Copy
Acousoft Nieuwsbrief - 19/11/2015

Nieuwe Release Noah 4.5 nog NIET gebruiken

HIMSA heeft afgelopen week Noah 4.5 officieel vrij gegeven. Hierbij een kleine opsomming van de belangrijkste aanpassingen in deze nieuwe release:
  • Noah is geschikt voor Noah Mobile. Dit zegt op dit moment meer dan het in werkelijkheid betekend. Noah Mobile is alleen nuttig wanneer hoortoestel leveranciers hier app’s voor ontwikkelen. Op dit moment zijn er nog geen leveranciers die deze mogelijkheid aanbied.
     
  • Nieuwe Noah 4 audiogram module wordt bij deze versie van Noah geïnstalleerd en is ook vanaf deze versie beschikbaar.
Om AudicienAssist en EasiData geschikt te kunnen maken om met Noah 4.5 te kunnen werken moeten wij aanpassingen maken in onze database interface. Daarom adviseren wij u om deze NOG NIET te installeren.

Wanneer wij deze aanpassing gerealiseerd en getest hebben, zullen wij u hierover informeren.  

AA en Windows 10

Met de komst van Windows 10 kon het natuurlijk niet uitblijven dat AcouSoft haar producten ook Windows 10 compatibel heeft gemaakt.

We kunnen u mededelen dat alle producten van AcouSoft (AA, Noah en eDeclaratie) prima functioneren met het nieuwe besturingssysteem. 

Start release eRapportage 

In de laatste nieuwsbrief (september 2015) introduceerde wij al de komst van een nieuw rapportage medium (eRapportage). Inmiddels hebben we alle testen succesvol kunnen afronden.

De hele rapportage tool die op dit moment uit 10 online rapportage eenheden bestaat zal voor u als gebruiker tot eind januari volledig gratis ter beschikking gesteld worden. Daarna heeft u de gelegenheid om abonnementen aan te gaan op een gekozen groep widgets.

Zoals bekend is het gebruik van widgets wel aan een aantal voorwaarden gebonden:
  • Uw database moet via de cloud (internet) te benaderen zijn.
  • U moet lid zijn van AcouSoft online* 

*AcouSoft online is een beveiligde omgeving die verbinding maakt met uw database. Deze koppeling zorgt er voor dat onze applicaties uw gegevens op een juiste manier weergeven.

Heeft u nog geen AcouSoft account? Neem dan contact op met de helpdesk. Zij zullen graag een account voor u aanmaken. Na het instellen van het account kunt u per direct aan de slag met de eRapportage app.


Volg deze link als u meer wilt weten over eRapportage

Agenda Widget 

Per direct kunt u ook gebruik maken van een hele nieuwe functie voor uw website: een Agenda Widget.

Met deze Agenda Widget kunnen uw klanten online een afspraak maken, waarbij deze pas definitief is op het moment dat uw klant gereageerd heeft op een bevestiging email. Deze widget kunt u zonder al te veel moeite in uw website integreren. Uw website beheerder kan u hier wellicht in assisteren.
 
Voor het gebruik van de Agenda Widget gelden dezelfde regels als voor eRapportage. Uw database moet in de cloud staan en u dient een Acousoft Online lidmaatschap te hebben.

Wilt u meer weten? Download het installatie document en de Widget.

Abonnementen gebruik binnen AA

Het nieuwe jaar komt met rasse schreden tegemoet, reden voor veel audiciens om onderzoek te doen naar de nieuwe mogelijkheden van het nieuwe jaar.

Wij krijgen op dit moment steeds meer verzoeken binnen met de vraag hoe om te gaan met de abonnementen binnen AudicienAssist. Abonnementen zijn al sinds 2013  een onderdeel van AudicienAssist.  

Binnenkort zullen wij een uitgebreide uitleg geven hoe u het best te werk kunt gaan.

Leidraad Noah licentie

Er schijnt nogal enige onduidelijkheid te bestaan over het toepassen van een Noah licentie. De firma HIMSA heeft hier recentelijk nog een uitspraak over gedaan. Deze willen wij u uiteraard niet onthouden.

Zie de link best Practise for using your Noah site license

Deze uitleg is wat onduidelijk met betrekking tot het licentie beleid met betrekking tot huisbezoeken. Na enige navraag stelt Himsa hierin het volgende:

"Huisbezoeken mogen vallen onder de licentie van de betreffende winkel, mits men af en toe een huisbezoek gaat afnemen. Wanneer de huisbezoeken een vast karakter gaan krijgen, dan dient men voor de huisbezoeken ook een aparte licentie aan te schaffen. Het tarief wat hiervoor geld is het percentage van het van het volle tarief waarin men huisbezoeken draait. Voorbeeld, een bedrijf heeft een huisbezoek dienst die 2 volle dagen in de week in beslag neemt. De extra Noah licentie die aangeschaft dient te worden bedraagt dan 2/5 is 40% van het volle licentie bedrag. Wij raden u aan om ook met betrekking tot huisbezoeken uw licentie model bij te werken. Vanaf volgend jaar gaat HIMSA haar controle op licentie beleid intensiveren."


 
Copyright © 2015 AcouSoft Informatisering, All rights reserved.

Contact
076 5012336
support@acousoft.nl
www.acousoft.nl