Copy
Lebowski Publishers
Website | Blog | Agency | Podcast
Welkom in Round-Up #181. We maakten snode plannen voor 2020. #vitelloteamato #cocqaufine

Vrienden en vriendinnen van de literatuur!


We staan nog met één been in de kerstvakantie, maar het andere been kicks alweer ass want zo rollen we. (Probeer dat maar eens voor je te zien.) Lebowski trapt af met nieuwe boeken van Arnon Grunberg en Susan Smit, en probeert een wit voetje bij je te halen door De experimenten van Marion Pauw van een nieuw jasje te voorzien. We zetten ons beste beentje voor: dat houdt ons op de been. Lebowski ten voeten uit. Happy januari, amusez-vous!
Dit zijn de boeken die in januari verschijnen

 
10 januari: Bezette gebieden - Arnon Grunberg
Vermoedelijk heb ik verleerd de wonderen te herkennen, dat zal het probleem zijn | Omslagontwerp: Riesenkind
Lees hier meer

20 januari: De experimenten - Marion Pauw (midprice à 15,-)
Ze hebben elkaar vijftig jaar niet gezien. Nu is het tijd voor een confrontatie. Met elkaar, maar vooral met het verleden. | Omslagontwerp: bij Barbara
Lees hier meer

29 januari: Tropenbruid - Susan Smit
'Een prachtig verhaal over moed en verlangen, met diepe inzichten over het oude Indië' Yvonne Keuls | Omslagontwerp: bij Barbara | Lees hier meer
Wees welkom:
Arnon Grunberg presenteert Bezette gebieden
+
tour


 
EVENT - Komt dat zien: de openbare presentatie van Bezette gebieden door Arnon Grunberg vindt plaats in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam op 10 januari 2020. 

Vanaf zijn sofa ontvangt Arnon verschillende gasten om te praten over de relatie tussen verleden, heden en toekomst, schuldige affaires op onschuldige plekken en onschuldige affaires op schuldige plekken.

Programma:

 
Jasper Henderson in gesprek met Arnon Grunberg over Bezette gebieden
Arnon in gesprek met psychiater Iki Freud over moeders en zonen
Arnon in gesprek met gesprek met psychiater René Diekstra over suïcide en de grenzen van de psychiatrie
Psychische poëzie door Jonathan Griffioen en Erik Jan Harmens
Digitale expositie door Roos van Ees

Meld je aan voor dit pay-what-you-want-evenement op de website van Pakhuis de Zwijger.

Is dit te ver van huis voor je? Arnon gaat op tour door Nederland en België. Van Hengelo tot Antwerpen, van Amstelveen tot Rotterdam. Check hier alle data en locaties.
Foto Anneleen Van Offel (links): Koen Broos. Foto Simone Atangana Bekono: Gaby Jongenelen.
De talenten van 2020: Simone Atangana Bekono en Anneleen Van Offel
 
IN DE MEDIA - Het jaar begon met mooi nieuws over twee schrijvers van Lebowski. Simone Atangana Bekono is gekozen tot een van de drie literaire talenten van 2020 door een vakjury van de Volkskrant, samen met Iduna Paalman (winnaar) en Joost Oomen.

Anneleen Van Offel staat in De Morgen als een van de twintigers van 2020.
Met interview door Dirk Leyman en mooie woorden van Lize Spit.

Beide auteurs debuteren in 2020 bij Lebowski met hun eerste roman. Hier is alles veilig van Anneleen Van Offel verschijnt 10 februari (je bent welkom op de presentatie in Antwerpen op 13 februari), de roman van Simone Atangana Bekono staat in mei gepland.

Gespot op het World Wide Web

In de categorie onverwacht: Arnon Grunberg schreef een rake en mooie brief in De Morgen aan Marco van Basten, over BASTA. 'Een mooi boek over de offerdienst die voetbal heet, die schrijven heet, die leven heet.'

Ook Peter R. de Vries heeft de autobiografie gelezen: 'Ik wilde er eigenlijk pas tijdens kerst aan beginnen, maar kon het niet laten en las het in één ruk uit...  wat een boeiend boek, wat een fascinerend, openhartig verhaal. Een echte page-turner. Dank, Marco!'
Indrukwekkend en verdrietig interview met Wim Faber, vader van Anne, in het Nederlands Dagblad. Anne werd door Hebban uitgeroepen als een van de 19 beste non-fictieboeken van 2019.
Bijzonder: de Engelse vertaling van 't Hooge Nest van Roxane van Iperen is Boek van de Week in the Daily Mail. In de overzeese krant staat een grote recensie over twee pagina's.

Het Marathoninterview van de VPRO met Roxane van Iperen van vorige week, tweeëneenhalf uur in gesprek met Pieter van der Wielen, is
hier terug te luisteren. Een greep uit de reacties op Twitter: 'Terugluisteren is het beste dat jullie kunnen doen voor een flinke dosis #stoftotnadenken' (@prjonneke), 'Genoten van het #marathoninterview met Roxane van Iperen' (@erikjanharmens), 'Dit was een prachtig gesprek' (@eelcobvr, presentator Nieuwsuur).
Happy weekend!
Team Lebowski


Lees hier de lijstjes van 2019 van team Lebowski terug, van de grootste blunders op boekpresentaties tot onze leukste retweets. Of check de lijstjes van elf Lebowski-auteurs over ál het andere dan boeken.
Facebook
Twitter
Instagram
Copyright © 2019 Lebowski Publishers, alle rechten voorbehouden.

Overamstel Uitgevers
Paul van Vlissingenstraat 18 
1096 BK Amsterdam 


Als je wilt, kun je je uitschrijven van onze lijst.