 23 april 2020

In verband met de grote belangstelling verzorgen experts Jan Ververs en Irene van Gasteren op 23 april 2020 om 16.00 uur een extra online presentatie over Acadin. Je krijgt info over de achtergrond van Acadin, over gebruik/ implementatie, een inkijkje en er is aandacht voor praktische zaken en vragen. Geïnteresseerd? Meld je kosteloos aan via: administratie@acadin.nl. Dit webinar is bedoeld voor scholen die nog niet werken met Acadin.

Webinar: Hoogbegaafde kinderen in coronatijd - tips en tricks

In dit webinar van 45 minuten van Tessa Kieboom en Kathleen Venderickx gaan zij in op opvoedvragen die door ouders van HB-kinderen veelvuldig zijn gesteld sinds de scholen zijn gesloten vanwege de coronacrisis. Het gaat om twee hoofdvragen:
  • Hoe om te gaan met de zorgen die hoogbegaafde kinderen hebben over de coronavirus?
  • Hoe gaan we om met de hoeveelheid schermtijd?
De antwoorden op beide vragen worden in een breed perspectief geplaatst en gelinkt aan theorieën over hoogbegaafdheid. Luister naar het webinar voor opvoedtips bij deze vragen, met uitleg over het begaafde brein, het begaafd zijn en de mentale sterkte van hoogbegaafden.

Tessa Kieboom en Kathleen Venderickx zijn verbonden aan Exentra - Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid. 

Hoe ervaren hoogbegaafden de wereld? 

Hoe ervaren hoogbegaafden de wereld? Deze animatie laat je een aantal situaties zien op school en thuis waar een (hoogbegaafd)kind, een ouder en leerkracht tegenaan kunnen lopen.

Tutorial over de impact van thuisonderwijs

Deze tutorial van Dr. Kees van Overveld van het Lerarencollectief beschrijft de social-emotionele impact van het volgen van thuisonderwijs. Hij geeft tips hoe je door leerlingen gestructureerd te bevragen met ze in gesprek kunt gaan over het thuiswerken en de problemen en gevoelens die het met zich mee kan brengen. De vragenlijst SEL voor thuis vindt u hier.  

LinkedIn

Sinds kort kunt u alle updates over Acadin volgen via LinkedIn. Klik hier om ons te volgen. 

#Acadin

We stellen het zeer op prijs als u interessante projecten deelt op social media (Facebook, LinkedIn). Als u de berichten voorziet van #Acadin dan kunnen wij het ook weer delen, zodat het resultaat van uw leerlingen wordt gepromoot!

Experts Acadin

http://www.acadin.nl/experts

Acadin heeft meer dan 20 experts die in het hele land kunnen worden ingezet. Onze experts kunnen bij u op school een training verzorgen en/of een traject op maat rondom hoogbegaafdheid. Een overzicht van alle experts kunt u hier vinden. 

Klik hier om u aan te melden voor deze nieuwsbrief
Word lid van onze Facebook-groep Word lid van onze Facebook-groep
Bezoek onze website Bezoek onze website
LinkedIn LinkedIn
Copyright © 2017 Acadin, All rights reserved.

Heeft u opmerkingen/vragen naar aanleiding van deze mailing?
Stuur dan een mail naar helpdesk@acadin.nl