Copy
Verwonderpaspoort nieuwsbrief 5 | maart 2017

Beste lezer,

Bijna 3.000 kinderen van Leidse basisscholen hebben dit jaar via hun school een Verwonderpaspoort ontvangen. Daarmee kunnen ze met school deelnemen aan activiteiten op het gebied van natuur, wetenschap en technologie. Sinds 1 maart is het voor de leerlingen extra leuk om een paspoort te hebben: ze kunnen nu ook met hun familie op stap. Lees erover in deze nieuwsbrief.

W&T Café: kerndoelen en vaardigheden

Leerkrachten uit Leiden met interesse voor Wetenschap & Techniek opgelet! Jullie zijn van harte welkom op het W&T Café van 15 maart in de Leidse Sterrenwacht. Welmoet Damsma, didactisch ontwikkelaar en opleider Nature Learning Center bij Naturalis Biodiversity Centre en Ben Schippers van Technolab begeleiden de workshop 'Pimp je eigen leerlijn'. Welke stappen kun je al op je eigen school zetten? Maak jouw plan voor 2017-2018! Inloop met koffie en thee om 13.45 uur, vanaf 14.00 uur 2 uur intensief werken en vanaf 16 uur kun je even ontspannen bijkletsen met collega's tijdens de borrel. Geef je op via ben@technolableiden.nl.
Ook op 24 mei is een W&T café, waarover meer in een volgende nieuwsbrief.
Meld je aan voor het W&T Café!

Filmpje vernieuwd

Wilt u meer weten over het Verwonderpaspoort, of iemand uitleggen wat het is, dan is het filmpje een handig hulpmiddel. Er is een nieuwe versie van dit filmpje beschikbaar, kijk hier.

Gewonnen!

In de vorige nieuwsbrief, afgelopen winter, verlootten we zadeldekjes met het logo van de Universiteit. De gelukkige winnaar is een klas van basisschool Het DOK in Oegstgeest.
Met de zogenaamde thuispas van het Verwonderpaspoort kunnen de kinderen vanaf dit voorjaar ook deelnemen aan familieactiviteiten buiten schooltijd. De programma’s van Naturalis doen mee, zoals Dinowereld bouwen en Graaf in de dinotijd. Ook in de Hortus botanicus Leiden kunnen kinderen terecht met hun Verwonderpaspoort. Binnenkort volgt Duurzaam Leiden met Dieren in het voorjaar. Lees meer

Leuk dat u ons leest!

Onder onze lezers verloten we een aardigheidje. Dit keer: een bijzondere bol van UNAWE. U hoeft niets te doen: als u de gelukkige bent, krijgt u bericht. Stuur deze nieuwsbrief voor 2 april door naar belangstellende collega’s, ook zij maken kans als zij zich inschrijven. Kreeg u deze nieuwsbrief doorgestuurd? Klik hier om u aan te melden.

FAQ: is er bij een familieactiviteit ook een eiland?

Ja, na deelname aan de familieactiviteit wordt in de Verwonderwereld weer een nieuw digitaal eiland vrijgespeeld. Hiermee kunnen de kinderen thuis aan de slag om nóg meer te ontdekken over natuur, wetenschap en technologie.
Het Verwonderpaspoort wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leiden, Mondriaan Fonds, Platform Bèta Techniek en de Pabo van Hogeschool Leiden.
Heeft u een vraag over het Verwonderpaspoort? Kijk op www.verwonderpaspoort.nl of mail naar info@verwonderpaspoort.nl.
Facebook
Twitter
Website
Email
Copyright © 2017 Verwonderpaspoort, All rights reserved.


Wil je veranderen hoe je deze mail ontvangt?
update voorkeuren of unsubscribe van deze e-mail

Email Marketing Powered by Mailchimp