Copy
View this email in your browser

Vilken härlig bio-vecka det har varit! Fint att se fullt med publik i salongen och glada köanden. Filmerna Där kräftorna sjunger och Playground kommer tillbaka senare i september. 

Och vilken fullmatad bio-vecka vi har framför oss! Fredag till söndag är vi en del av Östersund Staaren Pride. Vi visar Firebird, förhandsvisning av Loving Highsmith och Regina-favoriterna Nelly & Nadine och Swan Song. De två sistnämnda även lördag eftermiddag.

På måndag kl 14.00 har vi som vanligt dagbio: publikfavoriten i Cannes, brittiska Ali & Ava, och tysk-ungerska Evolution. De visas sedan onsdag-torsdag kväll. Vi håller stängt kvällstid måndag-tisdag för att lägga ny röd matta i foajén.

Och äntligen är det start för höstens barnfilmer. På söndag visar vi roliga, fina och fartfyllda familjefilmen Lille Allan – den mänsklige antennen och Kalles födelsedagsäventyr – knattefilmen

AKTUELLA FILMER
ÖSTERSUND STAAREN PRIDE
Fre-Sön 2–4 sep 19.00   Info & biljett

Sergey och Roman träffas inom flygvapnet i ockuperade Estland i slutet av 1970-talet, under kommunistiskt styre. Drivna av uppenbar attraktion balanserar Sergey och Roman på gränsen mellan vänskap och kärlek..

Baserad på en sann historia tar Firebird plats under kalla kriget med passionerad kärlek i centrum.

Drama, Storbritannien, Estland.

ÖSTERSUND STAAREN PRIDE
Fre 2 sep 19.00   Info & biljett
FÖRHANDSVISNING

Baserat på tidigare opublicerade dagboksanteckningar från den bästsäljande författaren Patricia Highsmith tecknar denna dokumentär ett nytt porträtt av den berömda författaren bakom böcker som The Talented Mr. Ripley och Carol.

Dokumentär, Schweiz.

ÖSTERSUND STAAREN PRIDE
Lör 3 sep 16.00, Sön 4 sep 19.00
REGINA-FAVORIT  Info & biljett

Nelly & Nadine är den osannolika kärlekshistorien om två kvinnor som blir förälskade i varandra på julaftonen 1944, i Ravensbrücks koncentrationsläger.

Under många år har Nelly Mousset-Vos och Nadine Hwangs livslånga kärleksförhållande varit hemligt, även för deras närmaste familjemedlemmar. Nu har Nellys barnbarn, Sylvie Biachi, bestämt sig för att öppna de många hittills stängda lådorna på vinden.

Dokumentär, Sverige.

ÖSTERSUND STAAREN PRIDE
Lör 3 sep 16.00 & 19.00  
REGINA-FAVORIT   Info & biljett

Den pensionerade frisören Pat Pitsenbarger smiter från vårdhemmet för att ställa upp för sin viktigaste klient en sista gång – hon ska nämligen begravas.
Pats resa blir till en odyssé genom hans gamla hembygd, full av bitterljuva minnen.


En konfettiladdad liten pärla, där legendaren Udo Kier äntligen får blomma ut i sin fulla glans.

Drama, Komedi, USA.

Mån 5 sep 14.00, Ons-Tor 7-8 sep 19.00
Info & biljett

Publikens favorit i Cannes.

Clio Barnard har hämtat inspiration från verkliga möten i skapandet av det här varma kärleksdramat.

Ali och Ava kommer från olika delar av stan och från olika ursprung och klass. Han är en streetsmart, rolig och oberäknelig hyresvärd och hon en lågmäld, varmhjärtad, genomsnäll elevassistent. Deras vägar korsas när Ali kör sina hyresgästers dotter till skolan där Ava jobbar.

Drama, Storbritannien.

Mån 5 sep 14.00, Ons-Tor 7-8 sep 19.00
Info & biljett

Tre sammanlänkande historier. Några män städar upp på en dödens plats och gör en mycket oväntad upptäckt. En mor och dotter med sårig relation har ett svårt möte i en Budapestlägenhet. I Berlin navigerar en tonårig pojke genom högstadiet medan kärlek till en klasskamrat spirar.

Filmens berättelser utspelas i skuggan av andra världskriget och förintelsen och skildrar flera generationer överlevare och deras sätt att hantera sitt tunga arv.
Drama, Tyskland, Ungern.

”En uppgörelse med historien. Upplyftande och befriande” – Martin Scorsese, filmens exekutiva producent

FAMILJEFILM + KNATTEFILM
Filmer för hela familjen startar igen på söndag 4 september!
Sön 4 sep 14.30   Info & biljett

En rolig, underfundig och underhållande film för hela familjen.

Sommarlovet är långt och ensamt tills Allan får en kompis i sin UFO-besatte gamle granne Helge. Allan hjälper Helge att locka till sig farkoster från rymden. Och en dag nödlandar Majken. Animerad familjefilm, Danmark. Svenskt tal.

Sön 4 sep 15.00   Info & biljett

Kalles födelsedag är en rolig och stundtals spännande film om Kalles efterlängtade födelsedag som inte alls blir som han tänkt sig. Animerad knattefilm, Sverige.

KOMMANDE FILMER
Mer information hittar du på bioregina.se eller Facebook eller Instagram
Website
Facebook
Link
Copyright © 2022 Folkets Bio Östersund / Bio Regina, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp