Copy
View this email in your browser
Hej bästa publiken!
Vilken filmhöst vi har
Det är så roligt att ni uppskattar våra filmer och vår kära Bio Regina. Och mer kommer här i Nyhetsbrevet. Snart skriver vi 2023 i kalendern (jo, det är sant) och det är hög tid att använda dina Klippkort och Presentkort inköpta före 2022. De gäller året ut. Våra stämpelkort, 'Stammiskort', är populära. Med det går du gratis på den 10:e filmen när du köper biljett i biokassan. (Och jag vet, det är kanske tidigt att tipsa om julklappar, men vad är bättre än Presentkort på biobiljetter. Finns att köpa på bion i röda kuvert.) Välkomna!
AKTUELLA FILMER
11-17 november
Fre-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00

Årets största danska biosuccé! En film som på härligt danskt manér lyckas blanda allvar med humor och värme som gör filmen samtidigt underhållande och tänkvärd.

På bussresa till Paris visar sig Ingers (Rose) psykiska ohälsa tydligt. Gruppen dras in i Ingers öden och missöden som får sin kulmen i Paris. Det visar sig att Inger har en dold agenda med sin resan…
Drama, Danmark.
Info & biljett

11-17 november
Fre-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00

Lovisa Sirén långfilmsdebuterar med en härligt stökig roadmovie där två systrar och en tonårsdotter bråkar sig från Stockholm genom Europa till Portugal. Nilo (Bahar Pars) är en feministisk skribent, som lever ett välordnat liv med sin man och 13-åriga dotter Laura (Nadja Rosenberg). När hennes oansvariga syster Maya (Zhala) både “kidnappar” Nilos Volvo och dotter och drar söderut kastar hon sig efter.
Drama, Sverige.
Info & biljett

KONST PÅBIO
Lör 12 november 19.00   

Sofia, Hedvig och Maja växte upp på landsbygden i södra Sverige med deras mamma Carolina - en självlysande personlighet och en hängiven mor. År 2010, samma dag som Hedvig fyllde 10 år, tog Carolina sitt eget liv.

I dag är tjejerna unga vuxna. Livet har fortsatt, men de har alla kämpat på olika sätt för att hantera sorgen. 

Dokumentär, Sverige.
Info & biljett

 

Konst på bio-REPRIS
Lör 12 november 15.00

Hilma är den storslagna berättelsen om svenska konstnären Hilma af Klint (1862-1944). Hon var en svensk pionjär inom abstrakt konst, en feministisk ikon i en tid då män skapade alla regler och öppen för den spirituella världen som blev hennes kall.

I Lasse Hallströms engelskspråkiga film Hilma utforskas det gåtfulla liv Hilma af Klint levde, som först det senaste decenniet börjat utkristalliseras.
Drama, USA/Sverige.
Info & biljett

DOKU-måndag
Mån 14 november 19.00 

Monica är en aktivitetscoach på ett äldreboende och Ella är en 99-årig boende utan egna barn. Med humor och värme delar de livets med- och motgångar i att åldras och vårdas i livets slutskede.

Leva tills jag dör utforskar vad det innebär att leva livet fullt ut, ända in i slutet. Samtidigt som den med humor, uppriktighet och värdighet omfamnar åldrandets upp- och nedgångar utmanar filmen vår bild av vad äldreomsorgen kan vara... och vad den kan bli.
Dokumentär, Sverige.
Info & biljett

REPRIS  Mån 14 november 19.00 

Ruben Östlunds Cannes-vinnare.
Vi får följa det unga modellparet Carl och Yaya. Filmen tar avstamp i modevärldens finrum och fortsätter på en lyxyacht tillsammans med miljonärer, vänliga vapenhandlare och en marxistisk sjökapten. Allt avslutas på en öde ö där hierarkierna i kampen om överlevnad vänds upp och ned.
Drama, komedi, Sverige. (Eng. tal)
Info & biljett

KOMMANDE FILMER
18-23 november
Fre-Sön, Tis-Ons 19.00, Mån 14.00

Sveriges Oscarbidrag! Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident) är tillbaka med en politisk thriller med Fares Fares i en av nyckelrollerna.

Fiskarpojken Adam erbjuds den nästan ouppnåeliga möjligheten att studera vid Al-Azhar-universitetet i Kairo, sunnimuslimernas absoluta maktcentrum i världen. Adam kastas ofrivilligt in i en brutal maktkamp mellan den religiösa och politiska eliten i dagens Egypten.
Thriller, Sverige (tal: arabiska)
Info & biljett

18-23 november
Fre-Sön, Tis-Ons 19.00, Mån 14.00

New York Times-reportrarna Megan Twohey (Carey Mulligan) och Jodi Kantor (Zoe Kazan), släppte tillsammans en story som hjälpte till att föra #metoo- rörelsen framåt och bröt årtionden av tystnad kring sexuella övergrepp i Hollywood.
Drama, USA.
Info & biljett

24 november 15.00 Film med fika och samtal med regissör Liselotte Wajstedt och Ida Persson Labba som medverkar i filmen. Filmen visas även 24-25 november 19.00.
Fri entré. 
Info & reservationsavg. (20 kr) 
BARNFILMER
FILM FÖR HELA FAMILJEN
Sön 13 november 14.30

En nästan alldeles sann historia om den lilla terriern Titina som erövrade Nordpolen. Ett polaräventyr för hela familjen som fått lysande recensioner vid premiären i Norge. Redan utnämnd till klassiker.

Världens mest kända upptäcktsresande, den norska superstjärnan Roald Amundsen ger sig iväg i ett luftskepp för att erövra Nordpolen. Med sig har han Umberto Nobile, som har byggt skeppet som i sin tur inte åker någonstans utan sin älskade lilla hund Titina.

Animerad film, Norge.
Info & biljett

KNATTEFILM
Sön 13 november 15.00

Böckerna om Alfons Åberg har kommit till liv i ett nytt filmpaket med tre filmer:
- Bara knyt, Alfons!

- Kalas, Alfons Åberg!

- Listigt, Alfons Åberg!Animerad film, Sverige
Info & biljett

KOMMANDE BARNFILMER
Sön 20 november 14.30

Vinnare av Bronshästen för Bästa film på Stockholms Filmfestival Junior 2022.
Kitty, den påhittade vän som Anne talar till i sin dagbok,  kommer till liv i museet som en gång var familjen Franks gömställe. Kitty ger sig ut på ett sökande efter Anne som kommer att ta henne från dagens Amsterdam och tillbaka till det krigshärjade Europa för att hitta sin gamla vän.

Animerad film, Frankrike, Belgien m fl.
Info & biljett

Sön 20 november 15.00

En rolig, underfundig och lite läskig film för hela familjen.

Sommarlovet är långt och ensamt tills Allan får en kompis i sin UFO-besatte gamle granne Helge. Allan hjälper Helge att locka till sig farkoster från rymden. Och en dag nödlandar Majken.
Animerad film, Danmark.  
Info & biljett

 

Mer information hittar du på bioregina.se eller Facebook eller Instagram
Website
Facebook
Link
Copyright © 2022 Folkets Bio Östersund / Bio Regina, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp