Copy
Onze eerste nieuwsbrief met de actualiteiten van de Algemene Politieke Beschouwingen, Zeewolde, Politieke Junkies en de DENK-agenda!
View this email in your browser
WORD LID!
Lid worden neemt maar enkele minuten in beslag en kost je slechts €12,- per jaar! Je helpt ook het geluid van DENK groeien in de Tweede Kamer en dat is hard nodig!
Van harte welkom! DENK gaat je regelmatig voorzien van belangrijke ontwikkelingen in politiek Nederland. Geniet van deze nieuwsbrief en stuur hem door om anderen ook op de hoogte te stellen! Wil je mensen opgeven om de nieuwsbrief ook te ontvangen, laat hen dan hun emailadres achterlaten op de website. 

DENK bij de Algemene Politieke Beschouwingen 2015

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu bracht een zeer treffende boodschap tijdens de APB. Bekijk de volledige speech en laat je inspireren door het nieuwe geluid in de Tweede Kamer. Een aantal punten uit de speech:

  • De begroting typeert zich als een fopspeenbegroting, want de mensen die het ’t moeilijkst hebben en veel geleden hebben tijdens de economische crisis, krijgen er niets bij.
  • Nederland verhardt, verrechtst en verruwt maar niemand is meer Nederlander dan een ander. Wij zijn allemaal Nederlanders en Nederland is van ons allemaal. Wen daar maar aan!
  • Wij roepen alle politieke partijen én het Kabinet op, om een goede afspiegeling van de samenleving te zijn. Weg met de Hoge Heren in Den Haag. Ook de gewone mannen en vrouwen moeten in de politiek.
  • Mensen van vlees en bloed zouden heel anders met het vluchtelingendrama omgaan. Dat drama is de grootste uitdaging waar we in Europa nu voor staan. Wat ons bij het vluchtelingenvraagstuk het meest stoort, is het egoïsme en de dubbele moraal. Het Kabinet speelt 'kiekeboe' met vluchtelingen.
  • Wij vinden het Kabinet Rutte-Asscher een klasje zonder uitblinkers. We willen ze ook verbeterpunten meegeven, zodat ze hun cijfer op kunnen halen. Een legendarisch moment dat je zeker gezien moet hebben!
  • En dan het cijfer voor DENK. Wij laten dat graag aan jullie over en één ding is zeker.. Het geluid dat ongehoord is in de Tweede Kamer is het geluid dat wij met de beweging van DENKers zullen laten blijven horen!
Bekijk de volledige bijdrage hieronder. Absoluut het kijken waard!
DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu bij de Algemene Politieke Beschouwingen 2015 (APB 1e termijn)
DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu bij de Algemene Politieke Beschouwingen 2015.

Tegengeluid Wilders in Gemeenteraad Zeewolde


DENK-Kamerleden Kuzu & Öztürk in actie

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu was in Zeewolde om een tegengeluid tegen Geert Wilders te laten horen. Geert Wilders kwam om de boel op te hitsen en om de angst en vreemdelingenhaat aan te wakkeren. DENK heeft daar een humaan en genuanceerd geluid tegenover gezet.

Laat Geert Wilders ons onze menselijkheid niet afpakken. Laten we daar alsjeblieft niet aan mee gaan doen. Laten we kiezen voor de medemenselijkheid in plaats van de haat. Laten we kiezen voor het gulle gebaar in plaats van de kille afwijzing. Laten wij kiezen voor de barmhartigheid in plaats van de angst.

Bij Pauw was er ook aandacht voor het bezoek aan de Gemeenteraad in Zeewolde over het asielzoekerscentrum. Pauw vraagt Victor Reinier om zijn mening waarop hij duidelijk aangeeft hoe belangrijk het is om het tegenwoord te geven. Politiek of niet, iedereen heeft de verantwoordelijkheid het woord te verdedigen en op te treden tegen de gruwelijkheden van Wilders.

Klik op onderstaande afbeeldingen om de video's te zien.

Tunahan Kuzu tegengeluid tegen Wilders in Gemeenteraad Zeewolde n.a.v. AZC
Bekijk hier de bijdrage van Tunahan Kuzu in de Gemeenteraad van Zeewolde. 
PAUW: reacties optreden Wilders en Kuzu in Zeewolde door Victor Reinier
PAUW: reacties optreden Wilders en Kuzu in Zeewolde door Victor Reinier. 

Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk bij Politieke Junkies 

Afgelopen vrijdag was DENK op bezoek bij Politieke Junkies in de Balie in Amsterdam. Normaal gesproken leveren journalisten kritiek op de politiek, nu was het eens andersom. Een buitenkans om de onwenselijke verwevenheid tussen politiek en de parlementaire journalistiek te bespreken. In dit filmpje meer over hoe wij onze fractievoorzitter gekozen hebben, de strategie van Wilders, onze beoordeling van de journalisten en wat ludieke momenten. Voor wie de uitzending gemist heeft, een samenvatting plus extra eigen beelden. Kijken dus!

Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk bij Politieke Junkies
Bekijk Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk bij Politieke Junkies.
Je kan ons vinden door heel het land. Zondag aanstaande, 27 september 2015, kun je ons vinden in Zaandam. Bij interesse in een ontmoeting kun je mailen naar e.yigit@tweedekamer.nl.

Volgende week dinsdag 29 september zijn onze DENK-Kamerleden te gast bij radiozender FunX om het over de vluchtelingencrisis te hebben van 11:00 uur tot 12:00 uur.  
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Blijf vooral geabonneerd op onze nieuwsbrief want dan mis je de highlights van DENK niet! Wilt u uw email-instellingen toch wijzigen? Dat kan via de volgende links: update your preferences or unsubscribe from this list