Copy
View this email in your browser
Hej bästa publiken!
Veckans filmer är en Folkets Bio-film om flicka Farha under Israels ockupation av Palestina 1948. Filmen är baserad på verkliga händelser. Franska regissören Claire Denis är tillbaka med Kärlekens labyrinter där vi ser skådespelarna Juliette Binoche och Vincent Lindon tillsammans för första gången. På måndag kväll visar vi Omständigheter som är baserad på en roman av årets Nobelpristagare i litteratur, Annie Ernaux. Söndagens barnfilmer är Lill-Zlatan och morbror raring och Aja baja, Alfons Åberg.
Nu har vi haft vår första Stickbio. Det blev succé! Stickbio innebär att bioaktuella filmer visas med svag belysning i salongen för att underlätta för samtidigt handarbete. Det var ett trevligt klirr av stickor till filmen Mrs.Harris goes to Paris. Håll utkik för nästa tillfälle – det här var jättetrevligt.
Vi behöver er hjälp – berätta vad du tycker om oss!
Genom att svara på några enkla frågor om vem du är, hur dina biovanor ser ut och vad du tycker om oss kan vi som jobbar med att utveckla Bio Regina komma på nya idéer för framtiden. Dina svar är helt anonyma och inga personuppgifter lagras i samband med denna undersökning. I november kommer vi att berätta vad ni i publiken har svarat. 

Vi tackar på förhand för din medverkan och ditt engagemang för att forma det vi alla värnar om – bioupplevelsen!  Här finns undersökningen 
AKTUELLA FILMER 21-27 oktober
21–27 oktober
Fre-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00 

Regissören Claire Denis, är tillbaka med en av sina starkaste filmer på länge. Och med de franska stjärnorna Juliette Binoche och Vincent Lindon för första gången i samma film.

Det är vinter i Paris. Sarah och Jean har varit ett par länge och älskar varandra djupt. När de först träffades var Sarah tillsammans med Francois. Han var den som presenterade henne för Jean. När Sarah, tio år senare, av en slump träffar Francois igen överraskas hon av sina känslor. Drama, Frankrike.
Info & biljett

22–27 oktober
Lör-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00 

Det är 1948 och i en liten by i Palestina drömmer Farha om att får studera till lärare, men allt förändras drastiskt när israeliska soldater stormar in och tvingar befolkningen på flykt. I förtvivlan låser Farhas pappa in henne i matkällaren, med löfte om att snarast möjligt komma och hämta henne.

Baserad på en verklig händelse.

Drama, Jordanien, Saudiarabien, Sverige
Info & biljett

Mån 24 oktober 19.00  Info & biljett

Annie Ernaux är 2022 års Nobelpristagare i litteratur. 
Audrey Diwans andra långfilm, Omständigheter, är en filmatisering av Annie Ernauxs självbiografiska roman L’Événement.

Frankrike 1963, en ung kvinnlig student kämpar desperat mot klockan, då hon försöker genomföra en abort trots att det är olagligt. Hon drömmer om att kunna fortsätta sina universitetsstudier och på så sätt ta sig ur sin hopplösa tillvaro.

Starkt och gripande drama om en tid och en miljö som begränsade och fördömde kvinnlig sexualitet.
Bästa Film – Venedig Filmfestival 2021. Drama, Frankrike.

FAMILJEFILM + KNATTEFILM
Söndag 23 oktober 14.30

Ella ser fram emot en drömvecka tillsammans med sin favoritmorbror och BFF, Tommy. Plötsligt står en främmande man i hallen. Han heter Steve och är Tommys nya pojkvän! Drömveckan förvandlas till en äventyrlig mardrömsvecka där Ella gör allt för att bli av med Steve, och vinna tillbaka sin bästa vän. Dramakomedi, Sverige.
Info & biljett

Söndag 23 oktober 15.00

Knattefilmspaket med tre nya filmer om Alfons Åberg:
Raska på, Alfons Åberg


Aja baja, Alfons Åberg
Vad sa pappa Åberg?

Animerad film, Sverige.
Info & biljett

KOMMANDE FILMER
28 oktober–3 november
Fre-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00 

Livsbejakande och sann historia om en kvinna som vägrade att bli ignorerad och som tog sig an landets mest framstående historiker, vilket slutligen tvingade dem att revidera sina slutsatser om en av de mest kontroversiella kungarna i Englands historia. Med Sally Hawkins och Steve Coogan. 
Drama, Komedi, Storbritannien.
Info & biljett

28 oktober–3 november
Fre-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00  

Zhang Yimous nya film kallas ”en kinesisk Cinema Paradiso”.

Filmen utspelas under kulturrevolutionen i Kina och följer en fånge på rymmen från en ”korrektionsanstalt”. Hans mål är att få se den film där hans bortgångna dotter medverkar. 
Drama, Kina.
Info & biljett

KONST PÅ BIO Lördag 29 oktober 15.00
och 4–10 november: Fre-Sön, Tis-Tor 19.00, Mån 14.00

Hilma är den storslagna berättelsen om svenska konstnären Hilma af Klint (1862-1944). Hon var en svensk pionjär inom abstrakt konst, en feministisk ikon i en tid då män skapade alla regler och öppen för den spirituella världen som blev hennes kall.

I Lasse Hallströms engelskspråkiga film Hilma utforskas det gåtfulla liv Hilma af Klint levde, som först det senaste decenniet börjat utkristalliseras. Drama, USA/Sverige.
Info & biljett

KOMMANDE FAMILJEFILMER
HÖSTLOVSBIO
Söndag 30 oktober 13.00

En nästan alldeles sann historia om den lilla terriern Titina som erövrade Nordpolen. Ett polaräventyr för hela familjen som fått lysande recensioner vid premiären i Norge. Redan utnämnd till klassiker.

Världens mest kända upptäcktsresande, den norska superstjärnan Roald Amundsen ger sig iväg i ett luftskepp för att erövra Nordpolen. Med sig har han Umberto Nobile, som har byggt skeppet som i sin tur inte åker någonstans utan sin älskade lilla hund Titina.

Animerad film, Norge.
Info & biljett

HÖSTLOVSBIO
Söndag 30 oktober 14.00

Kitty, den påhittade vän som Anne talar till i sin dagbok,  kommer till liv i museet som en gång var familjen Franks gömställe. Kitty ger sig ut på ett sökande efter Anne som kommer att ta henne från dagens Amsterdam och tillbaka till det krigshärjade Europa för att hitta sin gamla vän.

Vinnare av Bronshästen för Bästa film på Stockholms Filmfestival Junior 2022.

Animerad film, Frankrike, Belgien m fl.
Info & biljett

PROGRAMBLAD
Mer information hittar du på bioregina.se eller Facebook eller Instagram
Website
Facebook
Link
Copyright © 2022 Folkets Bio Östersund / Bio Regina, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp