Copy
Onze derde nieuwsbrief met de actualiteiten van DENK; column van DENK-Kamerlid Öztürk, Öztürk wint rechtzaak, en onze ledenbijeenkomst!
View this email in your browser
WORD LID!
Lid worden neemt maar enkele minuten in beslag en kost je slechts €12,- per jaar! Je helpt ook het geluid van DENK groeien in de Tweede Kamer en dat is hard nodig!

De thee is ‘nog steeds’ koud 


Tien jaar geleden heb ik onderstaande column geschreven voor het VNG-magazine van 13 mei 2005. Omdat er in de tussentijd niks veranderd is en de problematiek van het integratiebeleid nog steeds speelt vind ik het van belang deze column nogmaals te plaatsen. Na tien jaar en vijf maanden heb ik alleen maar de titel hoeven te aanpassen: van ‘de thee is koud’ naar ‘de thee is nog steeds koud’. De thee was toen al koud en is vandaag de dag nog steeds koud. Als je de naam Rita Verdonk vervangt door Lodewijk Asscher, kun je deze column dan ook zo weer publiceren. Zonder maar één woord meer aan te passen. Behalve natuurlijk de woorden autochtoon en allochtoon ;-)
 
Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol over integratie. Bijna iedere gemeente heeft een integratiebeleid. Maar bij het huidige integratiebeleid ontbreekt naar mijn mening een en ander. Ik zal proberen dit duidelijk te maken met een voorbeeld. Integratie kun je vergelijken met een kopje thee. De autochtone Nederlanders zijn de thee en de allochtone Nederlanders het suikertje. Als je suiker in de thee doet, ga je roeren, dan lost de suiker op en krijg je iets lekkers. Zo zou integratie ook moeten uitpakken. Op dit moment is het kabinet in de persoon van de minister voor Integratie, Rita Verdonk, met een grote lepel aan het roeren. Maar een belangrijk element in dit proces wordt vergeten. Want de warmer de thee, hoe beter de suiker oplost. Maar de thee is koud nu. 

Met andere woorden, het wordt nu tijd dat de overheid niet alleen roert, maar ook iets aan het opwarmen van de thee doet. Zonder acceptatie is er geen integratie. Gemeenten, maar ook de landelijke overheid dienen na te denken over het maken van een acceptatiebeleid. Doe je dit niet, dan kun je blijven roeren tot je een ons weegt. Op een gegeven moment ben je ‘uitgeroerd’. Dan gaan de suikerklontjes naar beneden en kleven ze aan elkaar vast. Om ze dan uitelkaar te krijgen, heb je een scherp materiaal of zeer warm water nodig. Dus meer energie. 

Het integratiebeleid is naar mijn mening niet geslaagd zonder tegelijkertijd een acceptatie- of participatiebeleid te voeren. Het strenge integratiebeleid dat nu wordt uitgevoerd, bereikt niet de doelgroep waarvoor het bedoeld is. Integendeel, juist de allochtonen die een brug kunnen slaan (de thee warm kunnen maken) worden hierdoor geraakt. Nederland verliest een zeer belangrijke doelgroep van met name tweede en derde generatie goed opgeleide allochtonen. Het wordt tijd dat politici dit zien en deze jongeren kansen en mogelijkheden gaan bieden, zodat we een samenleving krijgen waar we met zijn allen trots op kunnen zijn. En waarin wij samen van een lekkere kop thee kunnen genieten.


Ik wil alle DENKers oproepen om samen Nederland op te warmen en een geheel te vormen. Waarin niemand word uitgesloten op basis van ras, religie of afkomst. Nederland is van ons allemaal. Hier blijven wij de komende tijd werk van maken. Daarom DENK. Wen d’r maar aan!

 

Selçuk Öztürk (Tweede Kamerlid)
Voorzitter Politieke Beweging DENK

Kantonrechter geeft Tweede Kamerlid Öztürk gelijk

27 oktober 2015

De Kantonrechter van Roermond heeft Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk (DENK) in het gelijk gesteld en heeft de tegenpartij veroordeeld in de proceskosten en deels de advocaatkosten. De BV van Öztürk zou 2500 euro niet hebben betaald voor een geleverde dienst van een bedrijf uit Eindhoven. De Kantonrechter noemt de verklaring van de eisende partij ongeloofwaardig en onnauwkeurig. 

Civiele rechtszaak
Kamerlid Selçuk Öztürk benadrukt dat het gaat om een civielrechtelijke zaak waarbij een BV betrokken is die hij in 2012 al op afstand heeft gezet. Öztürk stelt dat het conflict gaat om een rekening van 2500 euro die door zijn BV in 2008 niet is betaald aan de tegenpartij, omdat er hiervoor geen werkzaamheden verricht zijn. Öztürk vindt het van groot belang een signaal af te geven aan mensen die dergelijke procedures voor eigen gewin voeren. Met name in het midden- en kleinbedrijf kunnen dergelijke tijdrovende, frustrerende en imagobeschadigende zaken een strop voor de ondernemer betekenen.

Vooruit met DENK
Öztürk is blij met de uitspraak en wil graag vooruit kijken. Dat doet hij met Kamerlid Tunahan Kuzu in een tweemansfractie. Daarnaast zijn ze druk bezig met de uitbouw van de Politieke beweging DENK. 

Vrijdag 13 november 2015 organiseren wij onze eerste Ledendag in de Tweede Kamer. Een mooie kans om te kijken hoe je actief kan worden en meer uit je lidmaatschap kunt halen. Uiteraard is er een ontmoeting met de Kamerleden en gelegenheid om kennis te maken met andere DENKers. Elk lid mag een introducee die nog geen lid is meenemen. Binnenkort ontvangen jullie hierover een brief. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wees er dus zeker van dat je erbij bent!
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Blijf vooral geabonneerd op onze nieuwsbrief want dan mis je de highlights van DENK niet! Wil je jouw email-instellingen toch wijzigen? Dat kan via de onderstaande links: