Copy
Lebowski Publishers
Website | Blog | Agency | Podcast
Welkom bij Lebowski's Round-Up #151.
Sarah Meuleman en redacteur Jasper Henderson spraken bij Taxidermy Amsterdam over Sarahs nieuwe roman
De vondeling: in Lopen met Lebowski #19.

Vrienden en vriendinnen van de literatuur!


Opgezette dieren: ze roepen bij de een walging op (lijken in de woonkamer!), bij de ander bewondering en fascinatie. Sarah Meuleman dook in de wereld van de taxidermie en schreef De vondeling, een spannende en exotische roman waarin opgezette dieren een rol spelen. 'Villen', 'Vlezen', 'Vullen', 'Vormen' - de vier v's van de taxidermie - vormen de ruggengraat van haar verhaal. Ze vertelt erover bij Taxidermy Amsterdam, waar we tussen een leeuw (à 15.000 euro), veel mooie felgekleurde vogeltjes, een paardje en een verwilderd klein katje een podcast opnamen over De vondeling. Het vertelplezier spat ervan af bij Sarah Meuleman, in de podcast én in haar roman. Dit, en meer, in de 151e Round-Up van Lebowski. Amusez-vous!
Verwacht:
De vondeling van Sarah Meuleman
 
5 juni verschijnt De vondeling, de nieuwe roman van Sarah Meuleman. 

1968, de Isles of Scilly in de Atlantische Oceaan. 
Op een afgelegen strand doet de achtjarige Robin een macabere vondst. In de branding ziet ze een pop. Ze rent erheen en ontdekt dat het geen speelgoed is, maar een dode baby in een doek.
Lees meer.


Exotisch, spannend, meeslepend en verrassend, al zeggen we het zelf.

Nu al alles horen over De vondeling? Dat kan. De podcast met Sarah Meuleman en redacteur Jasper Henderson over de roman staat al online, en Sarah kan bijzonder goed vertellen:


Lopen met Lebowski #19: Sarah Meuleman

Redacteur Jasper Henderson en auteur Sarah Meuleman dwalen door Taxidermy Amsterdam, een winkel voor opgezette dieren. Tussen de leeuwen, beren en wolven doorlopen zij de vier stadia van de taxidermie, en tevens de bouwstenen van Sarahs roman De vondeling: villen, vlezen, vullen, vormen. Met die vier v’s prepareer je niet alleen dieren, maar zet je ook verhalen op, legt Sarah uit. 

Luisteren
kan hier, of in je favoriete podcastapp.
Voor wie het leuk vindt: wees welkom op de boekpresentatie van De vondeling, 4 juni bij Scheltema Boekverkopers te Amsterdam. Van aanmeldingen worden we blij: soraya.riem@lebowskipublishers.nl.
Foto: Geertje de Waegeneer
Joost Vandecasteele over de Belgische 'ruk naar rechts'
 
OPINIE - België maakt een 'ruk naar rechts', zo blijkt uit de verkiezingen. Joost Vandecasteele geeft er zijn ongezouten mening over: hij ziet vooral 'een puberale reflex, om die saaie volwassenen op televisie te doen stamelen, om met een stok in het wespennest te poken.' Lees zijn artikel, eerder verschenen in Het Parool, op het Lebowski Blog.
Lebowski Live at the Office: gelukkig hebben we de foto's nog
 
EVENT - Woensdag vond Lebowski Live at the Office plaats op ons hoofdkwartier te Amsterdam. Het was een cosy partijtje met pizza en party. Raymond van de Klundert, Jonah Falke, Erik Jan Harmens, Anja Sicking en Simon de Waal lazen voor het eerst voor uit nieuw werk: net of nog niet verschenen.

Toll, spitze, klasse, foto's:
hier. Bovenstaand kiekje van Jonah Falke en redacteur Saskia Veen is onze lievelings: wat een goedgeplaatste beamer met een mens kan doen. (Foto's door Merel Aalders en Peter van Tuijl, waarvoor dank.)

Gespot op het World Wide Web

Beste medemens, in september komt de nieuwe roman van James Worthy uit. 
Zijn laatste roman verscheen in 2012. 

In de buik van de wolf scharen we dus nu al onder het kopje Heel, Heel Goed Nieuws.
Bloedwonder is een 'wonderschone waarachtige (historische) novelle', volgens Janneke Siebelink, en zo is het.
Deze boekpresentatie komt sowieso in de top drie van presentaties van 2019, wat ons betreft. Voor Jonah Falke huurden we het Paleis van de Weemoed op de Wallen af, zetten bakken rundvleessalade en leverworst op tafel, en lieten een bonte line-up verder het werk doen: Peter Zegveld met zijn plofbox vol stoom en opera van 5 minuten, Andre Gerritsen op accordeon, speech van redacteur Saskia Veen en lekker dansen op danceduo Shock Royal. Bus vol Achterhoekers aanwezig, zaakje ramvol, helemaal goud.

Lees
De mooiste vrouw van de wereld, mensen: anarchistisch, trippy, smullen, gruwelen. Dat boek doet wat met je, beloofd.
Heftig nieuws uit Noord-Korea vandaag, over mogelijke executies vanwege het stuklopen van de onderhandelingen tussen Trump en Kim Jong-un. Anne Moraal wilde de 'poppetjes' aan de andere kant van de grens tussen Noord- en Zuid-Korea van een eigen verhaal voorzien in haar debuut Honden huilen niet. Bo van Houwelingen van de Volkskrant schreef een mooie recensie (klik op de foto voor de hele tekst).
Bloggen voor volwassenen

FAITS DIVERS – Lees De Titels En Vind Uit Welk Blog Bij Je Past.

Jeroen Blankert: 
Boodschappenlijstje Jonah Falke: Einzelgänger | Elke Geurts: Poezenbekers leek me een gemakkelijke traktatie, maar ik had het mis | Annemarie Haverkamp: Ik heb geleefd #26 | Joost Vandecasteele: 'De Vlaamse ruk naar rechts is een puberale reflex'
Happy weekend!

That's all, folks.

Team Lebowski

Website | Blog
Podcast | Magazine 2.3.74
Copyright © 2019 Lebowski Publishers, alle rechten voorbehouden.

Overamstel Uitgevers
Paul van Vlissingenstraat 18 
1096 BK Amsterdam 


Als je wilt, kun je je uitschrijven van onze lijst.