Copy
Onze tweede nieuwsbrief met de actualiteiten van DENK; de snelst groeiende partij van Nederland, ledenbijeenkomsten, het prestigeproject van 80 miljoen euro en meer!
View this email in your browser
WORD LID!
Lid worden neemt maar enkele minuten in beslag en kost je slechts €12,- per jaar! Je helpt ook het geluid van DENK groeien in de Tweede Kamer en dat is hard nodig!
Heb je de eerste nieuwsbrief gemist? Bekijk die dan door hier te klikken! Geniet van deze nieuwsbrief en stuur hem door om anderen ook op de hoogte te stellen! Wil je mensen opgeven om de nieuwsbrief ook te ontvangen, laat hen dan hun emailadres achterlaten op de website. 

De snelst groeiende partij van Nederland


“Een groei van 900% in een half jaar! Welke politieke partij zegt dat ons na?”
 

De honderden steunbetuigingen die ik bijna een jaar geleden kreeg, gingen gepaard met twijfel. Terecht vroegen veel mensen zich af of wij ons wel staande zouden kunnen houden in de slangenkuil van politiek Den Haag. En ja, het is moeilijk als je door een aantal media bewust wordt neergezet als een mogelijk gevaar, terwijl je niets anders doet dan gebruik maken van je democratisch recht om je stem te laten horen en je plek opeist in Nederland. Ja, het was vervelend als je na de landelijke commotie op straat wordt uitgemaakt voor terrorist, terwijl je niets anders hebt gedaan dan het verafschuwen van alle vormen van terrorisme. Ja, het is moeilijk om met weinig op te boksen tegen die verrechtsing, verharding en verruwing, die al ruim 20 jaar bezig is.
 
Mede dankzij een onwrikbare wil en de steunbetuigingen lieten wij ons niet tegenhouden en hebben wij gewerkt aan de fundamenten van een geluid waar Nederland naar snakt. Nadat wij ons manifest presenteerden in februari van dit jaar wist het land ook waar wij voor staan: rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en het bestrijden van de dubbele maat. De reacties waren overweldigend. Uiteraard kreeg ik uit de racistische hoek de welbekende reacties waar we gewend aan lijken te raken. Gecombineerd met de lovende reacties over dat het geluid die wij verkondigen een broodnodig geluid is, is dat een bevestiging van de juistheid van de weg die wij bewandelen.
 
In mei 2015 werd de politieke vereniging DENK officieel opgericht. Vanaf dat moment stroomden de leden binnen. Inmiddels heeft de vereniging 900 leden. Mensen met diverse achtergronden, uit allerlei delen van Nederland en mensen met talrijke expertisegebieden. Economen, juristen, maatschappelijke dienstverleners. Samen met onze leden gaan wij DENK in de laatste twee maanden van dit kalenderjaar en in 2016 verder uitbouwen.
 
Zo start binnenkort DENK-academie. Het opleidingsinstituut waar we onze ambitieuze en talentvolle jongeren gaan trainen en coachen om politiek bewust in de samenleving te staan. Het streven is om begin 2016 een partijkantoor te openen in Rotterdam. Ook is de ambitie om begin 2016 met het wetenschappelijk bureau van DENK aan de slag te gaan met vijf DENKtanks die de speerpunten in het manifest gaan vertalen naar een verkiezingsprogramma voor de landelijke verkiezingen in 2017 of wellicht eerder. En uiteraard zijn jullie harten, handen en hersenen altijd nodig om de fundamenten van DENK kracht bij te zetten. Meld je daarom aan als vrijwilliger via: www.bewegingdenk.nl/denk-mee/word-vrijwilliger
 
De grootste uitdaging  waar DENK nu voor staat op de korte termijn is het groeien naar het magische getal van 1000 leden. Nog 100 te gaan dus. De laatste loodjes. Daarom een klemmend beroep op jullie om DENK te helpen aan die laatste 100 leden. Spreek erover met je vrienden, familie en kennissen en help ze lid worden: www.bewegingdenk.nl/denk-mee/word-lid

 

Tunahan Kuzu
Politiek leider DENK

Dit artikel staat ook op het schrijversplatform Wij Blijven Hier

Bijna 30.000 likes van DENKers!

Zeer recentelijk heeft de Facebookpagina van DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu de mijlpaal van meer dan 20.000 likes behaald en is onze eigen DENK-Facebookpagina hard opweg naar de 10.000 likes. Draag ook jouw steentje bij aan de groei van het bereik van DENK en nodig jouw vrienden en familie uit om de pagina's ook te liken!

Al 10 maanden benoemen wij die onderwerpen die gevestigde politieke partijen niet durven te benoemen. Wij geven een stem aan al die mensen waar politiek Den Haag doof voor is. Steeds meer mensen ontdekken daardoor Denk NL en tonen hun betrokkenheid. Wij willen onze oprecht dank daarvoor uiten!

80 miljoen voor een prestigeproject


80 miljoen euro van uw geld wordt geschonken aan één van de rijkste families van de wereld: de Rothschilds. Luister en huiver!

 

Vorige week is er gedebatteerd over het plan van het Kabinet om 80 miljoen uit te geven voor de aanschaf van Rembrandt schilderijen. 80 miljoen voor schilderijen, terwijl de minima en de ouderen er wéér niks bij krijgen. 80 miljoen voor schilderijen, terwijl de jeugdwerkloosheid nog torenhoog is. DENK vraagt zich dan ook af of het Kabinet wel iets heeft geleerd van de crisis. Na jaren te hebben geleden, wordt het belastinggeld van de burgers nu gewoon verspild aan een prestigeproject. DENK heeft het kabinet dan ook opgeroepen te om stoppen met deze waanzin en op te komen voor de minima.

80 miljoen voor een prestigeproject (bijdrage Tunahan Kuzu)
Dit filmpje is meer dan 200.000 keer bekeken op Facebook, bijna 5000 keer geliked en meer dan 3000 keer gedeeld. Een substantieel deel van Nederland is het duidelijk oneens met de beslissingen die toch doorgedrukt zijn. Bekijk de video zelf ook!

Nieuwe DENK-flyers in circulatie

Bekijk onze nieuwe flyer in onderstaande afbeeldingen. Wie weet ontvang jij hem binnenkort ook of kun je ons helpen met het verspreiden van de flyers voor het werven van nieuwe leden. We gaan voor de 1000 leden! 

Vrijdag 13 november 2015 organiseren wij onze eerste Ledendag in de Tweede Kamer. Een mooie kans om te kijken hoe je actief kan worden en meer uit je lidmaatschap kunt halen. Uiteraard is er een ontmoeting met de Kamerleden en gelegenheid om kennis te maken met andere DENKers. Elk lid mag een introducee die nog geen lid is meenemen. Binnenkort ontvangen jullie hierover een brief. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wees er dus zeker van dat je erbij bent!
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube
Blijf vooral geabonneerd op onze nieuwsbrief want dan mis je de highlights van DENK niet! Wil je jouw email-instellingen toch wijzigen? Dat kan via de onderstaande links: