Copy
Alkmaar Energie - februari 2017
View this email in your browser
Alkmaar Energie is een Alkmaars bewonersinitiatief, opgericht op 10 oktober 2013 (dag van de duurzaamheid).  We zijn een energiecoöperatie die samen met bewoners uit gemeente Alkmaar en omgeving lokaal zoveel mogelijk duurzame energie gaat opwekken en besparen.
Waarom we dat doen? 

Door zelf in onze duurzame energie behoefte te voorzien, versterken we de lokale economie, zijn we niet afhankelijk van grote buitenlandse energie reuzen en beperken we CO2 uitstoot. 

Beter voor ons en beter voor het milieu!
 

Algemene ledenvergadering, 24 januari 2017
Afgelopen januari vond onze jaarlijkse ledenvergadering plaats in De Sociëteit. Tijdens de ledenvergadering hebben we aan de hand van het jaarverslag teruggeblikt op 2016. De resultaten, bijeenkomsten en projecten van afgelopen jaar zijn geëvalueerd. Vervolgens hebben we vooruitgeblikt naar de doelen en projecten van 2017. Hieronder kunt u een overzicht zien van de ledenvergadering.

 

Bestuurswijziging:
Tijdens de ledenvergadering is Gijs van Wijk teruggetreden als bestuurslid. Gelukkig blijft Gijs wel actief als vrijwilliger in de werkgroep 'Wind'. Gijs heeft enorm veel bijgedragen aan onze energie coöperatie. Hij is al sinds de oprichting actief en als gedreven milieu-en klimaatspecialist heeft hij veel voor ons betekend. Wij zijn hem dan ook zeer dankbaar voor zijn inzet.
Tijdens de ledenvergadering heeft Albert Louwe aangegeven in het bestuur te willen deelnemen. Unaniem is hij verkozen, we heten Albert van harte welkom.
Klik hier om meer te lezen over Albert.


Vooruitblik 2017:
Voor 2017 verwachten wij een aantal projecten te kunnen realiseren samen met de inwoners van Alkmaar. We werken aan de financiering van twee zonneprojecten, op het dak van een tennishal in de Daalmeer en op het dak van De Rietschoot, Koedijk. Beide projecten zullen via de postcoderoosregeling toegankelijk zijn voor buurtbewoners. Zie onze FAQ-pagina op de website voor informatie over deze regeling. Naast zonneprojecten zijn we ook actief bezig met een windproject, hierover later meer. 

Ook willen wij in 2017 meer inwoners van Alkmaar ontmoeten en ze elkaar laten ontmoeten! Want naast nieuwe energie mogelijk maken in de regio, streven we naar het ontstaan van een energieke en duurzame gemeenschap in Alkmaar. Daarom zullen wij ook aanwezig zijn op markten, bij lokale winkeliers of op energie-evenementen.


Organiseert u een markt of evenement rondom duurzaamheid of energie? Neem dan contact met ons op.

 
Voorrang op aandelen windmolen!

AlkmaarEnergie is samen met een aantal andere energie coöperaties uit de omgeving bezig een aandeel in een windmolen te verwerven. Hierover hebben wij u reeds op de hoogte gesteld in onze vorige nieuwsbrief.
We kunnen inmiddels stellen dat dit project dusdanig concreet is dat we verwachten in de loop van het tweede kwartaal de verkoop van de winddelen officieel te kunnen starten. U kunt al een winddeel kopen vanaf 250,- (prijs onder voorbehoud). Hiermee investeert u direct in windenergie bij u om de hoek. 

Als ontvanger van de nieuwsbrief kunt zich nu alvast inschrijven (zonder verplichtingen) om als eerste te investeren in de windmolen. Klik op de button hiernaast en stuur direct een e-mail naar AlkmaarEnergie ovv windmolen. 
Die molens draaien ook voor jou - totaal
Meer weten over windenergie? Bekijk dit filmpje!
Zonnepanelen in de Daalmeer

Samen met de NHEC heeft AlkmaarEnergie een zonneproject gelanceerd. Op het dak van Tenniscentrum De Groene Voet in Daalmeer werken wij aan de realisatie van een zonnedak van ca. 300 panelen. Deze zonnepanelen zijn beschikbaar voor buurtbewoners. 

Kunt u zelf geen zonnepanelen op uw dak plaatsen of is uw dak te klein en woont u in de postcode 1703, 1704 (Heerhugowaard), 1822 (Alkmaar Noord),1823, 1824, 1826, 1827 (Alkmaar), 1829 (Oudorp) of 1834 (Sint Pancras)? Dan kunt u nu deelnemen aan dit zonneproject! 

