Copy
Lebowski Publishers
Website | Blog | Agency | Podcast
Welkom in Round-Up #140.
 

Vrienden en vriendinnen van de literatuur!


Vraag van de week: wie zorgt er voor mijn gehandicapte kind als ik sterf? 
Gesteld door Annemarie Haverkamp, in een indrukwekkend interview in de Volkskrant.
Kijktip van de week: Dave Eggers bij CNN over zijn nieuwe boek De parade. Verschijnt woensdag!
Genomineerden van de week: Timo Bruijns en Antoinette Beumer. Zij staan op de longlist van de ANV Debutantenprijs!
Luistertip van de week: de vijf Grounded SF-verhalen uit 2.3.74. 'Alsof er honing in je oor wordt gedruppeld', zo mooi zijn ze voorgelezen door Joshua Baumgarten, vindt schrijver Roderick Leeuwenhart.
Blog van de week: ja zeg, je gaat toch niet kiezen tussen je kinderen!


Und so weiter, anders gezegd: en nog veel meer. Lees 't hieronder, en amusez-vous!
Beeld: Ivo van der Bent voor de Volkskrant
‘Uit lijden verlossen gehandicapt kind kan ik begrijpen, niet rechtvaardigen’

DE ACHTSTE DAG - Wie zorgt voor mijn gehandicapte kind als ik sterf? Annemarie Haverkamp onderzoekt de angst voor het antwoord op die vraag in haar romandebuut De achtste dag. Vandaag stond in de Volkskrant een indrukwekkend interview met haar. Ook schoof ze aan bij Tijd voor MAX: kijk het gesprek hier terug (en passent krijg je dan ook nog André van Duin en het afscheid van een paard mee).
(Werkt bovenstaand gifje niet? Bewonder hem hier)
Coming up:
De parade - Dave Eggers

NIEUW - Aanstaande woensdag verschijnt De parade, de nieuwe Dave Eggers.  Een actuele, spannende en geestige roman over oorlog, humaniteit en onze plaats in de wereld. 

Kijktip: Dave Eggers
vertelt bij Amanpour/CNN over zijn nieuwe boek, over de goede intenties van de hoofdpersonen die verkeerd uitpakken (net als in De cirkel), of economische vooruitgang ook per definitie sociologische vooruitgang is, de consequenties van ingrijpen bij andere culturen, en over moderne technologie en de moderne tijd (tevens: Trump).
Timo Bruijns en Antoinette Beumer op longlist ANV Debutantenprijs!
+ winnaars winactie

NOMINATIE - O yes! Bloed is dikker dan water van Timo Bruijns en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer staan op de longlist van de ANV Debutantenprijs.

Op onze social media liep een winactie met beide boeken. Gefeliciteerd, Aaron Brusseel! Als je ons je adres mailt komen de boeken jouw kant op.
Johan Fretz, de kersverse winnaar van de Boekhandelsprijs 2019, gaat op tour met zijn roman Onder de paramariboom! Check hier wanneer hij waar te zien is tijdens de Boekenweek. Verwacht geen saaie voordracht: Johan baseerde eerder zijn theatershow De Zachtmoedige Radicaal op zijn roman, dus heeft hij alle ingrediënten in handen om een meeslepende tori (verhaal) neer te zetten.
Luisteren:
vijf Grounded SF-verhalen uit magazine 2374

PODCASTS - 'Alsof er honing in je oor wordt gedruppeld', zo omschrijft Roderick Leeuwenhart de manier waarop Joshua Baumgarten zijn verhaal voor ons literair tijdschrift 2.3.74 heeft ingesproken. Luister de vijf Grounded SF-verhalen van (naast Roderick) Rob van Essen, Bertram Koeleman, Simone Atangana Bekono en Joost Devriesere via Spotify, iTunes, SoundCloud, Stitcher of Podcastluisteren.nl.

Of lees ze door op onderstaande knop te klikken:
Ga naar Magazine2374.com
Verwacht:
Tuymans volgens Tuymans - Danny Ilegems

ARTY FARTY - Coming up: Tuymans over Tuymans door Danny Ilegems.

Luc Tuymans is de belangrijkste levende schilder van België. Hij wordt wereldwijd bij de beste galeries getoond en zijn schilderijen kosten tussen de 1 en 2 miljoen euro. In Tuymans volgens Tuymans verklaart hij zichzelf en zijn werk voor een breder publiek: een leesboek met als ruggengraat acht lange interviews, afgenomen op cruciale momenten in de afgelopen twintig jaar door Danny Ilegems.

Op 24 maart opent in het vermaarde Palazzo Grassi in Venetië de expositie 'La Pelle', en op 29 juni 'The Return' in De Pont museum in Tiburg. Het boek verschijnt 7 mei, vlak voor de Biënnale van Venetië van start gaat.

Gespot op het World Wide Web

Deze week vond de London Book Fair 2019 plaats. Uitgever Oscar van Gelderen, hoofdredacteur Jasper Henderson en auteur Roxane van Iperen gingen gedrieën op pad, onder meer om Roxane voor te stellen aan haar uitgeefster in Groot-Brittannië, Amanda Harris van Orion Books. Het feest ging alleen bijna op het laatste moment niet door.
(Foto: Judith Jocke) 
Onze uitgever Oscar van Gelderen schrijft een serie profilerende interviews in de Volkskrant met mensen die zichzelf noodgedwongen hebben moeten heruitvinden. De insteek is kortom ‘geschonden en hervonden identiteit’. Dit is deel één, met Lammert Voos, auteur van Malterfoske. Over drank, affectieve verwaarlozing en de louteringsberg.
In Houtzaagmolen De Ster te Utrecht wordt zaterdag het postume, nieuwe boek van F. Starik gepresenteerd. Met optredens van o.a. Lebowski-auteurs Erik Jan Harmens en Ivo Victoria. Presentatie is in handen van Jasper Henderson.
Bloggen voor volwassenen
Happy weekend!

Met het oog op morgen sprak met Simon de Waal over 50 jaar The Godfather. Simon is thrillerschrijver, scenarist, rechercheur zware misdaad in Amsterdam én fan van de roman en films.

Team Lebowski


Website | Blog
Podcast | Magazine 2.3.74
Copyright © 2018 Lebowski Publishers, alle rechten voorbehouden.

Overamstel Uitgevers
Paul van Vlissingenstraat 18 
1096 BK Amsterdam 


Als je wilt, kun je je uitschrijven van onze lijst.