Copy
Alkmaar Energie - oktober 2016
View this email in your browser
Alkmaar Energie is een Alkmaars bewonersinitiatief, opgericht op 10 oktober 2013 (dag van de duurzaamheid).  We zijn een energiecoöperatie die samen met bewoners uit gemeente Alkmaar en omgeving lokaal zoveel mogelijk duurzame energie gaat opwekken en besparen.
Waarom we dat doen? 

Door zelf in onze duurzame energie behoefte te voorzien, versterken we de lokale economie, zijn we niet afhankelijk van grote buitenlandse energie reuzen en beperken we CO2 uitstoot. 

Beter voor ons en beter voor het milieu!

Alkmaar Energie verhuist!
Met ingang van oktober is Alkmaar Energie verhuist! Ons nieuwe thuis is:
De Sociëteit
Luttik Oudorp 78
1811 MZ  ALKMAAR
 
Iedere dinsdagavond zijn de vrijwilligers van Alkmaar Energie hier aanwezig om te werken aan duurzame projecten. Heeft u vragen over het verduurzamen van uw woning of woonomgeving of wilt u ook als vrijwilliger bijdragen aan een duurzaam Alkmaar? Bezoek ons dan in De Sociëteit!
 
Ook zal ons postadres wijzigen, met ingang van 1 november zal dit zijn:
Alkmaar Energie
Vermeerststraat 29
1816 CK  ALKMAAR
Waarom duurzame energie? Bekijk het hier!
Alkmaar Energie samen met DE Unie wederom de groenste!

DE Unie is ook dit jaar weer uit de testen gekomen als de groenste energieleverancier van Nederland. Met een rapportcijfer 10 scoort DE Unie maximaal! Het onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door onder andere Wise, Greenpeace, Consumentenbond en Natuur en Milieu kunt u hier vinden.
Wilt u ook deze 100% duurzame energie, de groenste van Nederland? Kijk dan op onze
website en sluit vandaag nog uw energiecontract af.  Hiermee helpt u om de energieproductie van Nederland en uw regio 100% duurzaam te maken.


 
Iedere dinsdag Energiecafé
  • Wilt u thuis energie besparen of u woning verduurzamen maar weet u niet waar te beginnen?
  • Wilt u participeren in een zon- of windproject van Alkmaar Energie maar u wilt eerst meer informatie?
  • Wilt u actief bijdragen aan een duurzaam Alkmaar en omgeving en weten wat vrijwilliger worden inhoudt?
Iedere dinsdagavond vanaf 20:00 uur heeft Alkmaar Energie energiecafé. Dit is een inloopspreekuur waarbij wij vragen als hierboven, maar ook vele andere vragen over verduurzaming kunnen beantwoorden. Kom gerust langs in onze nieuwe woonkamer!
 
Alkmaar Energie on Tour

De maand september stond voor Alkmaar Energie in het teken van bijeenkomsten. Bijna ieder weekend zijn wij aanwezig geweest op markten om met elkaar proberen om meer enthousiastelingen te vinden die Alkmaar willen verduurzamen.

Op 3 september waren wij aanwezig op de Uitmarkt in Koedijk en op 10 en 17 september waren wij aanwezig bij Duurzame Helden, Canadaplein en Puur zo’n Markt in de Mare.
Samen met vele andere duurzame bedrijven en instellingen uit Alkmaar hebben wij tijdens deze prachtige dagen weer vele mensen gesproken die het lokaal verduurzamen van Alkmaar ondersteunen en een warm hart toedragen. Geweldig om te zien hoe duurzaamheid leeft in Alkmaar en hoe dit nog steeds groeit.

 
Een nieuw bestuur

Zoals jullie wellicht weten is er tijdens de ledenvergadering van 23 mei een nieuw bestuur gekozen uit de leden van Alkmaar Energie. Als gevolg van het aftreden van enkele bestuursleden zijn er twee nieuwe leden toegetreden tot het bestuur waarmee het bestuur weer uit 5 personen bestaat.

Uiteraard zijn wij als bestuur de, afgelopen jaar, afgetreden bestuursleden: Marcel, Jan, Willem en Richard zeer dankbaar voor hun inzet en energie! Dankzij hen staan wij nu waar we staan en kunnen we met elkaar aan leuke duurzame projecten werken!

Wilt u meer weten over de bestuursleden, kijk dan op de
website

 
Verduurzamen kunnen wij niet alleen!

Het verduurzamen van Alkmaar en omgeving kan niet snel genoeg gaan. Nog steeds werken wij aan verschillende projecten zoals bijvoorbeeld in Koedijk samen wijkonderneming de Rietschoot, maar ook neemt het onderzoek om een aandeel in een lokale windmolen te verkrijgen steeds concretere vormen aan. 

Wilt u ook bijdragen aan het verduurzamen van Alkmaar, uw eigen woonomgeving? Dit kan door lid te worden en via Alkmaar Energie over te stappen op de groenste energie van DE Unie! Zo draagt u als klant of lid actief bij aan een gezond en duurzaam Alkmaar.

Wilt u meer bijdragen aan een duurzaam Alkmaar en hier uw energie in steken? Wordt dan vrijwilliger bij Alkmaar Energie , ontmoet gelijkgestemden en dien ook zelf projecten in. Met elkaar gaat het verduurzamen van Alkmaar ineens twee keer zo snel!
Ja, ik stap over op energie van DE Unie!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © *2015* *AlkmaarEnergie*, All rights reserved.

Mail: info@alkmaar-energie.nl 
Website: www.alkmaar-energie.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Alkmaar Energie · Schermerweg 43 · Alkmaar, Nh 1811 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp