Copy
View this email in your browser

Välkommen in i filmens underbara värld!

Många omvälvande saker i livet börjar med ett slumpmässigt möte. I bioveckans franska komedi Vackra själar blir Igor, filosofiskt cykelbud med cerebral pares, påkörd av den bittre begravningsentreprenören Louis. Oscar-vinnaren Jordan Peele, som gjorde de moderna skräckfilmerna Get Out och Us har skapat en ny unik mardrömsvison: Nope med bl a Daniel Kaluuya. 

DOKU-måndagsfilmen Taming the garden är en betraktelse från Georgien över vad som händer när 100-åriga träd rycks upp med rötterna och fraktas iväg.

I veckans REPRIS-måndag får du en ny chans att se en av årets hittills bästa filmer, somaliska Dödgrävarens hustru. Filmen är "ett riktigt fynd".

Sist i nyhetsbrevet hittar du programblad för kommande fyra bio-veckor. Välkommen! 

AKTUELLA FILMER
19-23 aug, 25 aug   Info & biljett
Fre-Sön 19.00, Mån 14.00, Tis 19.00, Tor 19.00

Fransk komedi om hur utanförskap kan utvecklas till vänskap. Följ med på en filosofisk resa där ett omaka par tar till sig visdom från vardagens med- och motgångar.

Många omvälvande saker i livet börjar med ett slumpmässigt möte. Igor, cykelbud med cerebral pares, blir påkörd av den bittre begravningsentreprenören Louis.

Komedi, Frankrike.

19-25 aug   Info & biljett
Fre-Sön 19.00, Mån 14.00, Tis-Tor 19.00

Oscar-vinnaren Jordan Peele skakade om och omdefinierade modern skräckfilm med Get Out och Us. Nu kommer hans unika mardrömsvison av popcornfilmen: det expansiva skräckeposet, Nope.

Filmen återförenar Peele med Oscar-vinnaren Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), som får sällskap av Keke Palmer (Hustlers, Alice) och Oscar-nominerade Steven Yeun (Minari, Okja) som invånare i ett isolerat inlandsområde i Kalifornien som blir vittnen till en kuslig och skrämmande upptäckt. Skräck, USA.

DOKU-måndag 22 aug 19.00    Info & biljett

En mäktig och anonym man köper upp 100-åriga träd  längs den georgiska kusten. Vissa av dem är stora som 15-våningshus. Träden fraktas sedan till hans egna privata trädgård.

Filmen följer processen kring att flytta ett träd och reflekterar över temat påtvingad migration, där uttrycket "att ryckas upp med rötterna" är mer än en metafor.

Dokumentär, Georgien.

REPRIS-måndag 22 aug 19.00    Info & biljett

ALLT FÖR KÄRLEKEN. Guled är fattig och hans fru Nasra döende och i behov av njurtransplantation. Det finns en lösning, men det vill Nasra inte höra talas om. Istället väljer hon att njuta av varje minut hon har kvar i livet. För Guled däremot finns inga gränser för vad han kan göra för att rädda sin hustru.

"Det låter kanske inte så muntert men DÖDGRÄVARENS HUSTRU är ett riktigt fynd. En av 2022 års hittills bästa filmer. Tufft ämne förstås, men berättat på ett sätt som både överraskar, skapar spänning, bär på en sarkastisk humor och väcker starka känslor." DN

Drama, Somalia/Finland.

KOMMANDE FILMER
26 aug–1 sep   Info & biljett
Fre-Sön 19.00, Mån 14.00, Tis-Tor 19.00

En ung kvinna har växt upp själv utanför en stad längs North Carolinas kust och uppfattas som enstöring. När en ung man hittas mördad blir hon snabbt misstänkt, men snart uppdagas sanningen om hennes liv. 

Filmatisering av succéromanen av Delia Owens.
Drama, USA.

26 aug–1 sep   Info & biljett
Fre-Sön 19.00, Mån 14.00, Tis-Tor 19.00

Sjuåriga Nora, spelas av en enastående Maya Vanderbeque, försöker lära sig skolans sociala koder. Nervigt om skolgården ur hjärtskärande barnperspektiv.

Årets mest helgjutna långfilmsdebut som vann kritikerpriset i Cannes.

Drama, Belgien.

Mer information hittar du på bioregina.se eller Facebook eller Instagram
Website
Facebook
Link
Copyright © 2022 Folkets Bio Östersund / Bio Regina, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp