Copy
Lebowski Publishers
Website | Blog | Agency

Vrienden en vriendinnen van de literatuur!

 
Rrrroarr... Deze week overleed Playboy-coryfee Hugh Hefner én het is weer bijna dierendag, vandaar dat de Round-Up geheel in het teken staat van dierlijke driften en beestachtig goede auteurs en autinnen. Dierenarts Polanen schrijft over escalerende kittenaankopen, de biografie VOS is gratis verkrijgbaar, Marion PAUW treedt op bij een evenement van JAN Magazine en jonge hond en redacteur Stijn de Vries neemt afscheid in stijl.  Amusez-vous!

Hemelse dieren, vrouwen & seks


PARDON? - Het spijt ons als je aanstoot geeft aan de titel boven deze alinea, maar we kunnen er ook niets anders van maken: deze week werden Hemelse dieren van de sublieme Barber van de Pol en Vrouwen & seks van de verrukkelijke Maartje Laterveer gepresenteerd. Gemist? Geen nood, we hebben alles vastgelegd. Bekijk de livestream van de presentatie van Barber over liefde, maar vooral over de clash tussen nature en nurture, tussen intellect en drift, rede en onderbuik hier, en zie hier voor de prachtige speeches die bij Vrouwen & seks werden uitgesproken onder meer door de geliefde van Maartje, die toch moest verdragen dat ze een jaar lang geobsedeerd was door van dattem.

De avonturen van dokter Polanen
 

VERHALEN – Dat je als dierenarts toch ook vooral goed met mensen om moet kunnen gaan, dat de koop van kittens tot escalatie kan leiden en dat dierenarts Polanen regelmatig de vraag 'Hoe donker bent u eigenlijk?' voor zijn kiezen krijgt aan de telefoon, dat moesten we leren van zijn mooie verhalen over het vak. We publiceren er vijf in aanloop naar dierendag, wanneer met zijn bijdrage de bundel Onze dieren verschijnt – een boek over schrijvers en hun huisdieren van De Geus. 
Heb je een minuutje?
Hoofdredacteur Jasper Henderson vertelt waarom iedereen (die in een dorp is opgegroeid) 
Ongemakkelijke mensen moet lezen.

Lebowski loopt (weg) met Ongemakkelijke mensen


HEEREWAARDEN – Lebowski goes podcast. Want wie niet lezen wil, moet luisteren. Elly Biesters bijt het spits af: zij wandelde met hoofdredacteur Jasper Henderson en gelegenheids-geluidsvrouw Saskia Veen door het pittoreske dorpje waar haar boek vol wonderlijke figuren zich afspeelt. Wait for it: later meer!

Maar waarschijnlijk zitten jullie meer te wachten op de uitslag van de winactie die liep onder nieuwe abonnees. Hoewel jullie allemaal winnaars zijn, kunnen er maar twee het boek ontvangen.
Gefeliciteerd Ria Bregman en Wilma van 't Hof! Mailen jullie ons even je postadres?

 

Bloggen voor volwassenenFAITS DIVERS – Lees de citaten en vind uit Welk Blog Bij Je Past.

In het wetteloze grensgebied van Amerika en Mexico stuurt McCarthy een bende scalpjagers op pad die schier onbeschrijflijke wreedheden begaat, vaak met de onverschilligheid van een stel putjesscheppers.
-      Barry Smit schreef de compacte roman Punt, over een ex-crimineel. Hij leek ons dan ook de ideale persoon om
de beste klassiekers met bad boys in de hoofdrol te tippen: 'De betere boef'.

“Waarom zou hij anders bij me…”
“Ik moet nu echt heel nodig naar de wc.” Mijn moeder hangt op.

-     Het telefoongesprek gaat keer op keer op dezelfde manier,
schrijft Elke Geurts.

Een slapend mens vermaakt zich en is ongevaarlijk.
-     Jonah Falke begaf zich deze week in Düsseldorf, en
ontmoette een slapende suppoost en een man op zijn buik.

Het doet ons wat, om Marco zo liefdevol te horen praten over Samuel. We weten best dat hij geweldig is vooruitgegaan door de jaren heen, maar het is mooier om het eens te horen van een ander.

