Copy
Nieuwsbrief AlkmaarEnergie - februari 2016
View this email in your browser
AlkmaarEnergie is een Alkmaars bewonersinitiatief, opgericht op 10 oktober 2013 (dag van de duurzaamheid).  We zijn een energiecoöperatie die samen met bewoners van Alkmaar, Schermer en Graft-de Rijp lokaal zoveel mogelijk duurzame energie gaat opwekken en besparen. Waarom we dat doen?
Doo
r zelf in onze duurzame energie behoefte te voorzien, versterken we de lokale economie, zijn we niet afhankelijk van grote buitenlandse energie reuzen en beperken we CO2 uitstoot. Beter voor ons en beter voor het milieu!
2016...
Het nieuwe jaar is net één maand oud! En het is natuurlijk te laat, maar toch willen alle vrijwilligers van AlkmaarEnergie u een energiek en goed 2016 toewensen.
2016 staat voor ons in het teken van het werven van nieuwe leden en het laten overstappen van alle, ja we zijn ambitieus, alle Alkmaarders op de groenste groene energie van Nederland. De energie van DE Unie, geleverd door AlkmaarEnergie! We beginnen daar aanstaande zaterdag 6 februari, mee op de Energiemarkt in De Rietschoot in Koedijk!
Samen de handen uit de mouwen in Alkmaar!
Wie bereidt is in de eigen buurt het heft in handen te nemen oogst betrokkenheid en biedt de wijk nieuwe perspectieven. Buren die elkaar opzoeken en gezamenlijk een energie coöperatie, buurtzorg of kinderopvang opzetten om samen het groene, gezonde sociale, en economische welzijn in de wijk te vergroten. AlkmaarEnergie werkt samen met wijkcentra om dat voor elkaar te krijgen.
AlkmaarEnergie ziet de wijkcentra namelijk als belangrijke communicatiepartners als het gaat om het werven van (actieve) leden, klanten en investeerders en het geven van informatieve bijeenkomsten.
We zijn gestart met wijkcentrum De Rietschoot. Ons gezamenlijke doel is om met inwoners Koedijk duurzamer, zelfredzamer en economisch zelfstandiger maken: privé of als bedrijf energie besparen en opwekken, gebouwen verduurzamen en een energiek werkgelegenheidsproject voor 55-plussers.
De kick-off van deze energieke wijkonderneming is op zaterdag 6 februari 2016 in wijkcentrum De Rietschoot. Andre Kuipers is onze speciale gast.Zie ook www.groenkoedijk.nl
One smal step for men...

Op zaterdag 6 februari 2016 organiseert Bewonersonderneming de Rietschoot (Koedijk), in samenwerking met AlkmaarEnergie, een bijzondere Energiemarkt. Waarom bijzonder? Speciale gast die dag is André Kuijpers! Als geen ander kan André Kuijpers namelijk vertellen over de kwetsbaarheid van onze planeet en de noodzaak om ons allemaal in te zetten voor een duurzamere manier van leven.
Bewonersonderneming de Rietschoot gaat hier de komende tijd veel werk van maken en daarbij helpen wij als AlkmaarEnergie natuurlijk mee. Alles om energie in Koedijk te houden en er zo optimaal mogelijk gebruik van te maken!
Een belangrijk moment is dan ook de Energiemarkt op 6 februari aanstaande. Bewoners van Koedijk en omstreken kunnen op die dag zien hoe makkelijk het is om energie te besparen en zelf op te wekken, hoe je de energie van alle lokale bedrijven kunt inzetten om daar als gemeenschap optimaal van te profiteren.
 
Bedrijven te gast op de Energiemarkt
Natuurlijk vindt u er een heel aantal aanbieders van producten en diensten die u kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning en uw dagelijks leven.

Bedrijven die zich presenteren zijn: bouwbedrijf Jan Masteling, Intarsia Meubelmakerij, Greeny Bros. zonnepanelen, vloerisolatie van Thermo-Energie Heiloo , Simon Schijf / de Schrijf van Innovatie, Beebox.nl met verse producten direct van de boer, Flexicontrol uit Heerhugowaard, Danielle Duurzaam, vloerisolatie van Drowa, Bouwbedrijf Jac Tromp en Wiersema Vloerisolatie.
NME Alkmaar ook aanwezig
Door NME Alkmaar worden er kinderactiviteiten georganiseerd waarbij de jeugd de handen uit de mouwen moet steken. Op
 6 februari nemen ze hun Energiebus mee. De Energiebus is een omgebouwde bestelbus die dienst doet als een mobiele educatieve unit, uitgerust met een heleboel duurzame-energie-opwekkende apparatuur. Op de Energiebus zijn bijvoorbeeld zonnepanelen bevestigd die elektriciteit opwekken, accu's opladen of zelfs elektriciteit terug leveren aan het elektriciteitsnet! Iedereen kan komen kijken en proberen. 
De Energiebus heeft ook een windturbine die energie levert, in de bus kunt u onder andere zien hoeveel vermogen de windmolen heeft.
AlkmaarEnergie werft leden
AlkmaarEnergie neemt een belangrijke plek in op de markt. Neem uw energierekening mee en laat ons er naar kijken: we kunnen u adviseren hoe uw rekening omlaag te brengen en makkelijk over te stappen naar de groenste groene energie aanbieder van Nederland: DE Unie.


Let op: de lezing van André Kuipers is inmiddels helemaal vol. Voor verdere informatie over de Energiemarkt kijkt u ook op www.groenkoedijk.nl.
Lopend AlkmaarEnergie project: Zon op Stadswerk072
 
AlkmaarEnergie, Zonnepanelendelen, Stadswerk072 en Gemeente Alkmaar werken samen aan een haalbaarheidsonderzoek of het mogelijk is om bewoners te laten investeren in ZonneDelen, een collectief zonne-energieproject aan de Herculesstraat 71. Met ZonneDelen krijgt de investeerder een jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van de zonnepanelen installatie, volgens hetzelfde principe van eigen zonnepanelen op het dak. De verwachting dat het onderzoek eind maart 2016 is afgerond!
Share
Tweet
Forward
AlkmaarEnergie is een energiecoöperatie voor en door Alkmaarders. Het doel van Alkmaar Energie is om in onze eigen gemeente zelf zo veel mogelijk duurzame energie op te wekken. Als je bij wit dragen aan een duurzamer Alkmaar, kun kunt lid worden van Alkmaar. Niet alleen door te doneren, maar je kunt je ook met ons actief inzetten om de doelstellingen van AlkmaarEnergie te behalen. Kijk op onze website voor meer informatie over en sluit je aan! 
Ja, ik word lid!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © *2015* *AlkmaarEnergie*, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@alkmaar-energie.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences