Copy
Nieuwsbrief 1 oktober 2021
01/10/21

Bekijk deze e-mail in je browser
Inhoud van deze nieuwsbrief:
 • Planning eerste indruk gesprekken
 • Luizencontrole + oproep
 • Schoolreisje
 • Pompoenwedstrijd Dippie Boe 
 • Agenda

Planning eerste indruk gesprekken


Vanaf maandag 11 oktober vinden zoals gewoonlijk weer de zogenaamde eerste indruk gesprekken plaats. De eerste indruk gesprekken zijn bedoeld om te horen hoe kinderen gestart zijn en wat voor hun de komende periode van belang is. Het gaat uitdrukkelijk niet om resultaten of een rapport. Vanaf groep 4 zitten de kinderen zelf bij het gesprek en zullen zij, zoveel als mogelijk, zelf aan het woord zijn. Op school zullen de leerkrachten dit met de kinderen voorbereiden aan de hand van een formulier met een aantal vragen. Voor de groepen 1 t/m 3 zijn de gesprekken alleen met de ouder(s). En gelukkig kunnen we deze gesprekken weer fysiek op school met elkaar voeren. Mocht u echter dit (nog) niet willen of kunnen, kunt u dit aangeven bij de leerkracht. Zij zullen er dan voor zorgen dat een digitaal gesprek georganiseerd wordt. (U dient wel een gespreksmoment te kiezen - zie hieronder)

Vanaf maandag 4 oktober 9:00u is het mogelijk om een gespreksmoment te kiezen (voor gezinnen met drie kinderen op school kan dit al op vanaf zaterdag 2 oktober 9:00u). Dit kunt u doen door te klikken op onderstaande button. Daar komt u bij een inlogpagina. U kunt inloggen met de naam van (een van) uw kind(eren). Als wachtwoord, gebruikt u de geboortedatum van uw kind (dd-mm-jjjj). 
Inschrijven schoolgesprek

Luizencontrole + oproep

Afgelopen week hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer een luizencontrole op school gehad. Voor de corona was het gebruikelijk dit na iedere vakantie te doen, maar dat was het afgelopen anderhalf jaar niet mogelijk. Gelukkig hebben we in deze periode vrijwel geen last van luizen gehad en daar waar ze toch even de kop op staken, werd dit snel gemeld en actie ondernomen.
Bij de controle van afgelopen week waren er geen kinderen met luizen. Namens de ouders die de controle hebben gedaan willen wij bij deze ook aangeven dat het heel erg fijn was, dat kinderen op de dag van de controle met schone haren, zonder gel en zonder ingewikkelde staarten en vlechtwerk naar school gekomen zijn. Zo kon er snel en goed gecontroleerd worden. Dank daarvoor.

In een eerdere nieuwsbrief hebben wij ook een oproep gedaan voor een aantal extra hulpouders die na iedere vakantie even een uurtje kunnen helpen bij de controle van een klas. Mocht u een paar keer per jaar een uurtje hebben om even mee te controleren, kunt u dit kenbaar maken bij juf Roxanne (roxanneholsheimer@skobos.nl). Ook voor de luizencontrole geldt, vele handen maken licht werk.

Schoolreisje

Wat een prachtige dag voor een schoolreisje! Groep 1 t/m 4 heeft genoten bij speelboerderij Hullie en groep 5 t/m 8 ging helemaal los in Toverland. Van racen in de achtbaan, tot klimmen en klauteren in de speeltoestellen, er was voor ieder wat wils. Wat hebben we samen genoten!

Pompoenwedstrijd Dippie Boe

DippieBoe is het leukste Halloween-event van Nederland speciaal voor kinderen van 2 t/m 12 jaar! Tijdens DippieBoe zijn alle attracties geopend en is Attractiepark DippieDoe volledig omgetoverd tot een griezelig Halloweenparadijs voor de allerkleinsten.

Dit jaar komt ook de geweldige pompoenwedstrijd terug. Een fantastische wedstrijd waarbij de klas of zelfs de hele school een leuke prijs  kan winnen. Wat de klas hiervoor moet doen is een hele mooie pompoen maken en per klas de mooiste insturen naar DippieDoe. Het inleveren kan op verschillende momenten, ben je een school in Oirschot of Best? Dan heb je de mogelijkheid om de pompoen door ons te laten ophalen. Dit kan dan alleen op vrijdag 22 oktober. Voor de andere scholen of een ander moment, dan kun je de pompoenen vrijdag 22 oktober of maandag 25 oktober inleveren bij DippieDoe (Ekkersweijer 1, 5681 RZ Best). 

De pompoenwedstrijd kent verschillende klassenmenten, elk klassenment heeft een ander thema. Hierdoor is het voor iedereen leuk om mee te doen. Hieronder staat de lijst van de verschillende klassenmenten.  

Groep 1 en 2: Kleurrijke pompoen 

Groep 3 en 4: Grappige pompoen 

Groep 5 en 6: Monster pompoen 

Groep 7 en 8: Enge pompoen

De prijzen die je kan winnen zijn: 

Prijs 1: Een schoolreisje voor alle deelnemende klassen 

Prijs 2: Een schoolreisje voor de klas met de winnende pompoen

Prijs 3: Een dansworkshop van studio Fritz voor de klas van de winnende pompoen

Een belangrijke mededeling! De pompoenen moeten zelf worden geregeld en moeten passen in een bananendoos, dus niet groter maken. Let er op dat de pompoenen lang genoeg houdbaar zijn, ze moeten namelijk een week kunnen blijven staan bij DippieDoe. Dus ze moeten in de week 42 (18 t/m 22 oktober) gemaakt worden. Maar geen zorgen hieronder volgen een aantal tips hoe je het beste een pompoen lang een mooi houdbaar kan houden ! 

Tips!

 • Bewaren op een koele en droge plaats

 • Dompel de pompoen enkele minuten onder in een emmer water met een beetje chloor/javel. Laat het uitlekken en droog deze voorzichtig af. 

 • Binnenkant insmeren met 

  • Desinfecterende zeep

  • Vaseline 

  • zonnebloemolie (+ buitenkant)

  • Alcohol 

  • Was 

  • Bleekwater 

 • Laat het na het snijden een tijdje drogen en spuit het vervolgens in met haarlak 

 • Niet in de volle zon laten staan, dan gaat deze inkrimpen

Ben je nu net zo enthousiast als dat wij zijn over deze fantastische wedstrijd. En wil je graag deelnemen aan de wedstrijd, dan kan heel gemakkelijk. Het enige wat je moet doen is je aanmelden via het aanmeldformulier. https://forms.gle/5pq48tbqavPEPFsV9

Onder de button vinden jullie een filmpje van de winnende pompoenen van vorig jaar. 

Filmpje van de winnaars van vorig jaar

Agenda

 • 4 oktober - SKOBOS inspiratiedag - alle kinderen zijn vrij
 • 4 oktober t/m 8 oktober - inschrijven eerste indruk gesprekken
 • Week van 11 oktober - eerste indruk gesprekken
 • 23 oktober t/m 31 oktober - herfstvakantie
Dalton Kindcentrum AvontuurRijk
Montfortlaan 20
5688 NM Oirschot
telefoon: 0499-55 03 56
e-mail: avontuurrijk@skobos.nl
website: www.avontuurrijk-skobos.nl
facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk
avontuurrijk-skobos.nl avontuurrijk-skobos.nl
© 2021 Dalton kindcentrum AvontuurRijk Oirschot, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp