Copy
View this email in your browser

Välkommen in i filmens underbara värld!

Från fredag visar vi en 'indisk Cinema Paradiso' Filmtjuven – en färgstark film om kärleken till film. Eftersom filmen Nope har fått ett nytt premiärdatum så har vi istället lagt in fler föreställningar av Elvis, CODA och Downton Abbey: en ny era. DOKU-måndagsfilmen Taming the garden är en betraktelse över vad som händer när 100-åriga träd rycks upp med rötterna och fraktas iväg. Kanske missade du fantastiska Charlotte Rampling som gin-marinerad farmor på Nya Zeeland i Grandmother? Då får du en chans på REPRIS-måndag att se en favorit i repris. Välkommen! 

AKTUELLA FILMER
12 aug, 14-18 aug   Info & biljett
Fre 19.00, Sön 19.00, Mån 14.00, Tis-Tor 19.00

Charmigt och färgstarkt om kärleken till film.

När lilla Samay för första gången får följa med sin far på bio blir han alldeles förtrollad. Med ens vet han vad han ska ägna sitt liv åt! Filmen har kallats ”en indisk Cinema Paradiso” och det är den till viss del på sitt färgstarka och väldigt charmiga sätt, men det är samtidigt en film som står helt på egna ben. Drama, Indien/Frankrike/USA.

Fre 12 aug 19.00, Sön 14 aug 19.00
Info & biljett

Av Oscarnominerade filmskaparen Baz Luhrmann med Austin Butler och Oscarsvinnaren Tom Hanks i huvudrollerna.

Filmen utforskar Elvis Presleys liv och musik från perspektivet av hans komplicerade relation med sin gåtfulle manager överste Tom Parker.

Drama, USA.

Mån 15 aug 14.00, Tis 16 aug 19.00
Info & biljett

Vinnare av tre Oscars: Bästa film, Bästa manliga biroll (Troy Kotsur), Bästa manus efter förlaga.

Sjuttonåriga Ruby är den enda hörande medlemmen i en döv familj - en CODA, ett barn till döva vuxna (Children of Deaf Adults). Hennes liv kretsar kring att fungera som tolk för sina föräldrar och arbeta på familjens fiskebåt varje dag före skolan. Men när Ruby går med i gymnasiets körklubb upptäcker hon att hon älskar att sjunga. Drama, USA.

17-18 aug Ons-Tor 19.00 
Info & biljett

 

Det globala fenomenets efterlängtade återkomst!

De älskade skådespelarna återförenas när de ger sig ut på en storslagen resa till södra Frankrike för att avslöja mysteriet med änkehertiginnans nyligen ärvda villa. Och på Downton ska det spelas in en film...

Drama, Storbritannien.

REPRIS-måndag 15 aug 19.00
Info & biljett

Underbar reflektion om ålder, kärlek, förlust och familjeband. 

När Sam, en självdestruktiv tonåring, återvänder hem från internatskolan upptäcker han att hans gin-indränkta farmor (Charlotte Rampling) har flyttat in. Båda är viljestarka och de blir osams allt som oftast. Men deras strider och galna äventyr gör att han kan omfamna livet igen, och hon kan möta sin egen dödlighet. Drama, Nya Zeeland.

DOKU-måndag 15 aug, 22 aug 19.00    Info & biljett

En mäktig och anonym man köper upp 100-åriga träd  längs den georgiska kusten. Vissa av dem är stora som 15-våningshus. Träden fraktas sedan till hans egna privata trädgård.

Filmen följer processen kring att flytta ett träd och reflekterar över temat påtvingad migration, där uttrycket "att ryckas upp med rötterna" är mer än en metafor.

Dokumentär, Georgien.

KOMMANDE FILMER
19-23 aug, 25 aug   Info & biljett
Fre-Sön 19.00, Mån 14.00, Tis 19.00, Tor 19.00

Fransk komedi om hur utanförskap kan utvecklas till vänskap. Följ med på en filosofisk resa där ett omaka par tar till sig visdom från vardagens med- och motgångar.

Många omvälvande saker i livet börjar med ett slumpmässigt möte. Igor, cykelbud med cerebral pares, blir påkörd av den bittre begravningsentreprenören Louis.

Komedi, Frankrike.

19-25 aug   Info & biljett
Fre-Sön 19.00, Mån 14.00, Tis-Tor 19.00

Oscar-vinnaren Jordan Peele skakade om och omdefinierade modern skräckfilm med Get Out och Us. Nu kommer hans unika mardrömsvison av popcornfilmen: det expansiva skräckeposet, Nope.

Filmen återförenar Peele med Oscar-vinnaren Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), som får sällskap av Keke Palmer (Hustlers, Alice) och Oscar-nominerade Steven Yeun (Minari, Okja) som invånare i ett isolerat inlandsområde i Kalifornien som blir vittnen till en kuslig och skrämmande upptäckt. Skräck, USA.

Mer information hittar du på bioregina.se eller Facebook eller Instagram
Website
Facebook
Link
Copyright © 2022 Folkets Bio Östersund / Bio Regina, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp