Copy
Lebowski Publishers
Website | Blog | Agency

Vrienden en vriendinnen van de literatuur!

 
Een Hollywood-verfilming van Judas? De wereldwijde ontdekking van De Walrus van Bregje Bleeker? Een internationale doorbraak voor Saskia Noort? Volgens uitgeefbaas Oscar van Gelderen zijn die scenario’s een stuk dichterbij gekomen nu Lebowski gaat samenwerken met William Morris Entertainment, hét topagentschap van deze aardbol. Elvis en Oprah gingen onze auteurs al voor. Dit, en meer, in de Lebowski Round-Up, die erin glijdt als een borrel zonder kater. Amusez-vous!

Lebowski goes to Hollywood
 

WAZAAAAH – Lebowski gaat als eerste buitenlandse uitgeverij een exclusieve samenwerking aan met William Morris Entertainment, een van de grootste agentschappen op aarde. WME vertegenwoordigt ’s werelds meest geniale regisseurs (we noemen een Quentin Tarantino), acteurs (Robert De Niro, John Travolta), scenarioschrijvers, muzikanten, kunstenaars en sporters. Alle Nederlandse crime, true crime en ‘grounded SF’ die door Lebowski wordt uitgegeven, zal exclusief door WME worden vertegenwoordigd op het gebied van televisieseries en buitenlandse boek- en filmrechten.

Volgende week presenteert WME aan internationale uitgevers op de Buchmesse in Frankfurt de toptitels 
Judas van Astrid Holleeder, de heruitgave van De Walrus van Bregje Bleeker (over de relatie tussen een jonge vrouw en een hasjhandelaar) en Tot bloed op het droge van Jerry Goossens (een onvervalste ‘what if’-roman die speelt met alle clichés en vooroordelen over migratie). In het voorjaar van 2018 zal WME ook het oeuvre van Saskia Noort (inclusief haar nieuwe roman die maart 2018 verschijnt) vertegenwoordigen.

Duizelt het je al?
Dit Boekblad-artikel legt je alles rustig uit.
Om dit te vieren lanceerden we:

Vaarwel Eberhard, de onderhandelaar
 

EERBETOON– 'Van der Laan onderhandelde tot het eind met de stad die hem nu zal begraven. Het enige wat hij nu nog kan is er niet meer zijn.' Jonah Falke schreef deze week 'Burgemeesters', over Eberhard van der Laan, maar ook over de Marokkaanse burgemeester Ahmed Marcouch, en de mensen om je heen met wie je je leven moet maken.

Ook auteur James Worthy schreef voor Het Parool over Van der Laan:
‘Op het moment dat hij een straat in liep, zag je de straat nog iets meer haar best doen’. 

Bloggen voor volwassenenFAITS DIVERS – Lees de citaten en vind uit Welk Blog Bij Je Past.

Ik heb een hekel aan lange sneden maken in patiënten, maar een voetbal zou niet door een klein sneetje naar buiten kunnen.
-     In aanloop naar dierendag publiceerden we vijf columns van Chris Polanen over zijn werk als dierenarts. Lees hier '
De operatie' (niet voor mensen met een zwakke maag), 'Haren' (van wie zijn die haren die kleven aan de sok van haar man, als zij zelf geen huisdier heeft?) of 'Een goede klant' (als je wil weten waar Polanen de inspiratie vandaan haalde voor de vechtscènes in zijn debuut Waterjager).

Te veel enthousiasme, waarbij zelfs het bestellen van een simpele koffie beantwoord wordt met kreet van awesome!, alsof ik als klant behandeld word als een vierjarige die net een puzzel heeft opgelost.
-     Joost Vandecasteele
was in de Verenigde Staten vanwege de screening van 'Generatie B' op het filmfestival Fantastic Fest in Texas. Hij voelde zich net als de mensen uit zijn boek en serie: een jong mens in een oud continent.

We kunnen de deur nooit dichtsmijten. We hebben de meisjes.
-     De titel van de column van Elke Geurts van deze week is
‘Scheiden is ook kapotmaken wat er nog wel is’. 

Heeft u nog zo'n ouderwets, ongebruikt stuurtje of een magisch liedjesboek, gooi het niet weg. Ons eeuwige kind Samuel is een liefhebber.

-     Willem Vissers schrijft wekelijks over het leven met zijn gehandicapte zoon Samuel. 

Ik lachte en dacht: soms moet je met beide benen in de goot staan. Wij hadden die avond geluk, deze goot was van goud.
-    Jonah Falke
schrijft elke week een column voor het Lebowski Blog. Ook te beluisteren!
Harrison Ford en Ryan Gosling hebben voor dit interview van This Morning schijnbaar in de grappenkist geslapen.

Rave reviews voor Blade Runner 2049


STERRENREGEN – Dikke vette weekendtip: de langverwachte film Blade Runner 2049 is eindelijk neergedaald op aarde en de recensies zijn waanzinnig. The Guardian, The Telegraph, Knack, de Volkskrant, AD en VPRO Cinema strooien allen met vijf sterren. Regisseur Denis Villeneuve werd geïnterviewd in Vrij Nederland, maar eigenlijk maakt het interview hierboven alle andere interviews overbodig.

Lieve lezers, laten we niet vergeten: het boek is altijd beter. Doe jezelf dus een lol in deze stormachtige, grijze herfstweek en bestel het kersvers nieuwvertaalde boek Blade Runner hier

Maartje Laterveer speelt open kaart
 

VROUWEN & SEKS – Meer dan een half miljoen mensen zagen Maartje Laterveer opboksen tegen maar liefst zeven mannen aan tafel bij RTL Late Night, waar ze mocht vertellen over haar openhartige essaybundel Vrouwen & seks. (Dat deed ze met verve trouwens.) Een dag later ontving Pieter van der Wielen haar bij VPRO Nooit meer slapen voor de rubriek 'Open kaart'. Interviews in de Volkskrant (€) en De Morgen (€) trokken de aandacht van hen die graag het schrift eren door de krant te lezen. 

Gespot op het World Wide Web

Ook Erik Jan is fan van de columns van Elke Geurts, die in Trouw wekelijkse stukjes over haar scheiding publiceert. Volgende maand verschijnt haar roman Ik nog wel van jou: een huiveringwekkend en ontroerend verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur.
Susan Smit en Marion Pauw maakten in hun liefdesleven de nodige ups and downs mee. Daarom vond JAN Magazine ze geknipt voor een vraaggesprek over hun boek Hotel Hartzeer op het tweede JAN Netwerk Event in Amsterdam. 
Steven de Jong debuteerde in maart met Bezorgde burgers, een inktzwarte, hilarische roman over de eenzame maar heroïsche strijd van een man tegen de wereld. Lees in dit interview met Trouw wat Steven dwarszit.
Voor de liefhebbers van Stoner: onze trouwe lezeres Cora de Vries tipt Zama van de Argentijnse herontdekking Antonio di Benedetto.
De immer goedgeluimde Hugo Borst kwam langs op de uitgeverij en signeerde fluks 400 Ach, moedertjes. Onze nieuwe stagiaire Aster maakte haar entree als zijn charmante rechterhand.

Proost, Erik Hoekstra!

Happy weekend!
 


Team Lebowski

Website | Blog
Copyright © 2017 Lebowski Publishers, alle rechten voorbehouden.

Overamstel Uitgevers
Paul van Vlissingenstraat 18 
1096 BK Amsterdam 


Als je wilt, kun je je uitschrijven van onze lijst.