Copy
Nieuwsbrief 21 mei 2021
21/05/21

Bekijk deze e-mail in je browser
Inhoud van deze nieuwsbrief:
 • Laatste periode van het schooljaar
 • Voortgang corona
 • Enquête oudertevredenheid
 • Rekenlabs
 • Nieuws van de BSO
 • Bibliotheek weer open
 • Veilig de school uit
 • Agenda

Laatste periode van het schooljaar

Na een welverdiende meivakantie zijn we afgelopen maandag begonnen aan de laatste periode van het schooljaar. Een periode die traditioneel druk is met o.a. de organisatie van het komende schooljaar, de afsluiting van het huidige schooljaar, extra activiteiten (mits mogelijk volgens het protocol), een laatste toetsronde, het tweede rapport en natuurlijk gewoon de dagelijkse bezigheden in de klassen. We hopen dat we ook deze periode zo min mogelijk last hebben van het coronavirus en dat we zoveel mogelijk activiteiten doorgang kunnen laten vinden. Wij wensen alle kinderen en de leerkrachten veel plezier en succes met toch al wel een beetje de laatste loodjes.

Voortgang corona

Gelukkig lijkt de daling van het aantal positieve testen ingezet te zijn en heeft de overheid besloten dat er versoepelingen mogelijk zijn. Dat is natuurlijk goed nieuws. Voor het onderwijs is het protocol vooralsnog vrijwel ongewijzigd (laatste update is van 19 mei) en het blijft dus belangrijk ons hier goed aan te blijven houden. Het zou erg vervelend zijn, wanneer we bij het zien van de finish, alsnog geconfronteerd worden met klassen die naar huis moeten. Op school blijven wij als leerkrachten onderling afstand bewaren en zijn externen in de school alleen welkom wanneer dit echt noodzakelijk is. Bovendien blijft men thuis bij klachten en laten wij onszelf testen. We hebben inmiddels de beschikking over zelftesten die we, wanneer we nog geen klachten hebben, preventief kunnen inzetten en zo een eventuele besmetting voortijdig kunnen opsporen.

Voor u als ouders en voor uw kind(eren) blijven de bekende maatregelen ook van kracht, waarbij de belangrijkste is dat je bij klachten thuis moet blijven. Door nog even vol te houden hopen we het schooljaar met elkaar in goede gezondheid af te kunnen sluiten. Daarbij hopen we dat het na de vakantie mogelijk gaat zijn het onderwijs weer zo te organiseren zoals we het gewend zijn, waarbij we geen last meer hebben van beperkende maatregelen. 

Enquête oudertevredenheid

Na de reminder van afgelopen woensdag heeft een groot deel van u gehoor gegeven aan de oproep tot het invullen van de enquête oudertevredenheid, Waarvoor onze dank, hier zijn wij erg blij mee. Voor een zo compleet mogelijk beeld is het fijn wanneer de ouders die de enquête nog niet ingevuld hebben, dit alsnog willen doen (graag uiterlijk aanstaande woensdag 27 mei). 

Om de enquête in te vullen klikt u op de onderstaande button. Nogmaals dank voor uw medewerking, dit wordt zeer gewaardeerd.  

Enquête oudertevredenheid

Rekenlabs 

Aan het begin van dit schooljaar zijn wij gestart met een nieuwe rekenmethode. Binnen deze rekenmethode is aandacht voor onderzoekend rekenen door middel van rekenlabs. Deze rekenlabs zijn vaak vormgegeven vanuit het domein meetkunde en duren een week. Na elke twee blokken hebben de kinderen een rekenlab en daar kijken ze vaak erg naar uit! De kinderen gaan aan de slag n.a.v. een filmpje, gaan zelf op onderzoek en vergelijken dingen met elkaar. Zo werken we samen naar een eindproduct en leren we veel over rekenen in de dagelijkse praktijk! De kinderen uit groep 7 hebben een stukje geschreven over het rekenlab van dit keer:

Beste ouders,

Wij zijn Yara en Maaike en wij gaan jullie uitleggen wat we deze week hebben gedaan met rekenlab. De vorige keer hebben we een infografic gemaakt met de hele klas en deze week moesten we een graaf maken. Eerst gingen we onderzoeken wat een graaf is: een graaf is een duidelijke plattengrond gemaakt van lijnen en knooppunten die je goed en duidelijk laat zien waar je naartoe moet. Vervolgens gingen we even oefenen met het maken van een graaf op een kladblaadje, en ten slotte moesten we een graaf maken van de school. We mochten zelf bepalen waar voor de graaf was, bijvoorbeeld voor een kindercheck bij brand, een dweilroute of voor een rondleiding. 3 groepjes (waaronder wij) hadden dat laatste gemaakt en mochten dat aan meneer Ralf presenteren als tip voor de rondleidingen voor nieuwe ouders. Als resultaat daarvan mogen de 3 groepjes zelf een rondleiding geven aan de ouders. Ten slotte hangen de grafen die de iedereen heeft gemaakt in de klas zodat we ze nog goed kunnen bekijken.

