Copy
Header nieuwsbrief
Pakketselectie en implementatie van Enterprise Asset Management software
Het kiezen van het juiste Enterprise Asset Management systeem (EAM), ook wel een onderhoudsbeheersysteem genoemd, passend bij uw wensen, is vaak een uitdaging. In dit artikel leest u een praktijkvoorbeeld hoe Promaint haar expertise inzet en dit vraagstuk samen met DOC Kaas in Hoogeveen invulde.

DOC Kaas is een Nederlandse kaasproducent. De coöperatieve onderneming – opgericht in 1895 – produceert jaarlijks op twee productielocaties in Hoogeveen Nederlandse kaas die wereldwijd wordt afgezet. De bron van deze kaas, ongeveer 1 miljard liter melk, wordt geleverd door leden-melkveehouders. De kaas die DOC Kaas produceert (foliekaas en natuurgerijpte kaas) wordt wereldwijd afgezet.

DOC Kaas was op zoek naar een passend EAM systeem voor het borgen en beheren van nagenoeg alle (werk)processen van de afdeling Techniek. Het systeem dat DOC Kaas gebruikte, voldeed niet meer aan de huidige situatie en wensen. 

De EAM software faciliteert de volgende processen:
 • Assetbeheer (procesfuncties, installaties en wisseldelen)
 • Werkstroombeheer (correctief, preventief, modificatie, calibratie, project etc.)
 • Inkopen (koppeling met ERP voor 4-weg match)
 • Voorraad- en artikelbeheer m.b.v. magazijnen
 • Contractbeheer
 • Projectenbeheer
 • Self service portal voor operators
 • Grafisch planbord
 • Mobiele devices
 • Tellerstanden 
 • Werkvergunningen
 • Management of Change
 • BHV registratie
 • Koppeling met documentbeheersing tool
Promaint heeft ruime ervaring met een verscheidenheid aan EAM systemen. Daardoor weten we dat er niet alleen naar de functionaliteit van het systeem gekeken moet worden, maar ook naar de gebruiksvriendelijkheid. 

Het project bestond uit twee delen, te weten pakketselectie en pakketimplementatie.

Lees hier het hele artikel.

NVDO-Cursus 'Uitbesteden van Onderhoud'

Binnenkort verzorgt Damon Visser van Promaint weer de cursus 'Uitbesteden van Onderhoud' voor het NVDO. Op 17 en 18 november is het zover. Hier vindt u meer informatie over deze cursus.
           
Naast de 'open inschrijving' heeft Damon Visser deze cursus recent ook weer 'in company' verzorgd. 

Jaarbegroting 2017

Ieder jaar zijn afdelingen weer druk om de begrotingen voor het komende jaar rond te krijgen. Het meerjaren onderhoudsplan, waarin Promaint al vele organisaties heeft ondersteund, vormt een prima basis voor de exploitatie- en investeringsbegrotingen. Het is van belang om niet alleen de kosten voor het komende jaar, maar ook de kosten voor de jaren daarna inzichtelijk te krijgen. Door de kosten te koppelen aan conditieniveaus en risico’s kunnen goed onderbouwde beslissingen worden genomen.
 

Dit helpt onder andere om:
 • Te anticiperen op kostenpieken in toekomstige jaren
 • Life-cycle-costs berekeningen te maken
 • Investeringsbeslissingen te onderbouwen
 • Inzicht te verkrijgen in de kostendrijvers  
 • Inzicht te krijgen in de risico’s van het uitstellen van investeringen
Het door Promaint ontwikkelde format helpt organisaties om verder te plannen dan het komende jaar en daarmee bewustere keuzes te maken.

Wilt u ook hulp bij het opstellen van de jaarbegroting? Neem dan contact met ons op.

Promaint ontwikkelt e-learning voor de afdeling Techniek

Regelmatig vragen klanten aan Promaint of er een mogelijkheid bestaat om medewerkers te trainen en te toetsen. Promaint speelde daarop in en ontwikkelde e-learning, specifiek gericht op de afdeling Techniek.


Deze e-learning wordt naast trainingsdoeleinden ook ingezet voor het aanbieden van handleidingen en werkinstructies. Tevens kunnen er filmpjes aan de documenten worden toegevoegd.

Ook behoren het klant specifiek maken van de content en het inrichten van een eigen unieke omgeving binnen e-learning tot de mogelijkheden. Klanten, bijvoorbeeld leidinggevenden, kunnen de voortgang van de cursussen voor de medewerkers volgen en bewaken.
 
Indien u behoefte heeft aan een specifieke training op het gebied van onderhoud of onderhoudsbeheersystemen, dan komt Promaint graag bij u langs voor een demonstratie van de diverse mogelijkheden.
 
Wilt u meer informatie? Of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

VBOI jaarcongres

Maandag 10 oktober vond het VBOI jaarcongres plaats. Het thema van dit jaar was 'EED', de Europese Energie-Efficiency Richtlijn. Een richtlijn, die wellicht ook voor uw organisatie verplichtingen met zich meebrengt.

Promaint was ook op dit congres aanwezig en kijkt terug op een gevarieerde dag met diverse sprekers op een mooie locatie.
Promaint BV ● T 088 77 66 246 ● info@promaint.nl ● www.promaint.nl
© Promaint BV
Afmelden voor deze nieuwsbrief    Update voorkeuren nieuwsbrief 

Email Marketing Powered by Mailchimp