Copy
AlkmaarEnergie - september 2017
View this email in your browser
AlkmaarEnergie is een burgerinitiatief dat samen met haar leden en inwoners van Alkmaar inzet op zoveel mogelijk energie besparen en lokaal duurzaam opwekken. 

Door zelf in onze duurzame energie behoefte te voorzien, versterken we de lokale economie, zijn we niet afhankelijk van grote buitenlandse energiemaatschappijen en beperken we CO2 uitstoot. 

Beter voor ons en beter voor het milieu!
Windmolen Boekel
 
We zijn er al een tijd mee bezig, maar binnenkort is het eindelijk zover, u kunt uw eigen stukje windmolen kopen!

Enkele weken geleden hebben AlkmaarEnergie, Bergen Energie, CALorie en Heiloo Energie de Stichting Administratiekantoor Windmolen Boekel opgericht. Vanuit deze stichting worden momenteel de laatste puntjes op de “i” gezet om nog deze maand een aandeel te kopen in Windmolen Boekel. AlkmaarEnergie kan met dit aandeel de inwoners van de gemeente Alkmaar de kans geven een eigen stukje van de windmolen te bezitten.

Deze windmolen, de 'Boekel', staat in onze eigen gemeente, u kunt uw eigen windmolen dus op de fiets bezoeken! Naast dit eigendom kunt u ook besluiten om via Boekelstroom uw eigen opgewekte windenergie te gebruiken! Al vanaf € 300,- kunt u een eigen stukje windmolen bemachtigen, de looptijd van de investering bedraagt 18 jaar en jaarlijks krijgt u het rendement uitgekeerd, geschat op 4% - 6%.

Voorinschrijving was al mogelijk, maar dit uw laatste kans, de voorinschrijving eindigt namelijk snel. U kunt zich nog voorinschrijven tot het einde van de maand, hierna gaat de officiële verkoop van de windcertificaten van start. Met een voorinschrijving heeft u voorrang als de officiële verkoop van start gaat. 

 
Wilt u ons persoonlijk spreken over de windmolen? Kom dan zaterdag 16 september naar de informatiemarkt Duurzame Helden. Ook kunt u zich hier direct voorinschrijven.

AlkmaarEnergie op Duurzame Helden - zaterdag 16 september

Zaterdag 16 september staan we samen met andere duurzame initiatieven op het Festival Duurzame Helden op het Canadaplein.

Van 11u tot 16u kunt u de stands bezoeken en alles te weten komen over duurzame oplossingen, uitdagingen en hoe u zelf uw duurzame steentje kunt bijdragen.

Bezoek ons en laat u informeren over onze lokale initiatieven en schrijf alvast in voor deelname aan Windmolen Boekel of afname van stroom van deze molen!

Tot zaterdag!

AlkmaarEnergie en Het Slimste Huis Alkmaar

Deze zomer is AlkmaarEnergie een samenwerking aangegaan met Het Slimste Huis Alkmaar.

In het
Slimste Huis Alkmaar kunt u kennis maken met innovatieve woonmogelijkheden. Domotica is hierbij het sleutelwoord: het maakt van uw (t)huis een prettige en comfortabele leefomgeving, het gevoel van veiligheid neemt toe én het stelt de bewoner in staat de regie zo lang mogelijk in eigen hand te houden.

AlkmaarEnergie voegt hier duurzame woonmogelijkheden aan toe. Iedere zaterdag zijn er vrijwilligers van AlkmaarEnergie aanwezig van 12u tot 16u om u te informeren of van gedachte wisselen over verduurzaming van uw woning of wijk, onze projecten en de duurzame samenleving. Ook hebben wij zonnepanelen, pv-dakpannen en andere duurzame toepassingen om aan u te demonsteren.


 

Lidmaatschap bij uw energiecontract

AlkmaarEnergie heeft een wijziging doorgevoerd in het lidmaatschap. Leden die een energiecontract hebben bij
AlkmaarEnergie betalen vanaf nu geen lidmaatschapskosten meer. Energieafnemers die nog geen lid waren, worden automatisch lid. Voor leden die geen energiecontract hebben bij AlkmaarEnergie blijft de lidmaatschapsvergoeding € 25,- per jaar.

Wat houdt dit voor u in:
  • Bent u lid en energie-afnemer? Dan ontvangt u vanaf heden geen factuur meer voor uw lidmaatschap.
  • Bent u energie afnemer maar nog geen lid? Dan ontvangt u een bevestiging van uw lidmaatschap.
  • Bent u lid maar geen energie-afnemer? Dan ontvangt u binnenkort uw lidmaatschapsfactuur.
Lidmaatschap voor bedrijven en instellingen

Veel lokale bedrijven dragen AlkmaarEnergie een warm hart toe. Om die reden introduceert AlkmaarEnergie een bedrijfslidmaatschap.

Voor slecht € 250,- per jaar kunt u als bedrijf lid worden van AlkmaarEnergie. Wilt u bij uw bedrijf graag een energiecontract van AlkmaarEnergie? Dan kost dit lidmaatschap slechts € 200,- per jaar.

Voordelen voor u als bedrijf:
  • Ondersteunt het duurzame burgerinitiatief van Alkmaar
  • Wordt lid van de duurzame community
  • Krijg logo vermelding met link op de website van AlkmaarEnergie
  • Laat binnen uw bedrijf zien dat u zich inzet voor lokale duurzaamheid 

Meer informatie over de gewijzigde vormen van lidmaatschap is binnenkort te vinden op de website.
Wilt u nu al meer informatie,
neem dan contact met ons op per email.
Verduurzamen kunnen wij niet alleen!

Het verduurzamen van Alkmaar en omgeving kan niet snel genoeg gaan. Wilt u ook bijdragen aan het verduurzamen van Alkmaar, en daarmee aan de verduurzaming van uw eigen woonomgeving? Wordt lid van AlkmaarEnergie voor €25,- per jaar en/of zet u in als vrijwilliger. Ook kunt u via AlkmaarEnergie overstappen op de groenste energie van DE Unie en energie afnemen dat in de regio is opgewekt. Zo draagt u als klant en lid actief bij aan een duurzaam Alkmaar.

Met elkaar gaat het verduurzamen van Alkmaar twee keer zo snel!
Ja, ik stap over op energie van DE Unie!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © *2017* *AlkmaarEnergie*, All rights reserved.
 
Bezoekadres: De Sociëtiet, Luttik Oudorp 78, Alkmaar (dinsdagavond vanaf 19:30 uur)
Postadres: Vermeerstraat 29, 1816 CK, Alkmaar
Mail: info@alkmaar-energie.nl
Website: www.alkmaar-energie.nl 
 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Alkmaar Energie · Schermerweg 43 · Alkmaar, Nh 1811 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp