Copy
Acousoft Nieuwsbrief - 25/02/2016

Realisatie koppeling met SYNCK
(verzekeren van Hoortoestellen)

Het heeft even geduurd, maar dan krijg je ook wat. Vanaf versie 6.38.10  Van AA is een koppeling met verzekeringsmaatschappij SYNCK mogelijk.
Binnen AA kunt u dan 2 soorten verzekeringen afsluiten:

  • Verlies diefstal verzekering tijdens proefperiode
  • Verlies diefstal verzekering gedurende de looptijd van het hoortoestel (5 jaar)

Bij het afsluiten van één van de twee type verzekeringen worden de klant hoortoestel en prijs gegevens naar SYNC verstuurd. De verstuurde gegevens worden daar direct verwerkt en een overzicht wordt beschikbaar gesteld aan de audicien.

Om de SYNC koppeling bij u te kunnen activeren is een zgn sleutel (API Key) nodig. Deze kunt u door onze support desk laten activeren.

Uiteraard zullen wij u hierover uitvoerig informeren in de release notes van Audicien assist.

Nauwere samenwerking met JILL Marketing op komst

Enkelen van u heeft In het vakblad de Opticiens (het beste uit 2 werelden) van deze maand al kunnen lezen dat AcouSoft en EyeFactory gezamenlijk een venster gaan aanbieden waarbij AA gebruikers in de software van EyeFactory kunnen kijken en omgekeerd.

Dit biedt grote voordelen voor de combi zaken waarbij zowel de opticien als de audicien met een muisklik in elkaars data kunnen kijken, met gebruik van een gezamenlijke klanten bestand.

Op deze manier zijn we in staat om zowel optiek als audicien relevante gegevens aan bijvoorbeeld aan JILL marketing aan te bieden, waarmee Jill doelgerichte campagnes mee kan opzetten.    

Dit is nog maar het begin, bij succes is een verdere expansie van de samenwerking een reële verwachting.
 

Hoe moet men het beheer van de eigen Backups

Begin dit jaar hebben wij u al geïnformeerd over de start in februari van de ontwikkeling van een volledige Webbased AA. Middels deze nieuwsbrieven gaan wij dan ook op de hoogte houden van de voortgang hierin.
De ontwikkeling hiervan is al in volle gang (wordt uitgevoerd naast de reguliere werkzaamheden van AA). Inmiddels hebben we al het volgende gerealiseerd:

  • Database samenstelling
  • Business Objects (hoe tabellen in de database benaderd en gemuteerd kunnen worden)
  • Container (zorgt ervoor dat bij het starten de juiste modules, taal en rollen (bevoegdheden) geladen kunnen worden.

Inmiddels zijn we al met de eerste schermen (eenvoudige) gestart. Op het moment dat het geheel iets meer body gaat krijgen, wordt de werkgroep AA uitgenodigd voor inbreng van hun inzichten in waar de applicatie aan moet voldoen… (dit geeft ons dan handvaten voor de verdere ontwikkeling en de uiteindelijke afbouw van het geheel).

Status Ontwikkeling AA Web

Waarschijnlijk zwaar overbodig, maar toch willen wij u hierbij nogmaals op wijzen dat het beheren van backups een zeer bedrijfskritische toepassing is.

Wanneer uw database crashed en deze is niet meer te repareren, moeten we beroep doen op uw backup. als deze niet aanwezig is of verouderd is, kunnen wij helaas niets meer doen dan u voorzien van een lege database of de verouderde database moet teruggezet worden. Het mag duidelijk zijn dat we ons bevinden in een regelrechte ramp.

Om dit te voorkomen raden wij u sterk aan om uw backup beheer nogmaals goed onder de loep te gaan nemen.

Uw AA, Noah en eDeclaratie databases kunnen op de volgende manieren gehost zijn.

1. AcouSoft Online of bij Open-ICT (database extern) Bij deze firma’s worden de Backups van de gehoste databases al voor u geregeld.

Bij beide bedrijven worden dagelijks van elke database een Backup gemaakt en wordt er een melding gegeven zodra de backup niet gelukt is. (De verantwoordelijke medewerker weet dan ook wat er van hem verwacht wordt om alsnog te kunnen backuppen). Binnen AcouSoft Online wordt zelfs elke nacht een kopie van de laatste Backup op een ander systeem veilig gesteld.

M.a.w. bij deze twee firma’s wordt de Backup al volledig voor u geregeld. 

2. Uw eigen Provider (Database Extern)Daar hebben wij geen zicht op wat u hiermee heeft afgesproken. Het valt aan te raden om bij het afsluiten van een contract met hun heel duidelijk hierover te hebben. Niet elke provider biedt  standaard Backup diensten aan. Ons advies is  dan ook om het contract (SLA) wat u heeft afgesloten nog eens goed na te lopen. Als u hierbij van ons hulp nodig heeft, zijn wij u graag van dienst. 

3. Lokaal bij een server bij u in de zaak (Database lokaal)

Het beheer van de Backups ligt volledig in uw eigen handen. U moet er zelf voor zorgen dat deze Backups dagelijks netjes gemaakt worden.

Daar de Acousoft databases allen MS SQL databases zijn, kunt u deze niet zomaar kopieren en plakken. Ook de standaard backup programma’s (deze worden vaak gratis aangeboden) bieden niet de gewenste uitkomst.

Om die reden hebben wij binnen AA in de menu Beheer een tweetal Backup knoppen ter beschikking gesteld ( Voor AA en Noah). Deze maakt een Backup van de gewenste bestanden en plaatst deze op een door u gewenste schijf. (Advies is om de backup niet te bewaren op de harde schijf waarop de database draait, maar op een externe harddisk. (deze kunt u nml. meenemen).

Hoe hier mee om te gaan verwijs ik u graag naar de AA handleiding waarin het één en ander rondom dit onderwerp staat uitgelegd.

Copyright © 2016 AcouSoft Informatisering, All rights reserved.

Contact
076 5012336
support@acousoft.nl
www.acousoft.nl