Copy
AlkmaarEnergie - maart 2016
View this email in your browser
AlkmaarEnergie is een Alkmaars bewonersinitiatief, opgericht op 10 oktober 2013 (dag van de duurzaamheid).  We zijn een energiecoöperatie die samen met bewoners van Alkmaar, Schermer en Graft-de Rijp lokaal zoveel mogelijk duurzame energie gaat opwekken en besparen. Waarom we dat doen?
Door zelf in onze duurzame energie behoefte te voorzien, versterken we de lokale economie, zijn we niet afhankelijk van grote buitenlandse energie reuzen en beperken we CO2 uitstoot. 
Beter voor ons en beter voor het milieu!
 Op 23 maart staat de er een nieuwe Tegenlicht Meet Up Alkmaar gepland, over de 'de doorbraak van duurzaam'. Het moment waarop duurzame energie goedkoper is dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen, is bijna bereikt. Hoe? En wat zijn de gevolgen? Naar aanleiding van de Tegenlicht uitzending van afgelopen zondag 13 maart wordt daarover gepraat in HAL 25. 

De sprekers op 23 maart zijn onder ander:
- Martijn Kieft, regisseur Tegenlicht.
- Pallas Agterberg, directeur Strategie van netwerkbedrijf Alliander.
- Jan Schreuder, programmamanager Energie en Klimaat bij de gemeente Zaanstad.
- Frank Brandsen, projectmanager bij Energy Valley.

Er wordt natuurlijk ook gepraat over de bijdrage die lokale partijen kunnen leveren aan de doorbraak van duurzame energie. AlkmaarEnergie is dan ook aanwezig! Meer informatie vindt u op:https://www.facebook.com/events/737398779724721.
Een verkorte versie van de uitzending van zondag 13 maart is nog te zien via deze link http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/de-doorbraak-van-duurzaam.html. Daar vindt u ook meer achtergrond informatie bij de uitzending.
We hopen u natuurlijk te zien bij de Tegenlicht Meet Up Alkmaar op woensdag 23 maart 2016 in HAL 25, Pettermerstraat 15, Alkmaar.
Aanvang 18:00-19.30 eten (€ 15,00) / 20:00-21.30 debat. Toegang Meet Up is gratis, aanmelden kan via Facebook of info@hal25.nl en Twitter#: ‪#tegenlichtalkmaar‬ HAL 25. 

 
Groene klant of energiek lid worden van de coöperatie Alkmaar Energie
Eigenlijk weten we allemaal wel waarom het afnemen van groene energie goed is!  En we weten ook dat het zelfs nog beter is als dat door een lokale energie coöperatie wordt verzorgd. AlkmaarEnergie zet zich in voor verduurzamen (gezond, economisch en sociaal welzijn) van de regio Alkmaar. Nu verdwijnt jaarlijks in de regio Alkmaar 66 miljoen euro naar energiebedrijven buiten de regio. Wij willen dit geld in de regio houden en inzetten om onze regio te verduurzamen.
Daarom leveren we sinds kort de schoonste groene energie via DE Unie. Ook werken we aan een zonneweide op het dak van de Gemeentewerf aan de Herculesstraat, onderzoeken we de mogelijkheden om een aandeel te verkrijgen in een lokale windmolen en werken we samen met wijkonderneming de Rietschoot in Koedijk om zo deze hele wijk te vergroenen!
 
U kunt daar aan bijdragen door lid te worden en via AlkmaarEnergie over te stappen op de groenste energie van DE Unie! Zo draagt u als klant of lid actief bij aan een gezond en duurzaam Alkmaar.
 
En als uw handen jeuken en u méér wilt kunt u ook actief worden binnen AlkmaarEnergie. Dan draagt u bij aan onze projecten, ontmoet je gelijkgestemden en kunt u zelf ook projecten indienen. En gaat het verduurzamen van Alkmaar ineens twee keer zo snel!
Ja, ik stap over op energie van DE Unie!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © *2015* *AlkmaarEnergie*, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@alkmaar-energie.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences