Copy
Lebowski Publishers
Website | Blog | Agency | Podcast

Vrienden en vriendinnen van de literatuur!Na meer dan een dozijn romans vindt Arnon Grunberg het tijd om een religie te beginnen. Op rondreis door Amerika informeert hij bij diverse gemeenschappen hoe je dat doet. ‘En passant kan ik al volgelingen verzamelen.’ 

Wat doe jij met je vrije tijd?

Voor wie het allemaal wat minder esoterisch mag nog wat tips: wees welkom op de eruptieve boekpresentatie van Stromboli van Saskia Noort; ga naar de vijfsterrenfilm Zama, gebaseerd het boek van Antonio di Benedetto; voeg je bij de liefhebbers van het what if-genre op de Dag van het Fantastische Boek of lees een voorpublicatie uit de Engelse bestseller Het eeuwige leven van Matt Haig. Amusez-vous!

Stromboli: The Party
Kom naar de boekpresentatie van Saskia Noort 


ERUPTIE! SPETTERS VAN LAVA! - Vrijdag 20 april vieren we in Pakhuis de Zwijger met een explosieve party de verschijning van het nieuwe boek van Saskia Noort: STROMBOLI. Na vele succesvolle thrillers is dit Saskia's eerste roman.

Timetable:
20.30 - 21.15  Inloop
21.15 - 22.15  Openbaar interview met Saskia Noort door Corine Koole (de Volkskrant)
22.15 - 00.00  Party met DJ Joost van Bellen
Incl. een tox- en detoxbar en healingsessies, jawel.


Tickets zijn inclusief een gelimiteerde, gebonden editie van Stromboli. Klik!
Trailer Zama

Zama op het grote doek


ZAMA DE FILM - Nu in de bioscoop: Zama, de verfilming van Antonio di Benedetto's absurd-komische roman. De film krijgt o.a. vijf sterren van de Volkskrant: "Een raadselachtige, verbluffende koortsdroom. Zama overrompelt.”

Via onze social media gaven we 5 x 2 filmkaartjes én per setje een exemplaar van het boek weg. De winnaars maken we nu hier bekend: zij mogen een berichtje sturen naar
uitgeefassistent@lebowskipublishers.nl. Dat zijn: Annemieke Lekkerkerker, Tino Kluiver, Douwe Sikma, Elsie Aarsman en Alex Dekker. Gratuliere!

 

Kom naar de Dag van het Fantastische Boek

 
FESTIVAL - Lebowski hartje Grounded SF. Eerder organiseerden we al een programma op de uitgeverij en op Lowlands rondom true fiction (formerly known as science fiction), zoals we  toekomstvoorspellende literatuur ook wel noemen. Volgende week zaterdag reizen we af naar de Dag van het Fantastische Boek - een literair festival met nadruk op fantasy, sciencefiction en horror. Locatie is de Tolhuistuin in Amsterdam, waar om 14.00u auteurs Jerry Goossens en Auke Hulst en twee sf-liefhebbers Marcia van der Zwan en Eddie van Dijk aan het woord komen over de what if-romans die je volgens hen móet lezen. Hun pitches worden afgewisseld met fragmenten van de podcasts met what if-verhalen uit ons nieuwe magazine voor Grounded SF 2.3.74. Stoked!

Kaartjes en meer info hier.

Tip de la semaine prochaine:
Woordnacht in Rotterdam

 
FESTIVAL - Oké, het wordt moeilijk kiezen volgende week zaterdag. Terwijl wij een onderdeel organiseren op de Dag van het Fantastische Boek in Amsterdam, nemen onze auteurs Erik Jan Harmens en Kluun 14 april plaats in een panel op Woordnacht in Rotterdam, voor Het Grote Gelddebat - met daarnaast Rudy Vanschoonbeek, Arianne Baggerman en Geert Maarse: 'Geld lijkt een taboe in het literaire landschap. We hebben het er het liefst zo min mogelijk over.'

Erik Jan Harmens schuift daar diezelfde da
g aan bij Het Literair Kwartet met Marja Pruis, Herman Brusselmans en Christiaan Weijts. Tijdens dit onderdeel bespreken deze auteurs nieuwe ontwikkelingen in de Nederlandstalige letteren aan de hand van recent uitgekomen boeken en gebeurtenissen die exclusief, spraakmakend of scandaleus zijn.

