Copy
Lebowski Publishers
Website | Blog | Agency
Lebowski

Vrienden en vriendinnen van de literatuur!


De uitgeefbaas is terug van vakantie, er moest weer gewérkt worden deze week. Lees hier wat er gebeurde terwijl we taart zaten te schransen op kantoor met Kanye West door de speaker. Amusez-vous!
Roxane van Iperen Elke Geurts Josephine Rijnaarts

NRC kiest Grunberg en HAY


NIEUWS – Nice one: voor de NRC Boekenwedstrijd selecteerde NRC's boekenpanel de 24 mooiste (fictie en non-fictie)titels van het afgelopen jaar. Twee Lebowski-favorieten zijn in de race voor ‘Beste Nederlandstalige Boek van 2016’: HAY van Sander Donkers – het luisterboek wordt trouwens as we speak ingesproken door vader Donkers – en Moedervlekken van Arnon Grunberg.

De stembussen zijn vanaf heden geopend: t/m 12 december (17.00 uur) kunnen we los via boekenwedstrijd.nrc.nl. Je moet natuurlijk niks, maar stemmen kan best eens goed zijn voor je karma, dat je weer hard nodig hebt als je het NRC-boekenpakket met alle 24 genomineerde titels wil winnen.
Sarah Sluimer + Willem Bosch Ontaarde ouders

Ontaarde ouders


VERS VAN DE PERS – Met een beetje vallen en opstaan kun je je oude levensstijl vol drank, etentjes en cafébezoek gewoon voortzetten, ook mét kind in de luier, bewijzen bon vivants Sarah Sluimer en Willem Bosch. Sinds de geboorte van hun zoon Ezra schrijven de twee columns voor ELLE Magazine over hun leven als jonge ouders. Dat doen ze zo hilarisch, openhartig en herkenbaar dat we hun ervaringen bundelden in het deze week verschenen boek Ontaarde ouders. Lees hier en hier een sneak preview, dan snap je wat we bedoelen. 

Op 8 december maken we de winnaar van de ELLE-columnwedstrijd bekend!
Claudia de Breij - De oudejaars

Roxanes feestdagencadeautip


TIP – Kijk, je kan natuurlijk de Tiger, Action of Xenos afstruinen voor je jaarlijkse Sinterkerstprullen, maar het kan ook anders. Roxane van Iperen heeft wat ons betreft een mooie deal: bestel nu een Schuim der aarde voor je handtastelijke oom / verre liefde / rebellerende puber, dan schrijft zij er een persoonlijke boodschap in en valt 'ie een dag later op de mat. Via een mail of Facebookbericht is het zo gepiept. De feestdagen waren nog nooit zo makkelijk.

Afgelopen week schreef Roxane een indrukwekkend stuk in NRC over dat land dat klap na klap te verduren kreeg, naar aanleiding van de crash met het vliegtuig van het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense. Lees het hier.
Claudia de Breij - De oudejaars

Dogs and Faces


EXPO In het geniep werkte onze Jonah Falke aan nieuwe schilderijen. Op 17 december gaat hij in gesprek met Manuela Klerkx (over z'n kunst) en met Ivan Borghstijn (over z'n boek) tijdens de opening van zijn expo Dogs and Faces in boekhandel Broekhuis in Enschede. 'De betreurde Wolkers heeft zijn opvolger gevonden,' schreef Hans Mellendijk vorige week nog over Jonahs debuut Bontebrug.
Barry Hay on tour

Gesigneerde Judassen


WINACTIE – Houd je vast, want we verloten drie exemplaren van Judas met daarin een kersverse handtekening van Astrid Holleeder. Vertel ons hier waarom dit collectorsitem moet worden toegevoegd aan je huisraad en wie weet trekken we binnenkort jouw naam uit de hoge hoed.
Barry Hay on tour

De favorieten van 2016


FAVORIETEN – Het is december, de maand van de eindejaarslijstjes. Boekensite Hebban presenteerde de 19 van 2016: Judas (Astrid Holleeder), De meisjes (Emma Cline), Moedervlekken (Arnon Grunberg), Ma (Hugo Borst) en Schuim der aarde (Roxane van Iperen) zijn volgens de redactie boeken die je dit jaar niet gemist mag hebben.

Edith Vroon van Linnaeus Boekhandel koos het Boek van de Week, en wel In het oude hotel van Joseph Mitchell. 'Mitchell lezen is een feest, zijn werk is mythisch.' Lees hier waarom.

Weight Watchers
 

ACHTER DE SCHERMEN – Bij Overamstel Uitgevers kennen weddenschappen tussen collega's weinig grenzen. Er werd gewonnen en verloren, maar vooral kneiterveel taart gegeten. Wie ons een efficiënte diëtist kan aanraden, wint een slagroomtaart met een afbeelding naar keuze ter waarde van 50 euro.
Happy weekend!

Team Lebowski

Website | Blog
Copyright © 2016 Lebowski Publishers, alle rechten voorbehouden.

Overamstel Uitgevers
Paul van Vlissingenstraat 18 
1096 BK Amsterdam 


Als je wilt, kun je je uitschrijven van onze lijst.