Copy
En Marxa!

 

La prova del cotó al projecte de pressupost 2016

Com en un mític anunci de detergent, per saber si un producte té la capacitat i la força de netejar a fons només cal fer una prova: la prova del cotó. En política la prova del cotó és el projecte de Pressupost que presenten els equips de Govern i en quin sentit l’oposició els esmena o dóna suport. Estem davant dels primers pressupostos de l’equip de Colau i caldrà tenir el cotó a punt per comprovar la força transformadora del nou Govern i quines són les prioritats.

El compromís amb els veïns i les veïnes de Barcelona va ser ben clar: transformar Barcelona, rescatar-la, recuperar la ciutat per a les persones, cohesionada socialment i donant més eines i recursos als districtes per garantir els drets bàsics i igualtat d’oportunitats per a tothom, la descentralització municipal com a clau per apropar-se encara més a la vida quotidiana dels veïns i veïnes.

[llegir mes]

 

Vine a la presentació:

El proper dimarts 1 de març el regidor Jaume Asens presentarà els pressupostos de l'ajuntament i particularment com afecta al nostre districte.

La xerrada és realitzarà a la Sala d'Actes de les Cotxeres de Sants, Pl. Bonet i Muixí, 4t pis. 

Us esperem a totes a les 19 h!

Pressupostos i nova política a Barcelona

Els pressupostos d'un ajuntament són un dels instruments que determinen les polítiques que de debò es poden dur a terme, perquè és quan s’assignen els diners que es dedicaran a una cosa i els que es deixaran de dedicar a una altra. Han d'aprovar-se per una majoria de regidors en un plenari i, en cas que això no sigui possible, es prorrogarien els pressupostos de l'any anterior. Si la cosa acaba així, és escàs el marge que en resta per tal de fer front a canvis profunds i perdurables.
[llegir mes]

8 mesos en tres eixos

El passat diumenge 30 de gener, a l’assemblea oberta organitzada pel barri de Sants, vam presentar un power-point on, entre altres temes,  donàvem unes pinzellades de les actuacions més rellevants realitzades pel govern municipal de Bcomú en els primers vuit mesos de mandat.

[llegir mes]

Agenda d'actes i activitats

 

Decidim Barcelona i el PAM creixen, gràcies a tu

La campanya “Decidim Barcelona” comença a caminar, amb uns resultats esperançadors: 40.000 persones han visitat el web de la plataforma de participació. Per tal de seguir creixent, la teva participació és clau. Per aquesta raó demanem la implicació de tothom per mitjà de les assemblees i cites presencials. La teva contribució servirà perquè fem un Pla d'Acció Municipal en comú i a mida del que necessita la ciutat.

Les properes cites presencials al barri són:

Gran comiat col·lectiu a l’activista i lluitador Pablo Molano

Una gran manifestació i la reokupació de l’última seu de La Rimaia (edifici buit d’habitatges a la Ronda Sant Pau, ocupat diverses vegades anteriorment) va ser una part de l’homentage que dissabte 20 de febrer es va fer per acomiadar a l’activista i lluitador Pablo Molano, mort el diumenge 14 de febrer.

Durant tot el dissabte es va fer una marxa per alguns dels llocs de Barcelona on Pablo Molano, de 32 anys, havia estat vinculat i un cop a La Rimaia es va instal·lar un escenari on es van fer discursos, es van donar mostres de condol i es van fer actuacions diverses per donar l’últim adéu col·lectiu a aquest activista, molt vinculat a l’ateneu cooperatiu La Base (n’era un dels artífexs) i també a altres altres espais com Rereguarda en Moviment o Som Paral·lel.

La seva lluita però s’havia extès en molts camps: en temes d’okupació i defensa de l’habitatge lliure, a Okupem les ones, a les reivindicacions contra el Pla Bolonya, al 15-M o la universitat Lliure La Rimaia. La seva lluita imparable per a moltes causes va congregar moltes persones durant el funeral i la vetlla que es va fer al mateix ateneu La Base, que va organitzar l’espai necessari per compartir el dol de manera comunitària i reapropiar-se de la mort fora dels convencionalismes. El lema que més va córrer durant aquests dies va ser el de sembrar  i crear #PoderPopular, tal com ell es s’havia fet seu.

Podeu llegir la crònica a La Directa de l’acte d’homenatge i comiat.

Vist a la xarxa

  • Algo se mueve en Europa: Diem25, PlanB, austeridad vs democracia. A Diagonal

  • ¿De qué hablamos cuando hablamos de guerras culturales? A Diagonal

  • Y sin embargo, se mueve: sobre la lentitud de la participación ciudadana. A ElDiario.es

  • La Comissió de Refugiats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta treballa per sensibilitzar al veïnat. A el3.cat

  • Neix el Sindicat de barri contra l’especulació immobiliària. Al Zonasec

  • Els alumnes de l’Escola Miquel Bleach, orgullosos del premi Ciutat de Barcelona. A Btv

  • La desigualtat a l’interior del barri de la Marina. A La Marina Digital

Entrevista amb Jaume Asens, Regidor del districte de Sants-Montjuïc - A Sants 3 Ràdio

clica sobre la imatge per veure el video
Jaume Asens: “M’he topat amb una realitat densa i amb un teixit associatiu molt ben organitzat”

Quan tot just acabem de superar els primers vuit mesos de nou govern al Districte, hem volgut entrevistar amb profunditat al regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jaume Asens, per tal de valorar totes aquelles coses que s’han fet, aquelles que encara queden pendents, els projectes i alguns dels principals temes d’actualitat.

[llegir a el3.cat] 

Noticies impossibles:
Últimas noticias
7 de julio de 2009 - Clarín

Excitación sin precedentes entre la población
Se aguarda una victoria histórica
Tras unos minutos de angustiosa incertidumbre comienza de nuevo a salir el sol.

[noticias]

Properes Assemblees als barris

Sants, Hostafrancs,
La Bordeta i Badal

Poble Sec
La Marina,
Zona Franca
Share
Tweet
Forward
+1


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp