Copy
View this email in your browser
AKTUELLA FILMER
30 september–6 oktober
Fre-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00

Stjärnspäckat komiskt 'whodunnit'-mysterium.
I Londons West End måste planerna på en filmatisering av en teaterpjäs stoppas efter att filmens Hollywood-regissör mördats. Den något oengagerade kommissarie Stoppard (Sam Rockwell) och den energifyllda nybörjaren konstapel Stalker (Soarsie Ronan) tar sig an fallet.
Komedi, Crime, USA.

Info & biljett

30 september–6 oktober
Fre-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00

Östberlin, 1981. Den unge vetenskaps-mannen Dr. Franz Walter tror att hans lycka är gjord. Walter blir erbjuden en åtråvärd professorstjänst i Berlin. För att ytterligare befästa resan uppåt i karriären ingår också en lyxig lägenhet i centrala Östberlin. Men i själva verket är det här bara ett sätt för STASI, Östtysklands ministerium för rikssäkerhet, att slå klorna i honom.
Drama, Tyskland.
Info & biljett

DOKU-måndag 3 oktober 19.00. Info & biljett

Tystnaden i Sápmi följer Marion och Ida när de båda försöker hitta svar på svåra frågor kring sina traumatiska upplevelser. En film om tabun och händelser som har drabbat många samiska unga kvinnor – i generationer. Dokumentär, Sverige.

REPRIS-måndag 3 oktober 19.00. Info & biljett

Sjuåriga Nora, spelas av en enastående Maya Vanderbeque, försöker lära sig skolan sociala koder.

Nervigt om skolgården ur hjärtskärande barnperspektiv, i årets mest helgjutna långfilmsdebut som vann kritikerpriset i Cannes och publikens pris: Dragon Award Best International Film på Göteborgs Film Festival. Drama, Belgien.

LEVA LIVET-BIO
Tor 6 oktober 14.00

En brinnande kärlekshistoria om förbjuden passion, ett triangeldrama som sträcker sig över tre epoker, 30-tal, 80-tal och nutid.
Filmen är baserad på Alex Schulmans succéroman med samma namn. 
Drama, Sverige. 
Info & biljett

LEVA LIVET-BIO
Tor 6 oktober 14.00

En av Sveriges mest framgångsrika humorgrupper genom tiderna; vi berättar deras historia. Hur allt började med små steg av framgång, radiosketcher, folkparksturnéer, motgångar och succé. Premiär i samband med gruppens 40-årsdag. Dokumentär, Sverige.
Info & biljett

KOMMANDE FILMER
7–13 oktober
Fre-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00

Ruben Östlunds Cannes-vinnare.
Vi får följa det unga modellparet Carl och Yaya. Filmen tar avstamp i modevärldens finrum och fortsätter på en lyxyacht tillsammans med miljonärer, vänliga vapenhandlare och en marxistisk sjökapten. Allt avslutas på en öde ö där hierarkierna i kampen om överlevnad vänds upp och ned.
Drama, komedi, Sverige. (Eng. tal)
Info & biljett

7–12 oktober
Fre-Lör, Tis-Ons 19.00,
Sön 15.00 & 19.00, Mån 14.00

Så länge som de kan minnas har den tätt sammanhållna familjen Solé levt av att plocka persikor i Alcarràs, en liten by i Katalonien. Ägarna har stått i skuld till familjen som under inbördeskriget skyddade dem från fascisterna. Men nu kommer en ny generation av ägare och de har andra planer. 
Filmen, som vann Guldbjörnen i Berlin 2022, bygger på regissören Carla Simóns egen familjehistoria.
 Drama, Spanien.
Info & biljett

TAVLAN PÅ VÄGGEN
KONST PÅ BIO Lör 8 oktober 15.00. Info & biljett

Kurt Skog medverkar och berättar om arbetet med filmen.

Nils Dardel är en av 1900-talets mest hyllade svenska konstnärer, känd för målningar som Den döende dandyn. Men det är genom helt andra verk som han blev folklig; hans porträtt på människor från Mexiko och Guatemala spreds på 1950-talet i massupplagor och blev många svenskars första möte med Dardels måleri.

En film om konstens förmåga att överleva både tid och gränser. Dokumentär, Sverige.

FAMILJEFILM + KNATTEFILM
Söndag 2 oktober 14.30

En rolig, färgsprakande och varm, ny långfilm om populära och älskade Mamma Mu och Kråkan. De är två väldigt olika vänner som utforskar och upplever livets stora mirakel tillsammans men när en stork plötsligt flyger in på bondgården rubbas de två vännernas gemenskap.
Animerad film, Sverige.
Info & biljett

Söndag 2 oktober 15.00

Bio Regina-favorit! Lilla ugglan Shoom kommer till världen precis som en storm välter trädet hon bor i men sina uggleföräldrar och sitt ofödda syskon som fortfarande är ett ägg. Nu börjar en spännande resa genom den vildvuxna tropiska skogen där både snälla och farliga djur bor.
/Förfilm: Astons presenter

Animerad film, Frankrike/Sverige.
Info & biljett

 

KOMMANDE BARNFILMER
Klicka på programbladet eller läs mer på hemsidan - klicka här!
Mer information hittar du på bioregina.se eller Facebook eller Instagram
Website
Facebook
Link
Copyright © 2022 Folkets Bio Östersund / Bio Regina, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp