Copy
Nieuwsbrief 16 juli 2021
18/07/21

Bekijk deze e-mail in je browser
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Hulp gevraagd bij het afvoeren van oude meubilair
  • Kennismakingsmiddag
  • Regentonnen
  • Boeksnoepers - Bibliotheek
  • Champagneontbijt
  • Agenda

Hulp gevraagd bij het afvoeren van oude meubilair


Aan het einde van de zomervakantie worden alle klassen voorzien van spiksplinter nieuw meubilair. Om plaats te maken voor dat nieuwe meubilair, moet het oude meubilair afgevoerd worden. Inmiddels hebben we een stichting gevonden die dit meubilair een tweede leven geeft in Afrika, om precies te zijn in Gambia. Wij vinden het fijn dat we op deze manier kinderen in een ander werelddeel kunnen helpen. De stichting zorgt voor een zeecontainer, een plek op de boot, een contact in Gambia (de Nederlandse Consul) en verzorgt de distributie van de meubels naar een school in Gambia. Om dit allemaal te kunnen doen vragen zij alleen hulp bij het ophalen en inladen van de meubels bij ons op school. Vandaar onze vraag; Wie kan en wil ons woensdagochtend 28 juli (eerste woensdag in de vakantie) vanaf 9:00u een paar uurtjes helpen met het inladen van de schoolmeubels in de container. We hebben minimaal 5 mensen nodig, maar vele handen maken licht werk. Voor koffie en iets lekkers wordt uiteraard gezorgd.

Wanneer u kunt helpen kunt u dit aangeven bij Ralf, mail: ralfburggraaff@skobos.nl / whatsapp: 06-51334131.

Alvast heel erg bedankt!

Kennismakingsmiddag

Maandagmiddag 19 juli hebben we op school weer de zogenaamde wisselmiddag. Tijdens deze middag gaan de kinderen werken in de groepen zoals deze voor volgend jaar zijn, met ook de leerkrachten die ze komend schooljaar hebben. Ook de kinderen die (tussentijds) instromen zijn voor deze middag uitgenodigd. Op deze manier kunnen de kinderen kennismaken met hun nieuwe leerkracht(en) en met hun klas van komend schooljaar. Verder is het een gewone middag, dus de kinderen zijn gewoon om 14:15u uit.

Regentonnen

Op AvontuurRijk zijn we trots op het feit dat we 'in het groen' liggen en dat we daar veel gebruik van maken. Een van de onderdelen daarvan is de moestuin waar, zeker in deze periode, volop gewerkt wordt. Natuurlijk doen wij dit graag zo duurzaam mogelijk. Een moestuin vraagt namelijk best veel water. Nu hebben we de afgelopen week geen klagen gehad over water. Maar nu het weer zonniger wordt, moeten de sproeiers weer vaker aan. Om meer gebruik te kunnen maken van regenwater (in plaats van kraanwater) hebben we een aantal regentonnen aangeschaft. Op die manier kunnen we regenwater opvangen en dit gebruiken bij het water geven van de moestuin. Deze regentonnen moeten echter nog wel 'aangesloten' worden op een paar regenpijpen. Wij zoeken iemand die hier handig in is en ons kan helpen bij het aansluiten van de regentonnen. Ben of ken jij iemand? Laat het ons weten! 

Boeksnoepers - Bibliotheek

Ook dit jaar heeft Bibliotheek De Kempen weer iets leuks bedacht om de kinderen tijdens de zomervakantie aan het lezen te krijgen. We hebben dit jaar de #boekensnoepers. Alle kinderen krijgen komende week een stempelkaart mee.

Stempels

Kinderen krijgen op school een stempelkaart waar ze 5 stempels op moeten verzamelen. Kinderen gaan naar de bibliotheek om daar boeken, strips of tijdschriften (niet in alle vestigingen aanwezig) te lenen. Wanneer ze die gelezen hebben en inleveren bij de balie kunnen ze die laten afstempelen. Voor de kinderen (kleuters) die nog niet zelf kunnen lezen is het voorlezen van een boek ook goed voor 1 stempel.

Bibliotheek medewerkers gaan met het kind in gesprek over de boeken wanneer ze de stempels uitdelen en geven eventueel advies wanneer kinderen geen leuke boeken kunnen vinden en vragen ze om tips voor leeftijdsgenootjes.

Volle kaart

Wanneer de stempelkaart vol is kunnen ze hem inleveren bij één van de lokale deelnemende ijssalons. Een volle stempelkaart geeft recht en gratis 1 bolletje ijs (maximaal 1 per kind).

Een uitleg filmpje voor in de klas is te vinden op YouTube

Extra voor groep 3 en 4

Voor de groepen 3 en 4 doen wij mee met de landelijk campagne op de site vakantie-lezen.nl. Kinderen gaan hier met een zelf samengesteld team online aan de slag met lezen en tal van andere leuke “taal”opdrachten/ challenges. Bij de bibliotheek kunnen de kinderen een landkaart halen. Wanneer de opdrachten van een land zijn afgerond (3 opdrachten per land; 1 verhaal en 2 andere opdrachten) kunnen ze in de bibliotheek met een verkregen wachtwoord een sticker halen voor op de landkaart. Is de kaart vol dan kunnen ze deze via de mail insturen en kans maken op leuke prijzen.

Champagneontbijt

Vanuit de Ouderraad zijn we blij dat we de traditie van het Champagneontbijt dit jaar weer mogen organiseren! Zo kunnen we de leerkrachten bedanken voor het bijzondere afgelopen schooljaar. Op de laatste schooldag ( vrijdag 23 juli) vindt het champagneontbijt plaats voor de hele school. De leerkrachten worden goed verzorgd met een ontbijt!
Hierbij is het de bedoeling dat kinderen hun eigen ontbijt mee naar school brengen. We beginnen om 8.30 uur. Voor kinderchampagne wordt gezorgd!
De kinderen zijn om die dag vanaf 12.00 uur vrij.

Agenda

  • 19 juli - Doorschuifmiddag
  • 20 juli - Zomerfeest/ juffenverjaardag
  • 23 juli - Champagneontbijt
  • 23 juli - Alle kinderen zijn om 12:00u uit - start zomervakantie!
Dalton Kindcentrum AvontuurRijk
Montfortlaan 20
5688 NM Oirschot
telefoon: 0499-55 03 56
e-mail: avontuurrijk@skobos.nl
website: www.avontuurrijk-skobos.nl
facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk
avontuurrijk-skobos.nl avontuurrijk-skobos.nl
© 2021 Dalton kindcentrum AvontuurRijk Oirschot, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp