Copy
El canvi no s'atura

Post 20-D, camí de la batalla

 

Després del merescut passeig celestial i la seva ressaca, és necessari aterrar i revisar a fons el terreny on trepitgem perquè els passos que haurem de donar a partir d’ara han de ser molt conscients i segurs. És evident que la correlació de forces està canviant, però ni el canvi polític implica una transformació social, ni guanyar unes eleccions és el mateix que guanyar el poder (una cosa que ja ens va ensenyar l’amarga experiència grega).

 

Ens trobem a l'epicentre de durs combats on forces antagòniques mantenen lluites a mort. Està per veure si una vegada més guanyarà “la bèstia”, encara que es trobi ferida de mort, si s'amagarà darrere d'una careta o si morirà matant o almenys intentant-ho. Partim a la batalla amb el blindatge dels drets socials, el referèndum a la motxilla i la proposta d'obrir un procés constituent que ho faci possible. Cal veure, no només qui aconseguirà les victòries sinó, tot el que podem guanyar o perdre en les conteses.

[llegir més]

 
clika sota l'imatge per veura el video

Orgull...

Agenda d'actes i activitats


Comença a funcionar el grup de treball de memòria històrica i història local de Sants-Montjuïc

A mitjan mes de novembre, convocats per la Conselleria de Cultura, es van reunir, per primer cop, a la seu de l’Arxiu Municipal de Sants-Montjuïc, un grup d’entitats i persones interessades en la recuperació de la Memòria Històrica dels nostres barris amb la intenció de formalitzar i desenvolupar un treball col·lectiu d’aprofundiment en la recerca científica i en la difusió de continguts sobre el passat del nostre territori.

El govern municipal ja ha engegat un conjunt d’accions vinculades a fer visible la memòria històrica i democràtica, el rebuig del Franquisme i la lluita contra la impunitat arreu de la ciutat i els barris de Sants-Montjuïc no poden quedar-se enrere ni al marge.
[llegir més]

 


“Que hem fet amb els Consells de Barri?"


Diu Raons Publiques que “Els Consells de barri són -o haurien de ser –  l’espai de participació més proper al ciutadà, un espai on informar-se i opinar sobre les qüestions més importants que afecten al barri, i funcionen des de l’any 2008 amb diferent grau d’èxit i d’eficàcia.”

Durant els últims tres mesos han acompanyat al Districte de Sants-Montjuïc i als de Les Corts, d‘Horta-Guinardó i de Ciutat Vella en l’avaluació del funcionament i la facilitació de les sessions dels seus Consells de Barri amb l’objectiu de plantejar propostes de millora que l’Ajuntament pugui implementar a mig i llarg termini.

Han estat tres mesos d’anàlisi de dades i de documentació prèvia; de reunions de coordinació, entre ells i amb els Districtes; d’entrevistes amb càrrecs polítics i tècnics municipals; de trobades amb les entitats dels barris; de presència al carrer per difondre les convocatòries i de dinamització de les sessions.

[llegir més]Feliç 2016!
clika sota l'imatge per veura el video
 

Feliç 2016!

 

Vist a la xarxa

 • Xavier Domènech: “La victòria d'En Comú Podem constitueix una victòria històrica per al país”
 • El veïnat dels barris de la Marina reprèn les mobilitzacions per reclamar el Metro. A el3.cat        
 • Primeres accions del pla “Barcelona, ciutat refugi” - A El Digital de Barcelona d l’Ajuntament

 • Colau recorta en un 65% el coste de la recepción de Navidad. A El Pais

 • La apuesta de Barcelona de sentar comerciantes y manteros juntos comienza con tensión. A El Diario

 • "Debemos utilizar el espacio público para trabajar por la deconstrucción de estereotipos" Entrevista a la regidora Laura Pérez a El Diario

 • Barcelona publica en línia i format obert les dades dels pressupostos municipals. A NacioDigital

 • Ruta pel comerç sostenible del Poble-sec a través d’un mapa interactiu. A btv.cat

 • 2.817 alumnes de Sants Montjuïc han rebut l’ajut extraordinari de les beques menjador. A el3.cat

 • L’associació Integra Sons del Poble-Sec rep el premi Sants-Montjuïc 2015. Al ZonaSec

 • Els candidats per Sants-Montjuïc al Congrés debaten sobre les relacions entre Catalunya i Espanya, la corrupció i les polítiques de creixement econòmic. A el3.cat

 • Poble Sec s’organitza contra l’especulació immobiliària. A l’Altaveu de Poble Sec

Properes Assemblees als barris

Sants, Hostafrancs,
La Bordeta i Badal

Poble Sec
La Marina,
Zona Franca
Share
Tweet
Forward
+1

Vols canviar la forma en què vostè rep aquests missatges de correu electrònic?
Vostè pot actualitzar les seves prefèrencies o donar-se de baixa d'aquesta llista

Email Marketing Powered by Mailchimp