Copy
Lebowski Publishers
Website | Blog | Agency | Podcast
Welkom in Round-Up #142.
 

Vrienden en vriendinnen van de literatuur!Deze week staan er maar liefst víér Lebowski-titels in de Bestseller60, wat op zich al een feestje waard is. We haalden nog meer confetti, slingers en de gouden combi kaasstengels-cola uit de kast voor Erik Jan Harmens, die niet voor één maar twee nieuwe boeken tekende. Verder deze week: in blijde verwachting van aanstaande boeken onthulden we deze week vijf(!!) omslagen. De Boekenweek is bijna ten einde, maar je kunt het hele weekend nog genieten van Lebowski-auteurs in actie. Iedereen is een winnaar, maar degene onderaan deze Round-Up nog niet iets meer dan anderen, want hij/zij/hen wint het speciale ‘de moeder de vrouw’-pakket. Jealous much? Er is altijd nog meer. Amusez-vous, dit is Round-Up #142!
 
Vier Lebowski-boeken in de Bestseller60

HATSEE - Kijkt u eens, vier boeken van Uitgeverij Lebowski in de Bestseller60 tijdens de Boekenweek. Vinden wij leuk. Hoed af voor Roxane van Iperen (op 27 met 't Hooge Nest), Robert Vuijsje (op 52 met Salomons oordeel), Johan Fretz (op 43 met Onder de paramariboom) en onze Amerikaanse vriend Dave Eggers (op 53 met De parade)! Bekijk de hele lijst hier.
 
*

Over Salomons oordeel van Robert Vuijsje gesproken: die kreeg deze week een stralende vijfsterrenrecensie van Elsevier, die we u niet zullen onthouden. 'Net als in zijn hitroman Alleen maar nette mensen uit 2008 drukt Vuijsje zijn lezers hier met hun neus op ongemakkelijke feiten.'
Erik Jan Harmens tekent
voor twee nieuwe boeken

HATSEE - Hatsekiedee! Erik Jan Harmens kwam, zag en tekende voor twee nieuwe boeken: dichtbundel Kom (verschijnt oktober dit jaar) en zijn Grote Alphense Roman (oktober 2020).

De cola was voor de gelegenheid ijskoud.

Cover reveals:
van deze titels zijn wij in blijde verwachting

Coming up! Elton John onthult de titel en cover van zijn eerste officiële autobiografie. Me verschijnt 15 oktober 2019 bij Pan Macmillan, Macmillan Publishers USA en Uitgeverij Lebowski. Stay tuned!
Deze week was er extra aandacht voor de taal van onze oosterburen vanwege de Dag van de Duitse taal. Volgende week vieren we die taal met het verschijnen van Zelfportret met Russische piano, de nieuwe roman van de Duitse grootmeester Wolf Wondratschek. 4 april bij de betere sigarenboer.

Als je de wereld wil zien zoals die echt is, moet je ook haar minder aantrekkelijke kanten leren incasseren


Zie hier het tweede boek van Jonah Falke! Lees meer over De mooiste vrouw van de wereld: eind mei op deze planeet.
Van Simon de Waal, auteur van o.a. Cop vs Killer, de De Waal & Baantjer-reeks, Vector en Nemesis, en groot liefhebber van kroketten, verschijnt in juni een Grote Nieuwe Thriller: Systema.

Meer nieuws: woensdag was Cop vs Killer op tv, gebaseerd op Simon de Waals eerste, gelijknamige boek, tevens zijn regiedebuut. Kijk de film hier terug (dat kan vanwege de leeftijdsbeperking pas vanaf 22.00u 's avonds, tja).

De Volkskrant over Cop vs Killer: '...een hard-boiledthriller. Toch schuilt de kracht van het regiedebuut van (scenario)schrijver Simon de Waal (...) niet in uiterlijk vertoon. (...) Cop vs. Killer houdt zich, ondanks het vooraanstaande werk van de make-upspecialist, vooral bezig met innerlijke ravages.'
Na het Amerikaanse avontuur van haar herwerkte debuut Wat ik je niet vertel (vertaald als Find Me Gone) komt Sarah Meuleman eind mei met een nieuwe roman: De vondeling. Zie hier het schone omslag door de Britse Anna Morrison.
Podcast Lopen met Lebowski, met Anne Moraal
 
LOPEN MET LEBOWSKI - Gisteren namen we een podcast op met Anne Moraal, die 10 april met een knaller van een debuut komt: Honden huilen niet. We brachten o.a. een bezoekje aan the Power of Art House te Amsterdam, waar nu de gevluchte Noord-Koreaanse kunstenaar Song Byeok exposeert. Stay tuned! 
Tour de Boekenweek

EVENT - De Boekenweek is bijna voorbij, maar dit weekend volgen er nog optredens van o.a. Johan Fretz, Annemarie Haverkamp, Robert Vuijsje, Antoinette Beumer en Roxane van Iperen: check hier hoe en wat en waar.

Gespot op het World Wide Web

De Grote Drie.
De mooie complimenten over 't Hooge Nest blijven binnenstromen. Keep 'em coming!
Bloggen voor volwassenen
Ben jij een winnaar?

Wilma Kuijntjes is de winnaar. Gefeliciteerd, jij wint het goedgevulde boekenpakket t.w.v. 70 ekkies. Stuur even een mailtje naar: uitgeefassistent@lebowskipublishers.nl met je adresgegevens, dan komt dat pakket zo snel mogelijk jouw kant op.
Niet gewonnen? Niet getreurd! Er komen regelmatig winacties voorbij op onze socialemediakanalen. 

 
Happy weekend!

Wie denkt dat een klein boekje niet groots kan zijn, komt voor een uitzonderlijke verrassing te staan. De karakters van Vier en Negen zijn weergaloos goed uitgewerkt. (...) De Parade is een juweel dat schreeuwt om een verfilming!

Team Lebowski

Website | Blog
Podcast | Magazine 2.3.74
Copyright © 2018 Lebowski Publishers, alle rechten voorbehouden.

Overamstel Uitgevers
Paul van Vlissingenstraat 18 
1096 BK Amsterdam 


Als je wilt, kun je je uitschrijven van onze lijst.