Pretty aantrekkelijk programma, we must say. But we can't vierendeel ourselves.

Talent Pool: de deadline nadert

 
PADOEM-TSJJ - Grote schrijfplannen, maar daarbij behoefte aan redactionele begeleiding? Wil je van onze redactie en van ervaren auteurs leren en je work-in-progress voordragen op een podium? De deadline voor het insturen voor de tweede ronde van de Lebowski Talent Pool is al over tien dagen, op 16 april. Check hier alle info en voorwaarden. Mazzeltov!

Voorpublicatie:
Het eeuwige leven van Matt Haig

 
Ik ben oud.
Dat is het belangrijkste om te vertellen. En je zult het waarschijnlijk niet geloven. Als je me ziet, denk je vermoedelijk dat ik rond de veertig ben, maar dan heb je het goed mis.
Ik ben óúd – oud op de manier waarop een boom, een weekdier als de noordkromp of een schilderij uit de Renaissance oud is.


20 april verschijnt Het eeuwige leven van Matt Haig, de vertaling van How to stop time. Haig is een van de grote sterren van de Engelse literatuur, en is net als Dave Eggers moeilijk in een hokje te stoppen: hij schrijft fantasievolle romans, jeugdboeken en non-fictie over bijvoorbeeld depressie. Het eeuwige leven stond maandenlang in de Engelse bestsellerlijsten en de filmrechten zijn inmiddels verkocht: Benedict Cumberbatch zal hoofdpersoon Tom Hazard spelen. 

Lees
hier een voorpublicatie van Het eeuwige leven.

‘Matt Haig is fenomenaal’, zegt Stephen Fry.
En het is meestal wijs om het gewoon met Fry eens te zijn.

Gespot op het World Wide Web

Mocht u zich toevallig in Tokio bevinden, dan is het wellicht aardig om de expositie 'I'M SORRY' van onze grote vriend Mick Johan te bezoeken. De expo krijgt special support van de Nederlandse ambassade in Japan, en zij zal dus binnenkort een hoop piemels op haar kanalen moeten gaan posten. Gelukkig verontschuldigt Mick zich met de naam van zijn expo al bij voorbaat. "I'M SORRY" opent 14 april @ Anagra Gallery. Volg Mick voor alle info!
De bekende emeritus hoogleraar Nederlandse historische letterkunde Herman Pleij was op het Boekenbal uiterst lovend over Ik nog wel van jou van Elke Geurts: 'Zeer aangrijpend'.
Bekijk het filmpje
hier

Bloggen voor volwassenen


FAITS DIVERS – Lees de citaten en vind uit Welk Blog Bij Je Past.


Als ik me aan iemand voorstel zeg ik niet dat ik autisme heb, net als iemand met chronische rugklachten bij het handen schudden ook niet over zijn rug begint (tenzij hij helemaal voorovergebogen staat, dan is een verklaring wel handig).
- Het is autismeweek. We delen in
een special een fragment uit Pauwl, de roman van Erik Jan Harmens over een autistische jongen, en uit zijn nieuwe column in de Trouw, over de prikkels die het druk maken in zijn hoofd.

Een psychopaat is kennelijk niet altijd iemand die met een schroevendraaier in de bosjes zit te wachten, het zou ook je vader in een duikerspak kunnen zijn, dacht ik.
-    Jonah Falke schreef een nieuwe column. Lezen is een goed idee. Check hem
hier.

“Oei, papa en mama vallen uit het raam!” hoorde ik de zevenjarige op zeker moment zeggen, en meteen daarna het kindergegiechel.

- Elke Geurts op je beeldscherm. Lees haar nieuwste stukje hier.

Maar dit is geen lichtvoetig liedje over meisjes en een beetje rotzooien in het hoge gras. Hoe melancholisch en ingetogen het nummer ook mag klinken, de tekst heeft een bittere ondertoon.
-  Iedere dinsdag zoekt Cor de Jong de connectie tussen popmuziek en literatuur. Dit keer
over het verband tussen R.E.M. en Robert Burns.
Happy weekend!
Team Lebowski

Website | Blog
Podcast
Copyright © 2018 Lebowski Publishers, alle rechten voorbehouden.

Overamstel Uitgevers
Paul van Vlissingenstraat 18 
1096 BK Amsterdam 


Als je wilt, kun je je uitschrijven van onze lijst.