Copy
Alkmaar Energie - december 2016
View this email in your browser
AlkmaarEnergie is een Alkmaars bewonersinitiatief opgericht, op de dag van de duurzaamheid, op 10 oktober 2013. Onze missie is een volledig duurzaam en energie-neutraal Alkmaar. Samen met bewoners uit de gemeente Alkmaar gaan we lokaal zoveel mogelijk duurzame energie opwekken én besparen.

Door samen te investeren in lokale opwekking van energie versterken we de lokale economie, zijn we onafhankelijk van grote buitenlandse energie reuzen én beperken we onze CO2 uitstoot.
 

Beter voor ons en beter voor het milieu!
AlkmaarEnergie wenst u een led-verlichte kerst en een duurzaam 2017

We kijken terug op een prachtig 2016. Een energiemarkt waar André Kuipers zijn duurzame visie op de wereld deelde met een enthousiast publiek, met een nieuwe werkgroep 'Groen Koedijk' als mooi resultaat. Er is een nieuw bestuur gekozen in mei. AlkmaarEnergie heeft op markten gestaan, er is een werkgroep windenergie opgezet, we hebben individuen begeleid met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak en we hebben nieuwe leden verwelkomt. 

Kom met ons proosten op het nieuwe jaar en deel energieke verhalen op onze nieuwjaarsborrel, dinsdag 24 januari. U bent welkom vanaf 19.30u in de Sociëteit.

Op naar 2017, vol opwekkende voornemens, doet u met ons mee?
Ontmoet ons in het nieuwe jaar:
  • 10 januari: Energie Inloopavond. Elke eerste en laatste dinsdag van de maand is er een inloopavond. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in de woonkamer van de Sociëteit.
  • 17 januari: Energie Café. Elke derde dinsdag van de maand is er een Energie Café waarin we praktische tips geven aan iedereen die een dak deelt met zijn of haar buren en samen energie wil opwekken.
  •  24 januari:  Algemene Ledenvergadering. De Algemene Ledenvergadering valt samen met onze nieuwjaarsborrel. 
  • 10 februari: Warme Truiendag! We zetten de verwarming lager, dus kom in uw warme laagjes naar de Sociëteit.
De Sociëteit is gesloten tijdens de feestdagen; iedereen is weer welkom vanaf 10 januari. 

Doe het samen met uw buren! Samen kunt u meer energie opwekken en energie besparen.
Die molens draaien ook voor jou - totaal
Natuur&Milieu over windenergie 
Een windmolen voor AlkmaarEnergie

AlkmaarEnergie krijgt de mogelijkheid deel te nemen in de aankoop van (een deel van) de Liefting-windmolen. Deze schone energie levert rendement op, voor het milieu en voor AlkmaarEnergie. U kunt hiervan mee profiteren. 

We willen graag alle bewoners van Alkmaar de kans geven mede-bezitter te worden van een windmolen. In het voorjaar kunnen zij, middels een crowdfunding-actie, een aandeel in de molen kopen.

Als vernieuwer van het eerste uur kunt u zich alvast inschrijven en zo voorrang krijgen op de aankoop! Stuur een e-mail naar info@alkmaar-energie, ovv. voorinschrijving windmolen, of klik direct op de button om in te schrijven. 
Voorinschrijving Windmolen
Oproep: AlkmaarEnergie zoekt nieuwe bestuursleden

We zoeken iemand die zich, samen met ons, wil inzetten voor een duurzaam en energie-neutraal Alkmaar. Interesse of vragen? Stuur ons een e-mail: info@alkmaar-energie.nl, ovv bestuurslid. Reageren kan tot 10 januari.  

5 bespaartips voor de winter:

  • Verzorg uw kerstboom (met kluit) met liefde. Zet hem in de tuin en u hebt er volgend jaar nog een keer plezier van.
  • Vier kerst, oud & nieuw, een nieuwjaarsborrel, of gewoon gezelligheid mét uw buren of vrienden en bespaar op uw eigen (of hun) energierekening. Deel de warmte!
  • Uw verwarming kan al een uur voordat u naar bed gaat terug naar +/- 15 graden, het duurt even voordat het huis afkoelt.
  • Heeft u een open haard? Sluit de schoorsteenkap af als u hem niet gebruikt.
  • Maak een douche-playlist van liedjes, elke dag mag u twee liedjes lang onder de douche. Spotify heeft er al eentje voor u gemaakt, meezingen maar!
Bekijk dit filmpje om te zien wat alle Nederlandse energie coöperaties samen hebben bereikt dit jaar. 
Verduurzamen kunnen wij niet alleen!

Het verduurzamen van Alkmaar en omgeving kan niet snel genoeg gaan. Nog steeds werken wij aan verschillende projecten zoals bijvoorbeeld in Koedijk samen wijkonderneming de Rietschoot, maar ook neemt het onderzoek om een aandeel in een lokale windmolen te verkrijgen steeds concretere vormen aan. 

Wilt u ook bijdragen aan het verduurzamen van Alkmaar, uw eigen woonomgeving? Dit kan door lid te worden en via Alkmaar Energie over te stappen op de groenste energie van DE Unie! Zo draagt u als klant of lid actief bij aan een gezond en duurzaam Alkmaar.

Wilt u meer bijdragen aan een duurzaam Alkmaar en hier uw energie in steken? Wordt dan vrijwilliger bij Alkmaar Energie , ontmoet gelijkgestemden en dien ook zelf projecten in. Met elkaar gaat het verduurzamen van Alkmaar ineens twee keer zo snel!
Ja, ik stap over op energie van DE Unie!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © *2015* *AlkmaarEnergie*, All rights reserved.

Mail: info@alkmaar-energie.nl 
Website: www.alkmaar-energie.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Alkmaar Energie · Schermerweg 43 · Alkmaar, Nh 1811 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp