Copy
Verwonderpaspoort nieuwsbrief 2 | juni 2016

Beste lezer,

Wat is er veel gebeurd sinds we eind februari onze eerste nieuwsbrief verstuurden. Zoals het W&T Café in Naturalis Biodiversity Center van 12 april, waar zo’n 45 leerkrachten met het Verwonderpaspoort kennismaakten. We nodigen u hierbij heel graag uit voor de volgende bijeenkomst, woensdag 14 september in de Hortus botanicus Leiden. Vanaf 14.00 uur kunt u activiteiten uitproberen. Neem gerust een paar leerlingen mee! Geef u via info@verwonderpaspoort.nl alvast op voor de bijeenkomst. Wij sturen u dan in augustus een herinnering met de mogelijkheid tot het inschrijven van ook andere collega's.

Op woensdag 14 september kunt u tijdens het volgende W&T Café in de Hortus botanicus Leiden activiteiten uitproberen van Naturalis Biodiversity Center, Museum Boerhaave, Technolab, Universe Awareness, Junior Science Lab, Hortus botanicus, Duurzaam Leiden, Wetenschapsknooppunt en Hogeschool Leiden. En al uw vragen stellen aan de lesgevers. Neem gerust een paar leerlingen mee! Vanaf 14.00 uur. Schrijf het alvast in uw agenda en geef door dat u erbij bent: info@verwonderpaspoort.nl.

Het inschrijven is begonnen

Het Verwonderpaspoort is een initiatief van diverse Leidse musea en instellingen en bundelt het Leidse educatieve aanbod voor Natuur, Wetenschap en Technologie. Het helpt om leerlingen te enthousiasmeren voor de wereld van Natuur, Wetenschap en Technologie en hen daarin te laten ontdekken en leren. Op de basisscholen staan deze onderwerpen al op de agenda, maar educatieve activiteiten in musea en andere buitenschoolse leeromgevingen helpen om deze onderwerpen voor leerlingen echt en tastbaar te maken. Ze komen in aanraking met echte voorbeelden, echte voorwerpen en echte wetenschappers.

Kies moeiteloos uit de vele workshops

Basisscholen in Leiden kunnen bij het inplannen van het jaarrooster voor volgend schooljaar vanaf nu ook terecht bij het Verwonderpaspoort voor activiteiten op het gebied van Natuur, Wetenschap en Technologie.
Op www.verwonderpaspoort.nl kunt u voor uw klas kiezen uit tientallen activiteiten. U pikt er gemakkelijk de activiteit uit die het beste bij uw klas en hun  leeftijdsgroep past. U ontvangt voor de hele klas gratis Verwonderpaspoorten, waarmee uw leerlingen op school en thuis aan de slag kunnen. Neem alvast een kijkje in de Verwonderwereld.
U kunt nu boeken voor activiteiten vanaf september 2016.

Handig filmpje

Wilt u uw collega’s laten zien wat het Verwonderpaspoort is? Er is een kort filmpje gemaakt dat in enkele minuten een goede indruk geeft van hoe een activiteit eruit ziet en wat de leerlingen met het paspoort kunnen doen.
Het filmpje staat op onze website

Leuk dat u ons leest!

Onder de lezers van deze nieuwsbrief verloten we het splinternieuwe stripboek ‘Von Siebold en de planten uit Japan’, voor de hele klas. Stuur een mail met ‘Wij loten mee!’ als onderwerp naar info@verwonderpaspoort.nl. De winnende inzending krijgt bericht.

FAQ: ‘Wat kost het?’

Voor de activiteiten van het Verwonderpaspoort betaal je het gebruikelijke tarief, lees hier meer. Maar het paspoort en het gebruik van de Verwonderwereld is gratis voor basisscholen in de gemeente Leiden, dankzij de steun van Gemeente Leiden, Platform Bèta Techniek en het Mondriaanfonds. Dat is een mooi extraatje!

Zelf een vraag over het Verwonderpaspoort? Kijk op www.verwonderpaspoort.nl of mail naar info@verwonderpaspoort.nl. Via dit linkje meldt u zich aan voor deze nieuwsbrief.
Facebook
Twitter
Website
Email
Copyright © Verwonderpaspoort, All rights reserved.


Wil je veranderen hoe je deze mail ontvangt?
update voorkeuren of unsubscribe van deze e-mail

Email Marketing Powered by MailChimp