Nieuws van de BSO

Hallo Allemaal,
We zijn met de kinderen gaan brainstormen wat we allemaal nog graag zouden willen op de bso. Heel veel leuke ideeën en we gaan natuurlijk ook proberen of we deze allemaal kunnen uitwerken. Daarvoor hebben we veel spullen nodig en wie weet hebben jullie nog wel iets thuis liggen dat niet meer gebruikt wordt zodat we niet alles nieuw kopen maar aan recycling doen. Zo denken we aan
Bamboe stokken, andere houten stokken, hout/planken/platen, planten, brandhout, bloempotten, lakens, dekens, grind of kiezelsteentjes, gekleurde tegels, alle soorten touw, binnenbanden van fietsen, fietsenwiel, bolletjes wol of katoen en vernis. Mocht je thuis nog iets hebben en het wordt niet meer gebruikt zou je ons daar heel blij mee maken en kunnen we onze wilde plannen uit gaan voeren. We hebben er zin in!
Mocht iemand nog een skateboard, skeelers of step hebben liggen die eventueel voor een klein prijsje weg mogen dan horen we het ook graag.
Groetjes en alvast bedankt namens alle kinderen van de BSO, Linda en Wieske

Bibliotheek weer open

Goed nieuws! We zijn vanaf 20 mei weer open!
Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.
We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen!

Natuurlijk is niet alles meteen weer zoals het was. We hebben te maken met strenge maatregelen, zodat het voor iedereen veilig is om de bibliotheek te bezoeken. Gelukkig zijn het veelal maatregelen zoals je ze al gewend bent in de supermarkt.  Lees voor je bezoek de nieuwe huisregels even door. Tot snel!

In de Bibliotheek
Wanneer je de Bibliotheek bezoekt, gelden deze maatregelen:

 • Bezoekers dienen voor een bibliotheekbezoek te reserveren. Dat mag ter plaatse en hoeft dus niet vooraf. Indien er gebruik wordt gemaakt van computers of werkplekken is vooraf reserveren wel noodzakelijk. 
 • Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje meenemen. Zijn de mandjes bij de ingang op? Wacht dan buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) tot er weer een mandje beschikbaar is.
 • Kom met maximaal 2 personen tegelijk (behalve wanneer je tot 1 huishouden hoort).
 • Bezoekers worden pas toegelaten nadat er een gezondheidscheck is geweest en er een registratieformulier is ingevuld dat zo nodig gebruikt kan worden voor bron- en contactonderzoek.
 • Blijf thuis bij klachten.
 • Draag een mondkapje (vanaf 13 jaar).
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Volg de aanwijzingen van het personeel en vrijwilligers
Boeken lenen en inleveren
Je mag weer lekker door de kasten snuffelen! Ook boeken inleveren kan gewoon.
De inleverdatum van alle materialen is nog verlengd tot 15 juni. Lever je materialen op tijd in! Vanaf 16 juni brengen we weer te-laat-geld in rekening.

De leestafel, koffiehoek, toiletten en werkplekken.

Je kunt gebruik maken van de leestafels, koffiehoek en toiletten. Ook hierbij houden we uiteraard 1,5 meter afstand. Ook de werkplekken zijn open! Hiervoor dien je wel vooraf te reserveren. Meer informatie vind je hier. 

Openingstijden
We zijn ontzettend blij dat we jullie weer mogen verwelkomen! Daarom zijn we weer open zoals je van ons gewend was voor de coronacrisis. Hier vind je de openingstijden van alle vestigingen

Veilig de school uit

Wanneer de school uit is, is het logischerwijs druk met verkeer (voetgangers, fietsers en auto's). Gelukkig gaat dit over het algemeen goed. Toch willen we even aandacht vragen voor het fietsen over het voetpaadje voor de school. Wanneer de school uit is, lopen over dit paadje veel voetgangers. Het is dan niet fijn (en veilig) wanneer er ook fietsers over dit pad gaan. We willen de fietsers dan ook vragen om óf met de fiets aan de hand over dit paadje te lopen en bij de Montfortlaan pas op te stappen, óf om meteen via de weg te fietsen. Dank jullie wel voor de medewerking. 

Agenda

 • Maandag 24 mei - Tweede Pinksterdag - kinderen zijn vrij
 • Dinsdag 25 mei - Uitslag eindtoets groep 8 komt binnen (als het goed is)
Dalton Kindcentrum AvontuurRijk
Montfortlaan 20
5688 NM Oirschot
telefoon: 0499-55 03 56
e-mail: avontuurrijk@skobos.nl
website: www.avontuurrijk-skobos.nl
facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk
avontuurrijk-skobos.nl avontuurrijk-skobos.nl
© 2021 Dalton kindcentrum AvontuurRijk Oirschot, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp