Copy

Persbericht
December 2017

Lancering ‘Tastes like Dutch, an impression of Dutch culinary culture’ tijdens Michelin-sterrenevent


Hét boek over de Nederlandse eetcultuur

AMSTERDAM, 12 december Gisteren, tijdens de lunch van het Michelinsterren-event in het De La Mar Theater vond de officiële lancering plaats van Tastes Like Dutch, an impression of Dutch Culinary Culture. Robèr Willemsen en Rob Bongenaar (respectievelijk voorzitter en directeur Koninklijke Horeca Nederland), Jonnie & Thérèse Boer (die dit jaar opnieuw drie sterren behielden voor De Librije) en Charles Van de Perre (commercieel directeur Europa Michelin Travel Partner) namen het boek in ontvangst. 

Cultureel en culinair verantwoord
Het boek ’Tastes Like Dutch, an Impression of Dutch Culinary Culture’ brengt onze rijke Nederlandse eetcultuur in beeld en illustreert dat de huidige Nederlandse eetcultuur een herwaardering verdient. Nederland heeft fantastische gerechten, tradities en producten en telt meer sterrenchefs per vierkante kilometer dan welk land ter wereld ook. Daar mag iedereen trots op zijn. 

Meesterchefs en topdesigners
Naast de signature dishes van topchefs als Jonnie Boer, Niven Kunz, Luc Kusters, Dick Middelweerd, Jef Schuur en Angélique Schmeinck worden in het boek ook de ontwerpers van Atelier NL als een van de belangrijke cultuurdragers van onze Nederlandse eetcultuur gesignaleerd. Zo vormen het Klei- en Zandglasservies van Atelier NL en de gerechten van Dutch Cuisine een prachtig verbond: samen onderstrepen zij onze Nederlandse creativiteit. 

Dutch Cuisine in beweging 
Het Michelin-sterrenevent stond dit jaar in het teken van Dutch Cuisine. In het voorprogramma lichtten Dutch Cuisine-ambassadeurs Luc Kusters, Dick Middelweert en Monique Mulder (tevens Dagelijks Bestuur) in een kort interview met Simone van Trier het gedachtegoed van Dutch Cuisine toe, dat in de wereld van food en gastronomie steeds meer weerklank vindt.  

Michael Huijser, directeur van Het Scheepvaartmuseum: “Tastes Like Dutch’ laat op prachtige wijze zien dat de Nederlandse eetcultuur zowel eeuwenoud als springlevend is.’

Download hier de foto's van de overhandiging van het boek.

 

Aan de redactie, niet bedoeld voor publicatie:

Voor meer informatie zijn onderstaande bestuursleden van Dutch Cuisine beschikbaar:
Monique Mulder, 06 53 44 47 23, monique@dutch-cuisine.nl
Marjan Pijnenburg, 06 51 32 61 93, marjan@dutch-cuisine.nl 

Over Tastes Like Dutch, an Impression of Dutch Culinary Culture
Het boek (ISBN 9789090305516) is voor €29,95 verkrijgbaar via www.tasteslikedutch.nl en via de boekhandel.

Over Dutch Cuisine
Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op de verduurzaming van onze voedselconsumptie. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol, en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu.
Meer informatie: www.dutch-cuisine.nl.