Deelname kan vanaf € 300,- (jaarlijkse kosten € 1,-). Als deelnemer wordt u lid van de coöperatie Daalmeerzon, waar dit zonneproject administratief wordt ondergebracht.  Uw ontvangt de opbrengst van "uw" zonnepanelen via de postcoderoos
Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op of kom op de informatiebijeenkomst.

Infomatiebijeenkomst Daalmeerzon:
Zaterdag 4 maart
11:00 tot 13:00 uur 
Klaas Bootpad 4, Alkmaar
Denk mee en ontmoet!

Iedere eerste en vierde dinsdag van de maand is er een inloopavond in De Sociëteit, Luttik Oudorp 78. Heeft u vragen over duurzame energie, het verduurzamen van uw woning of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw eigen woning? Of wilt u meer weten over AlkmaarEnergie en onze doelstellingen? Kom dan vrijblijvend langs voor een kop koffie en ontmoet ons!

Iedere derde dinsdag van de maand organiseren wij in De Sociëteit een EnergieCafé waarbij wij ons vooral richten op het samen met uw buren verduurzamen en/of opwekken. Kom langs en ontmoet uw buren, of neem uw buurman of buurvrouw mee.

Ditzelfde doen wij ook iedere tweede zaterdag van de maand in De Rietschoot in Koedijk. Vanaf 15.30u bent u hier welkom om vragen te stellen over energie, zonneprojecten en bespaarmogelijkheden. 

 
Helpende handen gezocht!

Heeft u een keer een uurtje over en wilt u samen met ons werken aan een duurzamer Alkmaar? Samen kunnen wij Alkmaar en omgeving duurzaam en groen maken. Heeft u niet veel tijd beschikbaar, maar wilt u wel eens de handen uit de mouwen steken met ons? Hieronder vindt u een greep uit de activiteiten waarvoor wij helpende handen zoeken.

Op het gebied van communicatie
  •  Wij zijn op zoek naar personen die zo af en toe teksten en/of persberichten voor ons willen schrijven. Deze zullen geplaatst worden op de website, in lokale media en dienen als redactionele stukken. 
  • Ook zijn we op zoek naar iemand die ons kan helpen met onze huisstijl en presentatie.

Op het gebied van fotografie

  • Onze aanwezigheid op evenementen en markten leggen we graag vast. Bent u een (hobby) fotograaf en wilt u de acties van AlkmaarEnergie vastleggen?
  • Of wilt u onze mooie duurzame regio vastleggen en foto's maken voor onze beeldbank? We heten u van harte welkom!

Aanwezigheid en organisatie van evenementen

  • Op markten en evenementen is het uiteraard belangrijk dat we met zoveel mogelijk vrijwilligers aanwezig zijn. Wilt u een gezellige dag hebben met mede-leden en vrijwilligers? Help ons dan met het bemensen van een marktkraam.
  • Of kom ons helpen met het organiseren van de evenementen en investeer een paar uurtjes in de voorbereiding.

Deelname in een werkgroep

  • Zelf kent u uw buurt waarschijnlijk als beste. Wilt u ons helpen met het checken van geselecteerde panden en de haalbaarheid van zonne-, wind of verduurzaamingsprojecten nagaan. Deze inzet zou het opstarten van nieuwe projecten kunnen versnellen.
  • Voor het bestaand zonneproject op Tennishal De Groene Voet hebben we assistentie nodig in het werven van buren en de promotie van het project in de buurt
  • Deze assistentie zoeken wij ook voor het zonneproject op De Rietschoot.
  • De werkgroep 'Wind' staat in de startblokken, zodra we kunnen gaan beginnen met de verkoop van aandelen, kunnen we publiciteit, juridische assistentie en goede coördinatie goed gebruiken.
Verduurzamen kunnen wij niet alleen!

Het verduurzamen van Alkmaar en omgeving kan niet snel genoeg gaan. Wilt u ook bijdragen aan het verduurzamen van Alkmaar, aan de verduurzaming van uw eigen woonomgeving? Dit kan door lid te worden van de energiecoöperatie. Ook kunt u via AlkmaarEnergie over stappen op de groenste energie van DE Unie, zo kunt u energie afnemen dat in de regio is opgewekt. Zo draagt u als klant of lid actief bij aan een gezond en duurzaam Alkmaar.

Met elkaar gaat het verduurzamen van Alkmaar ineens twee keer zo snel!
Ja, ik stap over op energie van DE Unie!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © *2015* *AlkmaarEnergie*, All rights reserved.
 
Bezoekadres: De Sociëtiet, Luttik Oudorp 78, Alkmaar (dinsdagavond vanaf 19:30 uur)
Postadres: Vermeerstraat 29, 1816 CK, Alkmaar
Mail: info@alkmaar-energie.nl
Website: www.alkmaar-energie.nl 
 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Alkmaar Energie · Schermerweg 43 · Alkmaar, Nh 1811 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp