Copy
Nieuwsbrief Okt 2022:
Kunst10daagse Bergen

In deze brief:

1- Kunst10daagse
Kleur bekennen
2- Retrospectief
Anton Corbijn

Wanneer?

Verschijnt 1x per maand
Overzicht Nieuwsbrieven? Klik op link

Deel Nieuwsbrief!

Twitter Twitter

Kunst10daagse Bergen

 
De Kunst10daagse Bergen biedt een breed en toegankelijk aanbod van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek. Het is een evenement in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee. Zo’n 300 kunstenaars exposeren op 160 verschillende plekken.
 
Bergen pracht plek
De Bergense School heeft bijgedragen aan het culturele en artistieke klimaat dat Bergen. In lijn hiermee biedt de Kunst10daagse professionele kunstenaars, galeries en jong talent een podium. Dit alles om toegang tot beeldende kunst zo laagdrempelig mogelijk te houden (link).
Aan de BK10D doen diverse fotografen mee o.a. Anton Corbijn en Kenneth Stamp. Een overzicht daarvan vindt men in de catalogus Naast solo exposities zijn er 17 groepsexposities.
 
Groepsexpositie Frankenstate
Een van de locaties waar acht kunstenaars exposeren is Residentie Frankenstate.
Er is daar werk  te zien van: Els Mes: Sieraden, Josee Bastiaenen, Marianne Berenschot: Objecten, Jose van Tubergen, Allard Kaai, Harold van Geerestein, Saskia Wurpel: Schilderijen, Kees Looijesteijn: Fotografie.
 

Kleur bekennen - Van Bollenpracht naar Polderkracht

'Ooit waren bloembollen exoten die werden geïmporteerd vanuit Azië naar Nederland kwamen. Inmiddels zijn ze ingeburgerd en net zo oer-Hollands als houten klompen. De ontwikkeling van de bloembollenteelt wordt in deze expositie beschouwd aan de hand van kunststromingen en techniek; constructivisme, impressionisme, expressionisme en tenslotte manipulatie. Zo zien we de metamorfose van ruig water, naar nu een rustige polder. Van ooit een exoot naar nu oer-Hollands.'

 Het synchroon beregenen van pas gekopte tulpen
Recensie
'Fotograaf Paul Huf zei tientallen jaren geleden: "Alles is al gefotografeerd", maar sindsdien zijn er ik weet niet hoeveel stromingen en nieuwe bewegingen in de fotografie ontstaan. Ik ben toen anders gaan kijken naar de bollenteelt , (Hoezo, alles is al eens gefotografeerd? – Charlotte de Koomen in Noordhollands Dagblad 12 okt 2022.) link
 
Waar:                  Frankenstate, Lindenlaan 52, 1861 HD Bergen, Nederland
Wanneer:            vrijdag 21 tot en met zondag 30 oktober
Hoe laat:             Aanvang 11:00  - 17:00, gratis toegankelijk

Tip: Retrospectief Anton Corbijn”

 
Anton Corbijn is meer is dan een wereldberoemd fotograaf. Dat bewijst zijn retrospectief in de maand oktober in Cinebergen.
Er is een foto-expositie van Corbijn rond Het Hof aan de Eeuwigelaan in Bergen, van 1-10-2022 eind februari 2023. Het Filmtheater Cinebergen toont een retrospectief van zijn films en documentaires. Elke zaterdag van oktober wordt een van zijn vier speelfilms vertoont. Meer info en reserveren kaarten: cinebergen.nl
Copyright © 2022 Looijesteijn - Photo, All rights reserved.


Wil je de voorkeur wijzigen over de e-mails die je ontvangt?
Veranderen kan met: update your preferences of uitschrijven via: unsubscribe from this list
Email Marketing Powered by Mailchimp