Copy
Klik op de rode tekst rechts als de brief niet leesbaar is
View this email in your browser

Nieuwsbrief augustus 2016


 
Menzis
RPV-geregistreerden werden bij zorgverzekeraar Menzis per ongeluk niet genoemd als professionals die ook in aanmerking komen voor instrumentele voetzorg bij DM-patiënten. Inmiddels zijn de podotherapeuten op de hoogte gebracht van het feit dat ook RVP-registratie voldoet, wat ook wordt vermeld op de eigen website van Menzis, zie hier (klikken op ‘Zoek zorgaanbieders’).

Praktijknaam voetzorgverlener
Een naam kiezen voor je praktijk kan gemakkelijk zijn maar ook moeilijk. Bestuursleden van Stipezo krijgen vaak de vraag voorgelegd: ‘Hoe moet ik mijn praktijk nou noemen?’ Wij geven altijd hetzelfde advies: De praktijknaam moet duidelijk weergeven welke onderneming je wil starten. Wil je geen wellness-praktijk zijn, zorg er dan voor dat meteen zichtbaar is in de naam dat je voetzorg wil verlenen en voorkom zo dat patiënten, zorgvragers en verzekeraars menen dat je een wellness-praktijk voert.

Stipezodag 2016
Zoals je al weet is er op zaterdag 24 september a.s. weer onze nu verplichte Stipezodag. Als onderwerp hebben we de diabetesscreening met:
In de voormiddag:
  • maken en interpreteren van podogrammen;
  • comfortzolen van Hallux;
  • bloedvatonderzoek m.b.v. de doppler.
In de namiddag:
  • onze vernieuwde richtlijn met werkvoorschriften en voorbeelden van medische rapportages; binnenkort ontvang je de nieuwe richtlijn met bijlagen zodat je deze al op je gemak kan bestuderen;
  • toets podogrammen en interpretatie.

Door te toetsen kunnen we bij de zorgverzekeraars aantonen dat wij daadwerkelijk de nodige competenties en vaardigheden van onze beroepsgroep op peil houden.
 
Aanmelding voor deze dag gaat via admin@stipezo.nl, graag met vermelding van je naam, adres en RPV-registratienummer.

Extra toetsmoment
Om te voldoen aan de accreditatie-eisen van het RPV ben je verplicht de Stipezodag, met de workshop en toets, in september te volgen. Kan je de Stipezodag om dringende reden echt niet bijwonen, is er nog een laatste gelegenheid om de toets alsnog te maken.
 
Eind oktober organiseren we een halve dag voor de workshop met toets. Deze middag zullen we centraal in Nederland organiseren, waarschijnlijk bij Van der Valk te Houten. Hiervoor meld je je ook aan via admin@stipezo.nl, onder vermelding van ‘Extra workshop met toets’ en je naam, adres en RPV-registratienummer. Naast dit dagdeel zal je echter wel ook moeten kunnen aantonen dat je dit jaar ook een andere geaccrediteerde bijscholingsdag hebt gevolgd.
 
Let op! De Stipezodag zal minder kosten dan de extra workshop met toets én een geaccrediteerde bijscholingsdag. Bovendien kan je op de Stipezodag in september ook nog shoppen bij MSK, die dan aanbiedingen heeft.
Diabetische Voetwijzer
Stipezo juicht het toe dat mbo-professionals in voetzorg eigen initiatieven ontplooien, zeker ook als het gaat om preventieve acties waar de patiënt baat bij heeft en helemaal als er van te voren zo goed over wordt nagedacht en het daarna ook nog duidelijk en mooi wordt uitgevoerd.
Marijn Poels, Paramedisch Chiropodist in Horst aan de Maas, heeft in samenwerking met Studio Lakmoes drie preventieve zelfzorgkaarten ontwikkeld met infographics. Dit zijn tekeningen waarmee duidelijk wordt uitgelegd wat diabetes met voeten kan doen en wat een patiënt zelf kan doen om zijn/haar voeten in goede conditie te houden. Deze zelfzorgkaarten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de bewustwording bij de DM-patiënt, van wat de ziekte kan aanrichten zodat deze het belangrijk gaat vinden om goed voor zijn/haar voeten te zorgen.
De zelfzorgkaarten zijn te bestellen via de website Diabetische Voetwijzer.

ProSom Symposium 24 november
Ook dit jaar organiseert ProSom Opleidingen in Zwolle weer een interessant symposium. Deze dag is door ons geaccrediteerd als bijscholingsdag en heeft als thema:  Effecten van sport en bewegen op de voet.
Klik hier voor meer informatie.

Btw
Over vrijstelling van btw in de verlengde-arm constructie is nog steeds geen definitief besluit bekend. Op eigen initiatief en voor eigen kosten is het natuurlijk mogelijk om zelf te proberen informatie in te winnen over dit onderwerp, bijvoorbeeld hier.

Intercollegiale toetsing (ICTS)
Er zijn dit jaar weer enige collega’s die de intercollegiale toetsing als onderdeel van de accreditatie moeten doen. Dit zijn alle collega’s die in hun RPV-registratienummer als eerste 4 cijfers het jaartal 2010 hebben. Van hen hebben we nog geen verslagen mogen ontvangen. Wacht niet te lang want het jaar is zo om. Lever je niet op tijd je verslag in, dan krijg je een onderwerp aangereikt door de examencommissie. Dit onderwerp zal je dan alleen moeten onderzoeken en uitwerken, volgens de criteria die hiervoor zijn vastgelegd.
 
Stipezo in Ahoy Rotterdam op de vakbeurs van 8 en 9 oktober 2016 http://www.asws.nl/beurzen/vakbeurs-pedicure
Ook dit jaar worden jullie met Stipezo weer vertegenwoordigd op de pedicurebeurs in de Ahoy van Rotterdam. De bestuursleden en hun behulpzame assistenten staan dan weer graag klaar om allerlei vragen te beantwoorden die betrekking hebben op ons mooie vak.
Locatie: Hal 2, op beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur.

Meedoen op de vakbeurs
Lijkt het jou ook leuk en interessant om de bestuursleden van Stipezo te assisteren in het weekend van 8 en 9 oktober ? Neem dan op tijd contact op via info@stipezo.nl of admin@stipezo.nl . Reiskosten en entree worden voor de dag dat je meedoet natuurlijk vergoed.

We kunnen ook jouw inzet goed gebruiken!
Copyright © 2016 Stipezo, All rights reserved.


Wil je aanpassen of en hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Dan kun je jouw voorkeuren aanpassen of je van de mailinglijst laten verwijderen

Email Marketing Powered by MailChimp