Copy
View this email in your browser

Aktuellt program 17-23 juni 2022

Hej bästa publiken!
Sista bioveckan innan vårt sommaruppehåll innehåller: en gin-marinerad farmor på Nya Zeeland spelad av fantastiska Charlotte Rampling – Grandmother, en rolig, onykter, kärleksfull roadmovie på räls från Moskva till Murmansk – Kupé nr.6, en osannolik och gripande kärlekshistoria – Nelly & Nadine, och en höghöjdsfilm med heta känslor på helspänn – Eiffel. Välkommen!

AKTUELLA FILMER
17-23 juni    Info & biljett
Fre-Sön 19.00, Mån 14.00, Tis-Tor 19.00


Underbar reflektion om ålder, kärlek, förlust och familjeband.

När Sam, en självdestruktiv tonåring, återvänder hem från internatskolan upptäcker han att hans gin-indränkta farmor (Charlotte Rampling) har flyttat in. Båda är viljestarka och de blir osams allt som oftast. Men deras strider och galna äventyr gör att han kan omfamna livet igen, och hon kan möta sin egen dödlighet.
Drama, Nya Zeeland.
17-23 juni   Info & biljett
Fre-Sön 19.00, Mån 14.00, Tis-Tor 19.00

En varm, rolig, skitig och onykter roadmovie på räls. Favorit i repris!

Irini pluggar arkeologi i Moskva och bestämmer sig för att bege sig till Murmansk. Hon kysser sin flickvän adjö och hoppar på tåget. I tågkupén möter hon en fåordig vodkahalsande ryss. Inte precis kärlek vid första ögonkastet, men som gjort för en trevande och otippad vänskap. Drama, Finland.

Dragon Award Best Acting och Kritikerpriset på Göteborg Film Festival.

DOKU-måndag 20 juni 19.00    Info & biljett

Nelly & Nadine är den osannolika kärlekshistorien om två kvinnor som blir förälskade i varandra på julaftonen 1944, i Ravensbrücks koncentrationsläger. Filmen är den tredje dokumentären av Magnus Gertten som utgår från bilder när koncentrationsläger-överlevare  kommer till Malmö 1945. Dokumentär, Sverige/Frankrike.

REPRIS-måndag 20 juni 19.00    Info & biljett

Kärlekshistorien bakom det omöjliga bygget.

Gustave Eiffel var känd som en briljant ingenjör redan innan han tog sig an att skapa något monumentalt till världs-utställningen i Paris 1889. Men när han var klar med sitt projekt hade han för evigt skrivit in sig i historieböckerna. Här får vi berättelsen om kvinnan och passionen som inspirerade till skapandet av Eiffeltornet. Drama, Frankrike

Filmen ingår i Biopasset.

KOMMANDE FILMER
Fredag 29 juli 15.00
Söndag 31 juli 15.00   
Info & biljett

Upptäck en värld där du kan leva, där du kan älska, där du kan vara fri.

Suzu är en blyg skolflicka som inte varit särskilt lycklig sedan hennes mamma dog. Vad hennes klasskompisar inte vet är att hon har en hemlig identitet - Belle - i den virtuella appen U, där hon är ett musikaliskt stjärnskott. Animerad, Fantasy, Japan.

"A Feminist Beauty and the Beast Fable for the Digital Era."

Fredag 29 juli 15.00
Söndag 31 juli 19.00
Info & biljett

Samma sommar som Woodstock, 1969, ägde Harlem Cultural Festival rum – den hade hundratusentals besökare men fick aldrig samma mytologiska status. Denna dokumentär vidgar perspektiven på musikhistorien, samtidigt som den är en fantastisk konsertfilm med artister som Sly and the Family Stone, Nina Simone, Gladys Knight and the Pips, The Staples Singers, Stevie Wonder och Mahalia Jackson.

Vinnare av en Oscar för Bästa långa dokumentär och stora Jury- och Publikpriset för bästa dokumentär på Sundance filmfestival 2021.

Lördag 30 juli 15.00,  Söndag 31 juli 15.00   Info & biljett

I mitten av 90-talet dyker plötsligt en 16-åring från Sverige upp och välter den internationella skateboardscenen. Med sin excentriska, rebelliska stil och gudabenådade talang är Ali Boulala bokstavligen rock’n’roll på en bräda. Tillsammans med polarna i teamet på Flip Skateboards påbörjar han en tio år lång världsturné präglad av gränsöverskridande åkning och gränslöst festande. Dokumentär, Sverige.

Vinnare av Tempo Documentary Award 2022

30 juli - 4 aug   Info & biljett
Lör 15.00, Sön 19.00, Mån 14.00, Tis-Tor 19.00

Av Oscarnominerade filmskaparen Baz Luhrmann med Austin Butler och Oscarsvinnaren Tom Hanks i huvudrollerna.

Filmen utforskar Elvis Presleys liv och musik från perspektivet av hans komplicerade relation med sin gåtfulle manager överste Tom Parker.

Drama, USA.

1 - 4 aug   Info & biljett
Mån 14.00, Tis-Tor 19.00

Vinnare av tre Oscars: Bästa film, Bästa manliga biroll (Troy Kotsur), Bästa manus efter förlaga.

Sjuttonåriga Ruby är den enda hörande medlemmen i en döv familj - en CODA, ett barn till döva vuxna (Children of Deaf Adults). Hennes liv kretsar kring att fungera som tolk för sina föräldrar och arbeta på familjens fiskebåt varje dag före skolan. Men när Ruby går med i gymnasiets körklubb upptäcker hon att hon älskar att sjunga. Drama, USA.

DOKU-måndag 1 aug & 15 aug 19.00    Info & biljett

En mäktig och anonym man köper upp 100-åriga träd  längs den georgiska kusten. Vissa av dem är stora som 15-våningshus. Träden fraktas sedan till hans egna privata trädgård.

Filmen följer processen kring att flytta ett träd och reflekterar över temat påtvingad migration, där uttrycket "att ryckas upp med rötterna" är mer än en metafor.

Dokumentär, Georgien.

Mer information hittar du på bioregina.se eller Facebook eller Instagram
Website
Facebook
Link
Copyright © 2022 Folkets Bio Östersund / Bio Regina, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp