Copy
El canvi no s'atura

El Pla Municipal s’elabora a l’inici de cada mandat i estableix les línies prioritàries, els objectius i les actuacions de l’acció del govern. L’Ajuntament de Barcelona obre ara un procés de participació ciutadana per construir, pensar i debatre entre tots i totes les actuacions i prioritats dels propers tres anys; el full de ruta municipal que orienti quin model volem per la nostra ciutat.

El context polític, econòmic i social actual ha demostrat la necessitat de comptar amb la ciutadania en la presa de decisions sobre les actuacions municipals, així com l’eficàcia de les polítiques públiques quan són fruit del consens més ampli. La implicació i participació ciutadana en l’elaboració de les polítiques públiques és una eina de millora de la democràcia per la qual l’Ajuntament de Barcelona fa una aposta ferma.

El procés de participació per al Pla municipal és un mètode híbrid entre les cites presencials i els espais digitals. Aquesta singularitat ha impulsat el naixement de la plataforma decidim.barcelona.

Gràcies a la plataforma es crea un espai de participació obert a tota la ciutadania, es fa visible tot el procés de manera transparent i traçable i hi ha un retorn de les propostes introduïdes.

Jaume Asens: "Hem consensuat reduir l'horari de les terrasses del carrer Blai"
clica sobre la imatge per veure el video
El Tercer tinent d'alcaldia, Jaume Asens, explica l'acord al qual s'ha arribat per a solucionar els problemes amb les terrasses del carrer Blai. "Ha estat un procés participatiu en el qual hi estaven convocats veïns, comerciants i restauradors. Hi va haver un diàleg molt fluid que va portar a una decisió consensuada".

Assemblea Oberta a Sants: primera trobada del nou any

El passat diumenge 31de gener, es va fer l’Assemblea Oberta al barri de Sants per parlar del que està sent la legislatura i de cap a on volem anar. Post llegir la crònica que ens va fer Sants3Radio i veure les nostres fotes aquí.

 

CooperaSec es rellança amb una proposta per a la creació d’un barri cooperatiu a Poble Sec

CooperaSec, la comissió de treball per a l’economia solidària sorgida l’any 2011 com un grup de treball de l’assemblea de barri de Poble Sec, conjuntament amb l’associació Diàlegs, que desenvolupa tasques de facilitació, participació i mediació en processos d’empoderament, inicien una etapa conjunta per reactivar l’economia de Poble Sec des d’una vessant comunitària que ajudi a la creació d’un nou teixit d’economia social i solidària al barri. A partir del mes de febrer i fins a l’abril es faran entrevistes, seguiment i tallers que acabaran amb una jornada de diagnosi per elaborar el mapa del teixit i experiències cooperatives a Poble Sec. La iniciativa s’inclou, mitjançant un ajut, dins el Pla de Xoc de l’Ajuntament per rellançar l’economia social i cooperativa als barris i a la ciutat.

[Seguiu llegint]

 

Agenda d'actes i activitats

Què passa a Europa amb els refugiats?

Des de la Comissió de Refugiats de Sants, Hostafancs i La Bordeta, la Taula Intercultural de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, el Centre Social de Sants, la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta i la participació de Stop Mare Mortum, et convidem a una trobada per buscar sinèrgies i treballar junts aquest tema en els barris del distritcte.

[convocatòria]


Darrera la pista a les Comissions de Seguiment

badal.jpgDesprés dels Consells de Barri, celebrats al novembre en el Districte, s'han anat celebrant les diferents Comissions de Seguiment de cadascun d’aquests Consells i des de aquí volem fer-vos un petit resum de com estan caminant.

[llegir més]

Vist a la xarxa

 • Varoufakis: “Somos muy radicales, porque cuando estás en lo cierto no puedes ser más radical”. A Público

 • La política ciega, o sobre el Ayuntamiento de Madrid. A Diagonal

 • Participació ciutadana: moda o necessitat? A El Crític

 • El partido de Ada Colau: de la confluencia a una candidatura catalana. A La Marea

 • La recomposición del espacio de ruptura en Catalunya tras el 20-D. A eldiario.es

 • Se puede hacer, unidos y con ilusión. A El Periódico

 • El nyap de la línia 9 del metro: costos per triplicat, estacions privatitzades i anys de retard. A El Crític

 • El Open Camp, el primer parque del mundo dedicado al deporte. A ElDigital.Barcelona

 • El pati de l’Escola Jacint Verdaguer s’ha dissenyat a partir de les propostes dels alumnes. A btv.cat

 • Acord entre Ajuntament i Generalitat per fer arribar el metro a la Marina. A el3.cat

 • Un judici popular condemna al CIE de la Zona Franca a tancar definitivament. A el3.cat

 • Refugiades, més enllà de l’espectacle i la por. A l’Altaveu de Poble Sec

 • Els veïns de Font de la Guatlla-Magòria celebren el Dijous Gras. A LaMarinaDigital

Preocupación en Hergesia por la salud mental del mandatario

7 de mayo de 2009. Jamaica Herald

La clase gobernante de Hergesia está enormemente preocupada tras confirmarse la inestabilidad mental del presidente del país, el honorable Castro Haddock, quien desde hace algunos días padece inquietantes trastornos visuales. Primero vio el cerezo del jardín de su palacio. Después, el martes pasado, vio a su mayordomo. El miércoles vio las ruinas de un hospital abandonado a su suerte por los presupuestos del Estado. El jueves vio una multitud de desarrapados pidiendo paso en las calles de Filardia. El viernes vio barrios enteros desprovistos de luz, agua potable y servicios sanitarios. Ha cundido la alarma en todo el país. Sometido a vigilancia médica, la clase política de Hergesia prepara ya un traspaso de poder ante la eventualidad de que los habituales tratamientos –tintineo de monedas y ruido de sables– no surtan efecto.

Se teme que el trastorno visual del presidente sea contagioso y otros ciudadanos comiencen también a ver cosas que sí existen. El ejército, en estado de alerta, vigila las calles.

[de las noticias subrrealistas de Santiago Alba Rico]

Properes Assemblees als barris

Sants, Hostafrancs,
La Bordeta i Badal

Poble Sec
La Marina,
Zona Franca
Share
Tweet
Forward
+1


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp