Copy
Lebowski Publishers
Website | Blog | Agency | Podcast
Deze week verschenen: Het boek Joan van Lidia Yuknavitch. Quelle beauté!

Vrienden en vriendinnen van de literatuur!


Lees vooral verder als je:
  • Benieuwd bent waarom regisseur Antoinette Beumer zich vrijwillig opsloot in de psychiatrische inrichting;
  • Koffie wil drinken met de hoofdpersoon van het boek van Dave Eggers;
  • Een ongemakkelijk mens bent, en wil weten of de roman van Elly Biesters die over jou gaat genomineerd is voor een prijs;
  • Wil weten of Saskia Noort en Leonardo diCaprio deze week in Amsterdam geanimeerde gesprekken hebben gevoerd over dierenleed, smeltende ijskappen en andere linkse hobby's;
  • Een fragment wil lezen van Het boek Joan, Lebowski's allernieuwste scifi-verhaal over alles;
  • Wil weten wat Ivo Victoria, Hanneke Groenteman of Erik Jan Harmens vonden van het debuut van Timo Bruijns;
  • Benieuwd bent of de Blu-Ray-dvd van Blade Runner 2049 binnenkort rondjes draait in het vierkante apparaat in jouw woonkamer;
  • Je afvraagt wat je zondag tussen 16u en 18u (dat is dus nog voor Studio Sport) in VREDESNAAM moet gaan doen;
  • Enzovoort, tot in de eeuwigheid: amusez-vous!
Wij presenteren u:
Lopen met Lebowski #4: Antoinette Beumer
 

Vrienden en vriendinnen van de literatuur! 
In onze nieuwste podcast gaat redacteur Jasper Henderson aan de wandel met Antoinette Beumer, bekend als regisseur van films als De gelukkige huisvrouw, Loft en Soof, en recent gedebuteerd met de roman
Mijn vader is een vliegtuig.

Vroeger was het voor Antoinette niet ongebruikelijk om ’s avonds op de rode loper te staan en de volgende morgen bij haar vader langs te gaan in de psychiatrische inrichting, waar hij 30 jaar verbleef tot aan zijn dood. Nu laat zij zich zélf opnieuw opsluiten op die plek die mede het decor vormt van haar boek: de gesloten afdeling van Vogelenzang. Amusez-vous!


LUISTER DE PODCAST HIER

(...en lees hier een interview met onze redacteur en podcastmaakster Saskia Veen over het fenomeen van de boekenpodcast)


Regie, montage en productie: Saskia Veen | Presentatie: Jasper Henderson | Intro: Erik Jan Harmens | Jingle: Angelo Boltini | Artwork: Riesenkind | Met veel dank aan: Yvonne Pootjes/GGZ inGeest

Teaser!

Mokhtar Alkhanshali op tour in Nederland


BIJZIJN IS MEEMAKEN - Mokhtar Alkhanshali, koffiehandelaar en hoofdpersoon in Dave Eggers' nieuwe boek De monnik van Mokka, komt 2 en 3 maart 2018 naar Nederland! Hij zal te gast zijn in verschillende boekwinkels, waar de achteloze bezoeker natuurlijk niet zonder cafeïneshot in zijn bloed het pand zal verlaten. 

Lachen: het boek van Eggers duikelt deze week de bestsellerlijsten in en komt binnen op 46.

And the nominees are...

 


NIETS BOVEN GRONINGEN - Sabine van den Berg staat met haar trilogie op de shortlist voor het Beste Groninger Boek 2018! De winnaar wordt in het eerste weekend van de Boekenweek bekendgemaakt. Wie reist met ons mee naar Groningen?
De longlist van de ANV Debutantenprijs is deze week ook officieel naar buiten gebracht. Op de lijst prijkt Elly Biesters met haar roman
Ongemakkelijke mensen. Dat hadden wij stiekem al gezien op hun website, is een beetje ongemakkelijk.

Terwijl zij in eigen goal schieten, maken wij een homerun

- De uitgeefbaas in een van zijn gunstigere buien

Gespot op het World Wide Web

Stolz, jawohl! Het debuut van Karolien Berkvens ligt vanaf maart over de grens in dem Zigarrengeschäft en dem Buchhandel.
Saskia Noort is ambassadeur van Amref Flying Doctors, en dan ontmoet je nog wel eens iemand. Leonardo diCaprio bijvoorbeeld. Helaas voor Saskia: 'Ik heb hem 1 minuut ontmoet. We mochten niet met hem praten en geen selfies maken.' Kijken mocht wel.
Vlaanderen boven! 

Bloggen voor volwassenen


FAITS DIVERS – Lees de citaten en vind uit Welk Blog Bij Je Past.

Over dat ik ogen de meest oninteressante vrouwelijke rondingen vind, zweeg ik.