-     Willem Vissers schrijft wekelijks over het leven met zijn gehandicapte zoon Samuel. Deel 39 is een ode aan oppas Marco.
© Hugh Hamrick

David Sedaris in Carré


CRAZY PANTS – De grappigste man op aarde vulde maandag de zaal in Carré voor een memorabele avond ongegeneerd schaterlachen. De schrijver/komiek David Sedaris kwam op in zijn zelfbenoemde ‘crazy pants’ (een hoogwaterbroek gemaakt van zes aan elkaar genaaide broeken) en las in de twee daaropvolgende uren voor uit nog te verschijnen werk en zijn legendarische dagboeken – zojuist in Nederland verschenen als Gestolen voorwerpen. Wij kunnen alleen maar zeggen: lees het boek, bezoek als je de kans hebt zijn liveshow (en kijk deze aflevering terug van College Tour als je de beste man nog niet kent).
RUIMDENKENDE WINACTIE

Verrijk het leven van een (onzijdige) vriend(in) en abonneer hem/haar/het op deze nieuwsbrief. Dan maakt niet alleen je kompaan, maar ook jij kans op een exemplaar van Gestolen voorwerpen. Stuur een mail naar uitgeefassistent@lebowskipublishers.nl en vermeld je eigen naam en die van de door jou geworven abonnee. 

Gespot op het World Wide Web

Pak ook jouw momentje en lees het verhaal van Mick Johan (hij debuteerde dit jaar met Totemdier Arafat) nu in de nieuwste OH Magazine.
Doe net als Erik Hoekstra van Boekhandel Broekhuis en lees de cultklassieker en kaskraker Blade Runner.
Een fraai knipsel uit de Volkskrant van deze week: de cultuurredactie selecteerde de  'allerbeste boeken van dit moment'. Lees hier de vijfsterrenrecensie over Ten overstaan van de hele wereld van Alfred Hayes. 'Perfecte Hollywoodroman.'
Ook al werd hun manifest Scherp op Ouderenzorg Kamerbreed omarmd en is er inmiddels een extra 2,1 miljard euro aan de ouderenzorg toebedeeld, de strijd van Hugo en Carin gaat door. 'We zijn er nog lang niet.'
© An-Sofie Kesteleyn

Nooit Meer Slapen met Erik Jan


RADIO – Deze hele week is Erik Jan Harmens huischroniqueur bij VPRO's radioprogramma Nooit Meer Slapen en doet hij net na het nieuws van 1 uur een verlate dagsluiting. We verzamelden alle columns voor je: Ouwe viezerik (over struiken op het balkon en de unmatch na de match), Ik speel de baf (over De Heidezangers als licht in het duister), Zonder melk proef je koffie (over Wereldtoerismedag en de lach van barista Barakat) en Tsjaad (gewoon, over Tsjaad). Tune vanavond in op NPO Radio 1 voor de laatste en maak wat van je nacht.
Psst... VOS, de biografie van Luc de Vos door Leon Verdonschot, gratis lezen dit weekend? Dat kan.

Herpak jezelf met Susan Smit en Marion Pauw


EVENT – Zin in iets leuks? Of vraag je je af hoe je jezelf moet herpakken na een gecrashte liefde? Susan Smit en Marion Pauw - auteurs van boek over liefdesverdriet Hotel Hartzeer - zijn vrijdag 6 oktober te gast voor een vraaggesprek bij het JAN Netwerk Event in Het Sieraad te Amsterdam.

Redacteur Stijn de Vries neemt afscheid in stijl

Happy weekend!
 
QUIZVRAAG

Wie of wat is dit ding hierboven?

a)    Een zwemmende albino-dementor uit Harry Potter
b)    Onze collega Stijn die afscheid neemt in stijlvolle bontjas
c)    Een zwemmende Afghaanse windhond


Klik hier voor het juiste antwoord.


Team Lebowski

Website | Blog
Copyright © 2017 Lebowski Publishers, alle rechten voorbehouden.

Overamstel Uitgevers
Paul van Vlissingenstraat 18 
1096 BK Amsterdam 


Als je wilt, kun je je uitschrijven van onze lijst.