Copy
Klik op de rode tekst rechts als de brief niet leesbaar is
View this email in your browser

Nieuwsbrief  november  2016

 

Inhaalochtend voor accreditatie

Op zaterdag 5 november vond de inhaalochtend plaats voor de geregistreerden die de Stipezodag niet konden bijwonen. Het werd een hele gezellige informatieve ochtend met een kleine groep, waarvan iedereen is geslaagd voor de toets. De locatie was bewust meer centraal en noordelijker in het land gepland om onze collega’s uit de noordelijke provincies tegemoet te komen. We hopen dat we hierop voor de volgende keer meer respons krijgen.
 

Accreditatie

In 2015 hebben we ingevoerd dat we kennis en vaardigheden jaarlijks gaan toetsen, want dit wordt in de nabije toekomst een eis van zorgverleners. Door daar nu al vorm aan te geven zijn we in staat om daar onze eigen eisen aan te verbinden. Deze toets is voor iedere geregistreerde met goed gevolg af te leggen, vanuit eerdere competentie, praktijkervaring en deelname aan de verdieping tijdens de Stipezodag. Dat blijkt inmiddels ook uit de behaalde resultaten. In de evaluatie en tijdens gesprekken na afloop van de toets geven onze collega’s aan dat zij zich onnodig zorgen hebben gemaakt over de toets. Met goed nadenken is deze goed te maken.
 

Geen toets afleggen?

Willen we als organisatie betrouwbaar, transparant en geloofwaardig zijn en blijven, dan moeten we consequenties verbinden aan het niet voldoen aan de accreditatie-eisen. Dit houdt in dat er gevolgen zijn voor de registratie binnen het RPV zodra blijkt dat je hebt verzuimd om de toets van 2016 af te leggen. De vermelding van de competentie (niveau A of B) zal onzichtbaar worden gemaakt. Na het met goed gevolg afleggen van de toets zal de competentie weer zichtbaar zijn.
Laat het niet zo ver komen!
 

Gecontracteerd en (nog) geen toets afgelegd

Heb je de Stipezodag niet gevolgd en ook de extra dag aan je voorbij laten gaan? Dan is er nog een laatste optie om te voorkomen dat je voor het komende jaar je competentievermelding kwijtraakt:
Je vraagt de presentatie aan via admin@stipezo.nl en maakt thuis de toets volgens de meegestuurde instructies. De kosten hiervoor bedragen € 139.00. Als de toets voldoende is gemaakt blijft je competentie zichtbaar in het RPV als laatste letter van het registratienummer (de vermelding van niveau A of B).
Dit jaar moet je dan wel ook nog extra bijscholing van een hele dag volgen of aantonen dat je deze hebt gevolgd, of het komende jaar twee dagen waarvan de Stipezodag er een van is.
 

ProSom Symposium 24 november

ProSom Opleidingen in Zwolle organiseert ook dit jaar weer een interessant symposium. Deze dag is door ons geaccrediteerd als extra bijscholingsdag en heeft als thema: Effecten van sport en bewegen op de voet. Klik hier voor meer informatie.
 

2 x Stipezodag 2017?

We bekijken op dit moment of het financieel en organisatorisch mogelijk is om voor het komende jaar tweemaal een volwaardige Stipezodag met toetsmoment te organiseren. Natuurlijk is er Stipezodag op de laatste zaterdag van september weer in Zaltbommel, maar we zijn er ook op uit om een tweede hele dag te houden in het voorjaar, meer noordelijk in het land. Je hoort nog van ons over de vorderingen in deze richting.
 

Afmeldingen

We zijn geconfronteerd met een aantal afmeldingen waarbij diverse redenen zijn aangegeven. Een van de redenen is stoppen met ketenzorg. Deze collega’s geven aan dat het financieel onaantrekkelijk voor hen is geworden en het eisenpakket voor contractering te groot. Dit betreuren we heel erg want hiermee gaat vakkennis van onze beroepsgroep verloren. Hou alsjeblieft je kennis en vaardigheden op peil. Er komen beslist andere tijden!
 
Een andere reden is dat men geen toets wil (durft) te maken. Wij snappen deze ‘examenvrees’ best, maar in het beleid van permanente educatieplicht wordt toetsing in de zeer nabije toekomst verplicht. Ons beleid is erop gericht handvatten te geven, gericht op het praktische werk dat wij doen en je de kans te bieden je op regelmatige basis bij te scholen. We vinden ook dat de te leveren inspanning (zowel financieel als intellectueel) in balans moet zijn met de kennis en vaardigheden die al aanwezig zijn binnen onze beroepsgroep. Wees dus niet bang, dat is absoluut niet nodig.
 
Mocht je graag je kennis en vaardigheden al eerder willen opfrissen, buiten de Stipezodag om, meldt dit aan de administratie (admin@stipezo.nl). Wij gaan dan kijken wat we voor je kunnen doen om je te helpen.
 

Vecozo

We hebben bericht gehad van Vecozo (het elektronisch declaratieportaal van zorgverzekeraars) dat men eraan werkt om de gegevensuitwisseling binnen de ketenzorg te optimaliseren en beter te beveiligen. Vecozo is daarom momenteel met software-partijen bezig om nieuwe aansluitovereenkomsten te borgen. Dit gebeurt om de veiligheid van het dataverkeer beter te borgen en ervoor te zorgen dat het voldoet aan de relevante wet- en regelgeving.
 
Ons advies is om bij je softwareleverancier na te vragen wat dit voor jou kan betekenen.
 
Copyright © 2016 Stipezo, All rights reserved.


Wil je aanpassen of en hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Dan kun je jouw voorkeuren aanpassen of je van de mailinglijst laten verwijderen

Email Marketing Powered by Mailchimp