-   Jonah Falke  schreef een nogal onromantisch liefdesblog.

Ik was meer dan klaar voor de leegte.
-   De leegte geeft rust.
Leegte die Elke Geurts goed aan kan.


Het eerste wat hij vraagt, is wat ik met die slakken heb gedaan. Ik beken dat ik discrimineer. De huisjesslakken gooide ik vanuit mijn raam tussen de bosjes, de naaktslakken heb ik samen met het groenteafval weggekieperd.
 Sabine van den Berg 
schrijft over haar leven in de Biotoop, de grootste kunstenaarsgemeenschap van Noord-Nederland.


Een vrouw is als een Zwitsers horloge: in ieder uur ziet ze zestig minuten, onder te verdelen in 3600 seconden. Een man is een afzuigkap: er zitten drie standen op en na de derde gaat ie uit.
-    Roxane van Iperen
redt je relatie: tien tips om samen oud te worden.

Korte verhalen

De Week van het Korte Verhaal start dit jaar op Valentijnsdag - hoe toepasselijk. Onze liefde voor dit genre uiten wij maar al te graag, met deze week vijf korte verhalen op het blog.
(1) 'Dr. H.A. Hoyniman' van Lucia Berlin
(2) 'Dikkoppen' van David Sedaris
To be continued, volgende week.Voorpublicatie van Het boek Joan 
Deze week verscheen de vertaling van Lidia Yuknavitch'
Het boek Joan. Een dystopische hervertelling van het verhaal van Jeanne d'Arc. We delen graag vast een hoofdstuk met je.

Dit boek is ongeveer alles. Een meeslepend verhaal over verwoesting en liefde op de meest grimmige plaatsen, over wat het betekent om mens te zijn, over de fluïditeit van seks en gender, en de rol van kunst als een middel om te overleven.

 
'Een compleet nieuwe wereld die tegelijkertijd een krachtig beeld schetst van de wijze waarop we nu leven. Het boek Joan is een van die dystopische romans die te griezelig dicht bij de werkelijkheid komt om louter fictie te zijn.' - Newsweek
Prima quotes van Erik Jan Harmens, Ronnie Terpstra, Johan Falke, Ivo Victoria, Edith Vroon, Cor de Jong, Tim Foncke, Jerry Goossens en Mick Johan over Bloed is dikker dan water, het debuut van Timo Bruijns.

Hanneke Groenteman: 
'Zo'n ontzettend leuk en geestig boek!'


NOOIT MEER SLAPEN – Timo Bruijns speelde open kaart bij het radioprogramma Nooit meer slapen. In gesprek met Hanneke Groenteman krijgt Timo de vreemdste vragen. Fantaseert Timo weleens over zijn eigen begrafenis?

Luister het
hier terug, en hiero kun je naar Timo's zelf ingesproken hoofdstukken van Bloed is dikker dan water luisteren. 
Bar slecht advies kreeg deze deelnemer aan onze winactie. Gelukkig geven we in oktober Dan neem je toch een nieuwe uit van Antoinnette Scheulderman, over rouwverwerking na de dood van je huisdier. Dat is dan weer een meevaller.

Je hebt winnaars, en winnaars


ACTIES - Deze week liepen er twee winacties bij Lebowski: wie zich opgaf voor de nieuwsbrief maakte kans op 10 dvd's en 10 Blu-Ray-dvd's van de film Bladerunner 2049, naar het boek van Philip K. Dick. De winnaars staan hieronder. (Gewonnen? Mail ons dan even je adres.) 

Daarnaast konden abonnees een exemplaar van de nieuwe editie van liefdesverdrietboek
Hotel Hartzeer van Susan Smit en Marion Pauw winnen door te mailen wat het slechtse advies dat zij ooit kregen was. De winnaars hebben bericht gehad.
Winnaars dvd Blade Runner 2049

René Alberts - Nancy Vercamer - Caren van den Berg-Limpens - Berendina Jaasma - Eva Dop - Monique Van Laeken - Marjolijn Vlug - Paul Schluter - Iris Hoogeweij - Alex Feenstra

Winnaars Blu-Ray-dvd Blade Runner 2049

Liane Baltus - Jan-Willem Reitsma - JW Frijters - Marlies van der Schoor - Marc de Raden - Berendina Jaasma - Caspar Wijers - Jonas Leupe - Swaan Levy Janssen - Anna de Boer
Kleine samenvatting van de workshop die de Talent Pool-deelnemers kregen om jou straks omver te blazen op het podium (handschrift © Erik Jan Harmens).
Happy weekend!


Team Lebowski

Website | Blog
Podcast
Copyright © 2018 Lebowski Publishers, alle rechten voorbehouden.

Overamstel Uitgevers
Paul van Vlissingenstraat 18 
1096 BK Amsterdam 


Als je wilt, kun je je uitschrijven van onze lijst.