Copy
Nieuwsbrief 9 juli 2021
11/07/21

Bekijk deze e-mail in je browser
Inhoud van deze nieuwsbrief:
 • Geslaagd/ afgestudeerd!
 • Zomerfeest/ juffenverjaardag
 • Bericht van de moestuinouders
 • Bedankje aan ouders/ familieleden thema reizen groep 6
 • De leukste e-books en luisterboeken
 • Agenda

Geslaagd/ afgestudeerd!


Mijn afstudeerstage in groep 6 zit er helaas alweer op. Wat is het snel gegaan! Het afgelopen jaar heb ik in groep 6 onderzoek gedaan naar het extra uitdagen van leerlingen die dit nodig hebben tijdens taal en spelling. Naar aanleiding van de uitkomsten uit mijn vooronderzoek, heb ik een werkwijze voor zowel leerling als leerkracht ontwikkeld. Een werkwijze in de vorm van een stappenplan voor de leerling, die ervoor zorgt dat de leerling op eigen niveau wordt uitgedaagd en de leerkracht alle leerlingen in de groep met verschillende niveaus kan bedienen. Daarnaast worden door het bieden van deze uitdaging de betrokkenheid en motivatie van de leerling bevorderd. Ik heb met veel plezier en enthousiasme aan deze werkwijze gewerkt en hoop dat deze werkwijze een bijdrage kan leveren tijdens taal en spelling op school, nu en in de toekomst. De leerkrachten van AvontuurRijk hebben door middel van hun inbreng bijgedragen aan de totstandkoming van de werkwijze.

Daarnaast heb ik vorige week te horen gekregen dat ik geslaagd en daarmee afgestudeerd ben voor de PABO op Hogeschool de Kempel. Ik heb een super fijn, leerzaam en leuk jaar gehad op AvontuurRijk, waarvan ik echt veel heb geleerd en echt genoten heb! Ik wil hiervoor alle kinderen, ouders en leerkrachten bedanken. Deze stage heeft er echt aan bijgedragen dat ik mij verder kon ontwikkelen, dat ik mij heel welkom voelde en dat ik mijn onderzoek tot een goed einde kon brengen. Ik heb gedurende het jaar met heel veel plezier voor de klas gestaan en heb er echt van genoten. Ook was het gaaf om vier aaneengesloten weken fulltime les te geven!
Heel erg bedankt iedereen! En wie weet tot ziens. Groetjes, Evelien

Zomerfeest/ juffenverjaardag

Dinsdag 20 juli vieren wij met de gehele school de verjaardag van alle leerkrachten en tevens staat deze dag in het teken van een gezellige afsluiting met het oog op de zomervakantie. De kinderen starten deze dag in de eigen groep, waar aandacht is voor de verjaardag van de eigen leerkracht(en). Daarna barst het feest los en zijn er in en om de school leuke activiteiten en workshops voor de kinderen. De inhoud hiervan blijft nog een verrassing! Op deze dag nemen de kinderen zoals gewoonlijk fruit, lunch en drinken mee. We gaan er een feestelijke dag van maken!

Bericht van de moestuinouders

Nieuw moestuinteam

Iris Hamers, de moeder van Mees en Roos, heeft zich opgegeven als nieuwe vrijwilliger voor de moestuin.

Dat is erg fijn, welkom Iris. Hiermee is ons moestuinteam compleet en kunnen Esther, Maaike en Iris voortaan 10 kinderen op donderdagmiddag begeleiden in de moestuin.

Bedankje aan ouders/ familieleden thema reizen groep 6

De afgelopen periode heeft groep 6 gewerkt aan het thema Reizen. Het leuke hiervan was dat er diverse familieleden van kinderen presentaties hebben verzorgd. Hieronder een verslag vanuit groep 6! Ook hebben al deze mensen een persoonlijke bedankbrief gekregen, geschreven door kinderen.  

Marlies (tante van Sara) 

Marlies had ons veel geïnformeerd over backpacken. Ze was in verschillende landen zoals Ecuador. De kinderen van groep 6 vonden de landen heel interessant. 

Leonie (tante van Sara) 

Leonie heeft veel verteld over haar fietsreis door Amerika. Ze liet je zien wat je allemaal mee moest nemen in je fietstas. En ze kon veel vragen beantwoorden. 

Thom (oom van Daan) 

Thom heeft veel verteld over zijn wereldreis. Groep 6 heeft er heel veel van geleerd. Het was heel informatief. En heel veel over verschillende bekende plekken in de wereld.        

Iris (moeder van Roos) 

Iris heeft veel informatie verteld over Australië. Groep 6 vond het heel interessant. Ze had verteld dat daar veel kangoeroes worden aangereden omdat ze daar zomaar oversteken. Ze moest veel lopen. 

Erik (vader van Teun) 

Erik heeft informatie verteld over de wereld en de dieren. Groep 6 vond het een leuke presentatie. Hij heeft veel dieren gezien. 

Jeroen (vader van Stijn) 

Jeroen heeft veel verteld over Afghanistan. Groep 6 vond het heel interessant. Hij heeft verteld over de arme mensen. 

De leukste e-books en luisterboeken

Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Voor iedereen tussen de 0-18 jaar. Ook als je nog géén lid bent van de bieb.  De zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus. Ben je nog geen lid van de bieb? Dan mag je in de actieperiode 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken. Neem eens een kijkje op onderstaande link

Aanbod bieb

Agenda

 • 13 t/m 16 juli - Schoolkamp groep 8
 • 19 juli - Doorschuifmiddag
 • 20 juli - Zomerfeest/ juffenverjaardag
 • 23 juli - Champagneontbijt
 • 23 juli - Alle kinderen zijn om 12:00u uit - start zomervakantie!
Dalton Kindcentrum AvontuurRijk
Montfortlaan 20
5688 NM Oirschot
telefoon: 0499-55 03 56
e-mail: avontuurrijk@skobos.nl
website: www.avontuurrijk-skobos.nl
facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk
avontuurrijk-skobos.nl avontuurrijk-skobos.nl
© 2021 Dalton kindcentrum AvontuurRijk Oirschot, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp