Copy
Onze zesde nieuwsbrief met de actualiteiten van DENK; korte terugblik parlementair jaar 2015, de beste wensen voor 2016, DENK in 2017 en we halen de 10.000 likes op Facebook.
View this email in your browser
WORD LID!
Lid worden neemt maar enkele minuten in beslag en kost je slechts €12,- per jaar! Je helpt ook het geluid van DENK groeien in de Tweede Kamer en dat is hard nodig!

Korte terugblik parlementair jaar 2015

DENK was in 2015 een nieuw geluid in de Tweede Kamer. Daar stonden de andere politieke partijen wel even van te kijken. De pittige stellingnames van DENK zorgden voor veel beroering en debat. Vooral als het gaat om integratie namen wij een unieke positie in. Terwijl bijna alle politieke partijen keihard over etnische minderheden praatten (bijvoorbeeld Ahmed Marcouch van de PvdA, die steeds meer op een PVV’er begint te lijken), kwam DENK juist voor deze etnische minderheden op. 

Wij streden tegen de vooroordelen over moslims die breed in de Nederlandse politiek heersen. Wij waarschuwden voor het gevaar van extreem-rechts: als minderheden in een hoekje worden gezet, kunnen er enge dingen gebeuren. Wij hameren op acceptatie als tegenhanger van integratie. Als DENK er niet was geweest, waren deze debatten volstrekt anders verlopen. Dan had het tegengeluid volstrekt ontbroken. Ook het komende jaar blijven we uw geluid in het maatschappelijk debat vertegenwoordigen.

DENK streed tegen de verliesgevende beursgang van ABN AMRO en tegen de aankoop van Rembrandt schilderijen (met 160 miljoen de familie Rothschild spekken). Ook streden we tegen de onnodig dure en onnodig lange verbouwing van het Binnenhof (een Fyra en Noord-Zuid lijn project in wording).

DENK was fel pleitbezorger van de barmhartige opvang van vluchtelingen, maar hamert wel op een eerlijke verdeling (eerlijke spreiding internationaal, in Europa en binnen Nederland). DENK wees op grote onrechtvaardigheid: discriminatie op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en bij de politie. Mensen met een niet-westerse achtergrond krijgen veel minder snel een baan, krijgen lagere middelbare school adviezen dan je op basis van hun CITO-score mag verwachten en worden regalmatig op basis van hun uiterlijk door de politie aangehouden. 

De beste wensen voor 2016!
Politiek leider van DENK Tunahan Kuzu wenst iedereen het beste voor het nieuwe jaar. Zijn volledige nieuwjaarsboodschap is hier terug te zien. 

DENK Nieuwjaarsboodschap 2016
Nieuwjaarsboodschap van Tunahan Kuzu. 

Stem op DENK in maart 2017
DENK zet in 2016 de strijd in de Tweede Kamer voort. Daarbij zullen we ook steeds meer een boodschap van hoop laten horen. Dit doen we, omdat we diversiteit een grote kans vinden. Diversiteit is er in de Nederlandse steden al volop. Jongeren gaan al met elkaar naar school en zijn al buren van elkaar. Diversiteit is voor hen volstrekt normaal. Ook in grote bedrijven is diversiteit al volstrekt normaal. Diversiteit maakt sterker. Diversiteit is geen bedreiging maar een kans. Leef vreedzaam samen en geniet van elkaars unieke eigenschappen en talenten.

Op weg naar de verkiezingen van maart 2017 kiest DENK voor een boodschap van hoop. Hopelijk kiezen steeds meer mensen voor DENK. Hoe meer leden en kiezers, hoe meer DENKkracht. DENK met ons mee!

Om tijdens de verkiezingen in maart 2017 nog meer zetels binnen te halen is er een campagnemanager aangesteld. Dat is Ian van der Kooye. Hij was in 2008 werkzaam in het campagneteam van Barack Obama. Tijdens die verkiezingen werd Obama president van de Verenigde Staten. Nu zullen we samen DENK een stevige positie in de Nederlandse politiek bezorgen! Bekijk hier de introductievideo van onze campagnemanager Ian van der Kooye. 

De nieuwe campagneleider van DENK: Ian van der Kooye
Onze nieuwe aanwinst Ian van der Kooye! Bekijk het filmpje.

DENK bedankt haar volgers voor 10.000 likes!
DENK viert een mijlpaal, de grens van de 10.000 likes is gepasseerd! Bedankt dat jullie ons steunen om de dubbele maat in Nederland te bestrijden, maar we zijn er nog niet. De weg naar meer rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid is lang. DENK gaat door zolang de dubbele maat regeert in Nederland. Meer steun en support is van harte welkom! Vraag daarom je omgeving (familie, vrienden en collega’s) ons ook te volgen op Facebook en Twitter. De links naar onze social mediakanalen kun je hieronder vinden!

Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Blijf vooral geabonneerd op onze nieuwsbrief want dan mis je de highlights van DENK niet! Wil je jouw email-instellingen toch wijzigen? Dat kan via de onderstaande links: