Copy
Nieuwsbrief 5 maart 2021
05/03/21

Bekijk deze e-mail in je browser
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Voortgang corona
  • Tip DigiD - herhaling
  • Hoe is het op school
  • Agenda

Voortgang corona

Vorige week berichtten wij u over het feit dat we bij twee klassen positief geteste kinderen hadden en dat deze groepen in quarantaine moesten. Inmiddels zijn we ruim een week verder en zijn de klassen begin van de week uit quarantaine gegaan. Doordat we met alle betrokkenen zorgvuldig het protocol gevolgd hebben, konden we verdere verspreiding voorkomen en konden we afgelopen maandag alweer de negatief geteste kinderen ontvangen op school. Een deel van de ouders heeft besloten hun kind(eren) niet te laten testen en ze daarom 5 dagen langer in quarantaine te houden. Ook deze kinderen konden uiteindelijk vandaag weer naar school. 

Wij zijn natuurlijk heel erg blij dat we weer met alle klassen op school zijn en dat de quarantaine uiteindelijk meegevallen is. Tegelijkertijd zien we dat er om ons heen nog wel positieve gevallen zijn bij zowel ouders als kinderen. Gelukkig betreft dit ouders en/ of kinderen die al in quarantaine waren, of waarbij de klachten pas ontstonden nadat ze al meer dan twee dagen niet op school waren geweest (= richtlijn GGD). Doordat er door de betrokken ouders alert gereageerd wordt, hoeven we tot nu toe geen klassen in quarantaine te sturen.

Uit bovenstaande blijkt tegelijkertijd dat het erg belangrijk blijft, ons allemaal aan de geldende maatregelen te houden. Hoewel een besmetting daarbij nooit helemaal te voorkomen is, beperken we wel de risico's. In dat kader hebben we binnen het team nog twee extra maatregelen genomen, die wat ons betreft bijdragen aan het nog kleiner maken van eventuele risico's. U heeft al kunnen zien, dat we bij de haalmomenten aan het einde van de dag, als leerkrachten een mondkapje ophebben. Hoewel het ophalen in de buitenlucht gebeurt, zien we toch dat de concentratie mensen best groot is. Vandaar deze extra maatregel. In een eerdere nieuwsbrief hebben we ook aan u als ouder(s) gevraagd een mondkapje te overwegen bij het halen van de kinderen. Bij deze herhalen wij de vraag een mondkapje te overwegen bij het halen van de kinderen. Bovendien zien wij graag dat u als ouder(s) nog wat meer verspreid gaat straan (bijvoorbeeld ook op het grasveld voor de school).

Een tweede aanvulling betreft kinderen met verkoudheidsklachten. Bij dergelijke klachten moeten kinderen thuisblijven en wordt een test geadviseerd (niet testen betekent in dat geval thuisblijven totdat de klachten in ieder geval 24u over zijn). Wanneer je als ouder kiest om in bovenstaande situatie te testen en de test blijkt negatief, dan mag de leerling in principe weer naar school. Wij willen u als ouder in dat geval vragen uw kind nog een dagje (of twee) extra thuis te houden, tot de ergste klachten over zijn. Dit, omdat eventuele overdracht van die verkoudheid kan leiden tot het moeten thuisblijven van andere kinderen (en eventueel testen). Maar, vervelender nog, tot het moeten thuisblijven en testen van de leerkracht. En in de huidige tijd van schaarste aan vervangers betekent dat bijna automatisch dat de klas in ieder geval weer één dag thuis moet blijven. 

Op deze manier proberen we zo lang mogelijk en zo goed mogelijk als school open te blijven de alle klassen en kinderen te ontvangen. Gelukkig zien we ook bij u als ouders een actieve houding, wanneer het gaat over  het naleven van de maatregelen. Onze dank daarvoor. Samen zorgen we ervoor dat we alles zo goed mogelijk onder controle houden. 

Tip DigiD - herhaling

In de vorige nieuwsbrief gaven wij de tip, voor uw kind een DigiD aan te vragen. Wanneer u, uw kind(eren) laat testen, kan het telefonische contact met de GGD over de uitslag even op zich laten wachten. Door in te loggen via DigiD van uw kind(eren) kunt u in de meeste gevallen de uitslag van een test eerder zien en daarmee is er zowel voor uzelf, als voor ons eerder duidelijkheid en kunnen kinderen mogelijk sneller weer naar school.

Hoe is het op school

Ondanks alle perikelen, de richtlijnen uit het protocol en de vele informatie die er iedere keer weer verstuurd wordt, zien we dat de kinderen in de tijd dat ze op school zijn niet constant geconfronteerd worden met corona. Er heerst een relatief normale sfeer en kinderen kunnen in een ontspannen setting lekker samen met de kinderen uit hun eigen klas leren en spelen. Het team doet er alles aan om de schooldag voor de kinderen zo normaal te laten verlopen en we kunnen wel zeggen dat dit goed lukt. We hebben samen met de kinderen onze weg hierin weer gevonden. Het is iedere keer weer fijn te zien hoe flexibel en meedenkend onze kinderen zijn.

Agenda

  • 16 maart - MR vergadering
  • 2 april - Goede Vrijdag - kinderen zijn om 12:15u uit
  • 5 april - Tweede Paasdag - kinderen zijn vrij
  • 6 april- Studiedag - kinderen zijn vrij
Dalton Kindcentrum AvontuurRijk
Montfortlaan 20
5688 NM Oirschot
telefoon: 0499-55 03 56
e-mail: avontuurrijk@skobos.nl
website: www.avontuurrijk-skobos.nl
facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk facebook.com/DaltonKindcentrumAvontuurRijk
avontuurrijk-skobos.nl avontuurrijk-skobos.nl
© 2021 Dalton kindcentrum AvontuurRijk Oirschot, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp